Connect with us

ACTUAL

Craiovenii îndemnați să colecteze separat deșeurile în schimbul a două călătorii gratuite cu autobuzul

Publicat

în

Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România lansează campania „Schimbă PET-ul cu Biletul” la Craiova, care încurajează cetățenii să dea 5 deșeuri (PET, sticlă sau doze de aluminiu) la schimb pentru două călătorii gratuite cu autobuzul, în ziua de vineri, 30 iulie 2021, în contextul programului Vinerea Verde, lansat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Acestea pot fi aduse la unul dintre cele 3 magazine Kaufland: Kaufland Craiova – Valea Roșie (Calea București nr. 72), Kaufland Craiova – Craiovița (Str. Tineretului nr. 18C) sau Kaufland – Sisești (Str. Dr. Nicolae Ionescu Sisești nr. 23), pentru a fi colectate cu ajutorul aparatelor automate Tomra din parcările magazinelor, instalate de către companie. În urma acestui proces, pentru cei ce au colectat deșeurile separat, automatele vor elibera un cupon prin intermediul căruia participanții vor beneficia de două călătorii gratuite cu autobuzul, în baza biletelor oferite de voluntarii prezenți la fiecare punct de colectare.

CITEŞTE ŞI: Complexul Energetic Oltenia demarează procedura de externalizare a Sucursalei Electrocentralei Craiova II. Se dorește trecerea pe gaze naturale


Demararea campaniei în Municipiul Craiova este posibilă deoarece, începând cu jumătatea lunii iulie, toate magazinele Kaufland din Craiova dispun de infrastructuri de reciclare de tip self-service pentru trei tipuri de ambalaje: PET-uri (cu volum de până la 3 litri), sticlă și doze de aluminiu (cu volum de până la 1 litru). În plus, în cadrul campaniei „Consumul excesiv de ambalaje dăunează grav comunității”, Kaufland recompensează toți consumatorii care vor adopta un comportament ecologic. Astfel că, la fiecare 5 ambalaje reciclate la automatele de reciclare, consumatorii primesc cupoane de 20% reducere, pentru o anumită categorie de produse ce se actualizează lunar cu sprijinul furnizorilor. Dacă până la finalul lunii iulie cupoanele pot fi folosite pentru un produs la alegere din gama de înghetață Häagen Dasz 95 ml sau din gama produselor cosmetice Barnängen, de la 1 august, reducerea de 20% poate fi aplicată pentru toată categoria de articole CIF Perfect Finish 435 ml.

Inițiatorii acestei campanii, care a cunoscut un real succes la Constanța, au decis să facă un pas înainte către un viitor mai sustenabil, prin implementarea campaniei și într-un alt oraș. De această dată, este vorba de Craiova, unde vineri, 30 iulie 2021, locuitorii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun în schimbul a 5 deșeuri colectate.

Costul biletelor este suportat integral de către principalul partener privat al acestei campanii – Kaufland România. Toate PET-urile colectate în cadrul campaniei vor fi transmise către fabricile de reciclare, unde vor fi transformate în noi resurse.


„Ne bucurăm că avem șansa de a aduce campania „Schimbă PET-ul cu biletul” într-un nou oraș din România și sperăm că locuitorii Craiovei vor întâmpina această oportunitate cu la fel de mult entuziasm cu cât au făcut-o și cei ce au participat în edițiile anterioare. Replicarea campaniei în cât mai multe municipalități reprezintă un obiectiv al nostru și al partenerilor, cu sprijinul cărora am reușit să mai zidim o cărămidă pentru viitor verde pe care cu toții ni-l dorim pentru țara nostră. Mai mult, prin această inițiativă, apelăm la implicarea și responsabilitatea românilor pentru a se mobiliza într-un număr cât mai mare în această vineri și a se prezenta la automatele de reciclare din parcările magazinelor Kaufland Craiova, cu 5 deșeuri colectate corespunzător, iar noi, cu sprijinul partenerilor noștri, îi vom răsplăti cu un bilet de autobuz gratis.”, a declarat Andrei Coșuleanu, Președintele Asociației Act for Tomorrow.

„Kaufland România investește constant în soluții sustenabile, prin care putem contribui la protejarea mediului înconjurător. Și de această dată venim către locuitorii orașului Craiova cu o nouă provocare, aceea de a schimba PET-ul cu biletul și de a construi împreună un oraș mai curat și mai sustenabil. Prin activitatea noastră în întreaga țară, oferim soluții concrete comunităților locale pentru a putea preveni și combate poluarea ecosistemelor cu deșeurile aruncate iresponsabil. Astfel, sperăm ca încetul cu încetul, colectarea separată să devină un obicei pentru un număr cât mai mare de români, astfel încât generațiile viitoare să se poată bucura de un mediu mai sănătos.”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Despre campania „Schimbă PET-ul cu biletul”

Noua ediție a campaniei, ce va avea loc în Craiova, reprezintă o continuare a inițiativei inedite „Schimbă PET-ul cu biletul”, lansată la începutul acestei veri în Constanța, o premieră pentru România, ea având, atât obiectivul încurajării folosirii transportului public, cât și obiectivul de a promova colectarea și reciclarea deșeurilor care, pe lângă faptul că vor fi transformate în noi resurse, în acest context facilitează și accesul locuitorilor la transportul public.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” este o premieră pentru România, ea având două obiective principale: încurajarea folosirii transportului public, cât și promovarea colectării și reciclării deșeurilor care, pe lângă faptul că vor fi transformate în noi resurse, în acest context facilitează și accesul locuitorilor la transportul public. Totodată, campania are și un obiectiv social, acela de a accesibiliza transportul public. Fiecare pasager care alege deplasarea cu mijloacele de transport în comun, în defavoarea mașinii personale, consumă cu 114 grame dioxid de carbon mai puțin pentru fiecare kilometru parcurs.

CITEŞTE ŞI: CRAIOVA: Stadionul Tineretului a fost inclus în planul de transformare în complex sportiv

Așadar, campania sosește și la Craiova în contextul succesului înregistrat în rândul locuitorilor și turiștilor din Constanța, care au colectat în doar 6 săptămâni o cantitate de peste 2.250 de kg de deșeuri, contribuind la dezvoltarea unui oraș mai curat și un mediu mai sănătos, prin implicare și responsabilitate.

Campania „Schimbă PET-ul cu biletul” face parte din programul „Acționăm pentru Ape”, dezvoltat de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland România, în cadrul căreia încă din 2019 se desfășoară ample acțiuni de protejare a apelor. În 2020, Programul “Acționăm pentru Ape” a câștigat locul I, la categoria mediu, în cadrul Romanian PR Awards, cea mai importantă competiție de PR din România.

Totodată, campania face parte și din Programul Național Vinerea Verde, inițiat de Ministerul Mediului, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe, prin care toți cetățenii sunt încurajați să utilizeze transportul alternativ pentru deplasarea la și de la serviciu.

CITEŞTE ŞI: Noile măsuri de RELAXARE începând cu 1 august

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

GRAV accident în Argeş. Motociclist intrat într-un cap de pod (UPDATE)

Publicat

în

UPDATE: Din păcate, a fost constatat decesul motociclistului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un grav accident rutier s-a petrecut, marţi seara, pe drumul DJ 703 D, în comuna Vedea din judeţul Argeş. Un motociclist a intrat într-un cap de pod.

„Accident rutier,  motociclist întrat intr-un cap de pod (posibil traumatism sever), în comuna vedea. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj de terapie intensivă mobilă”, transmite ISU Argeş.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Autoturism căzut pe calea ferată, în Vâlcea. Patru persoane rănite (FOTO&VIDEO UPDATE)

Publicat

în

Un autoturism a căzut pe calea ferată, în zona centurii staţiunii Călimăneşti din judeţul Vâlcea, patru persoane fiind rănite, potrivit ISU.

Sursa citată arată că intervin pompierii SMURD şi echipaje de la Ambulanţă. Trei persoane sunt transportate către UPU Vâlcea, iar una refuză transportul la spital.

“Accident rutier pe centura orașului Călimănești, un autoturism cazut pe calea ferată. Sunt anunțate 4 victime, nu sunt persoane încarcerată. Pompierii militari intervin cu două ambulanțe SMURD, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, iar SAJ cu o ambulanță”, transmite ISU Vâlcea.


La faţa locului au ajuns şi poliţiştii. Aceştia au precizat că nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar.

“Polițiștii Serviciului rutier și Poliției orașului Călimănești intervin în acest moment la un accident rutier în orașul Călimănești, pe DN7CC la kilometrul 6. Din primele date, în urma accidentului ar fi rezultat patru victime acestea fiind conștiente. Se pare că un autoturism ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi ajuns pe acostamentul căii ferate. Nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar”, transmite IPJ Vâlcea.

CITEŞTE ŞI: ANGAJĂRI la Jandarmerie. Sunt scoase la concurs 700 de locuri, din SURSĂ EXTERNĂ, iar înscrierile încep mâine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Bărbatul din Olt care şi-a răpit fosta concubină, reţinut pentru 24 de ore

Publicat

în

Bărbatul din Dobrosloveni care şi-a răpit fosta concubină a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi seara.

Potrivit poliţiştilor, împotriva bărbatului exista deja un ordin de protecţie pe o perioadă de şase luni, care expira în noiembrie 2021.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au dispus reținerea bărbatului de 31 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsite de libertate și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse, pe numele bărbatului fiind deja emis un ordin de protecție de către instanța de judecată, pe o perioadă de 6 luni, cu valabilitate până în luna noiembrie 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.


Bărbatul de 31 de ani a fost săltat de poliţişti după ce, marţi dimineaţă, şi-a răpit fosta concubină, o femeie de aceeaşi vârstă, din Caracal.

Potrivit IPJ, femeia a fost luată cu forţa, din faţa Primăriei Dobrosloveni, şi pusă într-o maşină.

La fața locului, s-au deplasat efective sporite de polițiști, desfășurându-se activități complexe pentru identificarea autoturismului în cauză și depistarea femeii. Maşina bărbatului a fost interceptată, pe drumul naţional DN 6.


CITEŞTE ŞI: Olt: Femeie din Caracal, răpită de fostul concubin

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.