Connect with us

ACTUAL

Cristian Ghinea, despre stadiul PNRR: „Anexele tehnice și componentele extinse vor fi finalizate săptămâna viitoare”

Publicat

în

Componentele extinse şi anexele tehnice ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor fi finalizate în cursul acestei săptămâni, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

“La întâlnirea de săptămâna trecută de la Guvern, domnul Ciolacu (Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, n.r.) a spus că vrea să vadă PNRR. L-am întrebat la ce se referă exact, dar discuţia a rămas la un nivel de generalitate. Citesc acum în presă că domnul Ciolacu crede că am ‘ascunde’ PNRR-ul, deşi am comunicat şi convenit exact condiţiile de acces la informaţii. Ca să fie foarte clar, PNRR în acest moment înseamnă, conform regulamentului european, documente de lucru pe capitole aflate în diverse iteraţii de lucru cu Comisia Europeană”, susţine Cristian Ghinea într-un comunicat transmis luni AGERPRES.


Ministrul Investiţiilor a subliniat că PNRR se află în “faza de lucru de dinaintea finalizării”.

“Aşa cum am explicat deja în mai multe comunicate de presă, MIPE dezvoltă componentele împreună cu ministerele de linie, avem discuţii cu Comisia Europeană, primim comentarii, lămurim ce e de lămurit, negociem ce e de negociat şi revenim cu o nouă iteraţie. Tot acest proces are ca scop ca la momentul trimiterii oficiale să avem un document matur. Niciun alt stat membru al UE nu a publicat documente de lucru”, a mai spus Cristian Ghinea.

Potrivit ministrului Investiţiilor, cele mai multe state UE care au depus deja planul lor “au ales să nu publice variantele extinse ale componentelor nici măcar după depunerea oficială, au publicat doar sinteze.”


Un tabel cu stadiul actual al PNRR, care sintetizează “etapa de parcurs pentru fiecare capitol”, este publicat pe pagina de Internet a Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

“După cum am anunţat, vom depune documentul la 31 mai şi acela este momentul în care România are PNRR oficial şi de unde va începe etapa formală de evaluare de către Comisie. Am fost prezent în Parlament, am discutat cu PSD şi cu mulţi alţi actori politici şi civici în cadrul consultărilor şi am lămurit toate problemele de conţinut. Facem astăzi un gest de transparenţă fără precedent, dând acces la documente încă în lucru. Am invitat reprezentanţii PSD să le citească la sediul ministerului, fiecare capitol în ultima iteraţie aflată în lucru cu Comisia Europeană”, a mai spus Cristian Ghinea.

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României este documentul strategic care fundamentează priorităţile de reformă şi domeniile de investiţii la nivel naţional pentru instituirea Mecanismului de redresare şi rezilienţă.

Mecanismul este gândit pe şase piloni, şi anume: Tranziţie verde; Transformare digitală; Creştere inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare şi inovare, precum şi o piaţă internă funcţională, cu întreprinderi mici şi mijlocii (IMM-uri) puternice; Coeziune socială şi teritorială; Sănătate, precum şi rezilienţă economică, socială şi instituţională, în scopul, printre altele, al creşterii nivelului de pregătire pentru situaţii de criză şi a capacităţii de reacţie la criză; Politici pentru generaţia următoare, copii şi tineret, cum ar fi educaţia şi competenţele.

La începutul lunii mai, premierul Florin Cîţu a declarat că, la toate capitolele, au fost reduse sumele din PNRR, iar acesta se încadrează în 29,2 de miliarde de euro.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Impact între două mașini, în Craiova. Un bărbat a ajuns la spital

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Dăbuleni, județul Dolj, a ajuns la spital, luni, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. 

Evenimentul a avut loc pe strada Câmpia Islaz din Craiova.

Potrivit IPJ Dolj, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Calafat, pe strada Câmpia Islaz din Craiova, la intersecţia cu strada Bibescu, a intrat în coliziune cu o mașină la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Dăbuleni.


În urma impactului, un bărbat de 37 de ani, din Dăbuleni, pasager dreapta faţă în autoturismul condus de șoferul în vârstă de 62 de ani, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Bărbat găsit împușcat în curtea casei

Publicat

în

Un bărbat a fost găsit decedat, luni, în curtea locuinţei sale din localitatea Spătăreasa, judeţul Vrancea, pe cadavru fiind observată o plagă produsă prin împuşcare.

“Dispeceratul (…) a fost sesizat cu privire la faptul că în comuna Ciorăşti, sat Spătăreasa, un bărbat a fost găsit decedat în curtea locuinţei sale. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, stabilind că este vorba despre un bărbat de 46 de ani, din localitate, care prezenta o plagă prin împuşcare”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, scrie Agerpres.


Conform sursei citate, decesul a fost constatat de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă judeţean deplasat la faţa locului.

O echipă operativă din cadrul IPJ Vrancea efectuează cercetarea la faţa locului. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

“Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.


CITEȘTE ȘI: Un primar s-a sinucis. A fost găsit împuşcat

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Studenți din cadrul Universității din Craiova, în vizită de studiu la Sibiu

Publicat

în

35 de studenți ai Universității din Craiova, incluși în proiectul „Student antreprenor” în cadrul Facultăţilor de Ştiinţe şi Inginerie, au mers în vizită de studiu la Uzina de Hidrocentrale Ciunget – UHE Dorin Pavel ṣi Continental Automotive Systems Sibiu, în perioada 22-23 iulie. 

Cinci dintre studenți au participat și la un interviu organizat de Continental Automotive Systems, cu ocazia vizitei, informează reprezentanții Universității din Craiova.


Excursia de studiu a fost finanțată în cadrul proiectului și a avut drept scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale SGT, dar ṣi contactul ṣi familiarizarea studenților cu cele mai noi tehnologii şi practici din domeniile fascinante ale producerii energiei curate ṣi industriei auto.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea numărului de absolvenți de învăţământ superior din domenii de specializare inteligentă aferente facultăţilor de Științe şi Inginerie, proveniți din medii defavorizate, prin măsuri active (consiliere, programe antreprenoriale, creșterea competenţelor profesionale ale cadrelor didactice universitare, acordarea de burse, interacţiunea activă cu partenerii sociali din mediul economic)”, spun reprezentanții instituției din Craiova.

Proiectul contribuie și la îmbunătățirea bazei logistice a Universității din Craiova


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.