AcasăACTUALCRAIOVA | Punctul de sacrificare și comercializare a mieilor din Piața Chiriac,...

CRAIOVA | Punctul de sacrificare și comercializare a mieilor din Piața Chiriac, deschis de luni

spot_img

Punctul de sacrificare și comercializare a mieilor, în perioada Paștelui, va fi amenajat și anul acesta în Piaţa Chiriac din Craiova, activitatea fiind demarată în data de 18 aprilie. 

- Publicitate -

Potrivit reprezentanților Piețe și Târguri Craiova, punctul de lucru  urmează a-şi desfăşura activitatea, ca de obicei, în săptămâna dinaintea Sărbătorii Pascale, pentru a le oferi craiovenilor, şi nu doar lor, posibilitatea de a-şi alege direct de la comercianţi mieii sau iezii pe care îi doresc pentru masa tradiţională de Paşte şi de a sacrifica în condiţii optime animalele achiziţionate de aici.

„În acest sens, s-au făcut deja demersurile legale pe lângă Primăria Craiova şi Direcţia Sanitar-Veterinară Dolj, în vederea obţinerii aprobărilor și autorizațiilor necesare, în paralel fiind demarate pregătirile pentru amenajarea punctului de sacrificare. Totodată, au fost lansate invitaţii către toate primăriile din judeţul Dolj, dar şi către primării din judeţele limitrofe, pentru a-i încunoştinţa pe crescătorii de animale că îşi pot vinde mieii sau iezii în Piaţa Chiriac din Craiova”, informează reprezentanții Piețe și Târguri Craiova.


Punctul de vânzare şi tăiere a mieilor din Piaţa Chiriac urmează să-şi desfăşoare activitatea începând de luni, 18 aprilie, şi până sâmbătă, 23 aprilie, inclusiv, între orele 8-17, funcţionând pe aceleaşi principii ca şi un abator.

Va dispune de spaţii dotate cu apă potabilă caldă şi rece, fiind prevăzut cu toate ustensilele necesare acestor operaţiuni, inclusiv cu asomator şi staţie de sterilizare a cuţitelor.

Sacrificarea se va face doar de măcelari autorizaţi, cu analizele medicale la zi, iar carcasele de miel sau ied vor fi verificate de un medic veterinar, care le va aplica marca de sănătate înainte de a fi înmânate cumpărătorilor.


În acest punct de comercializare şi sacrificare vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai miei şi iezi crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare.

CITEȘTE ȘI: Când vor primi românii cu venituri reduse voucherele pentru alimente

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri