AcasăACTUALCuantumul mimin pentru bursele școlare se va menține la 100 de lei

Cuantumul mimin pentru bursele școlare se va menține la 100 de lei

spot_img

Cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățământul preuniversitar, în anul 2021-2022, va fi de 100 de lei.

- Publicitate -

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern pentru astabili cuantumul burselor.

Bursele se asigură din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin școlile, potrivit Edupedu.


Proiectul prevede că autoritățile locale pot stabili un cuantum mai mare, în funcție de posibilități.

,,Mă refer la o solicitare de suplimentare a bugetului de burse precizând că anul acesta, pentru prima oară au fost incluse în bugetul de stat 540 de milioane de lei pentru plata burselor elevilor, coroborate cu hotărârea de guvern care prevede cuantumul minim al bursei de 100 de lei. S-a dovedit că această sumă nu a fost suficientă, apreciez ca fiind un lucru bun pentru că înseamnă că mai mulți elevi au înregistrat note care au permis accesul la bursă și am justificat o nevoie suplimentară de 107 milioane de lei peste cei 540 de milioane de lei deja cuprinși în bugetul de stat” a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

CITEȘTE ȘI: Cărțile de identitate electronice ar putea fi eliberate din septembrie


- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri