AcasăACTUALCRAIOVA: Profesori, părinți și elevi de la Liceul „Voltaire”, protest în fața...

CRAIOVA: Profesori, părinți și elevi de la Liceul „Voltaire”, protest în fața ISJ Dolj, după schimbarea directoarei. Ce spune inspectorul general

spot_img

Profesori, părinți și elevi ai Liceului Voltaire Craiova au protestat, vineri, în fața Inspectoratului Școlar Județean Dolj, nemulțumiți fiind de faptul că directoarea unității de învățământ, Loredana Poni, a fost înlocuită din funcție. 

- Publicitate -

Acest lucru s-a întâmplat, după ce s-a luat decizia ca până la organizarea unui concurs, care va avea loc în octombrie, să fie numiți directori interimari la mai multe școli din țară.

Liceul „Voltaire” face parte din categoria instituțiilor unde a fost numită conducere interimară, dar  Consiliul de Administrație nu este de acord cu această hotărâre.


„Exprim indignarea și nemulțumirea noastră, a tuturor cadrelor didactice, privind această schimbare, această decizie de a nu acorda continuitate doamnei Popi pe postul de director, deoarece în perioada în care doamna a fost director, școala noastră a crescut continuu. În fiecare an am avut rezultate remarcabile, suntem o școală europeană, ne aflăm în rețeaua de 25 de licee francofone. Elevii noștri, o parte dintre ei prezenți aici, au avut rezultate deosebite atât la examenul de Bacalaureat, cât și la restul activităților și concursurilor în care s-au implicat.

Am dori să aflăm motivele pentru care s-a făcut această schimbare și dacă doamna corespunde conform grilei de evaluare, de ce s-a luat totuși această decizie”, a declarat Udroiu Adrian Cristina, profesoară de engleză și responsabil al Comitetului Diriginților în cadrul Liceului „Voltaire”.

Profesorii au depus și un Memoriu la Inspectoratul Școlar Județean (IJJ) Dolj.


Totodată, părinții elevilor acestui liceu vor să li se explice de s-a luat decizia schimbării conducerii.

„Întreaga activitate managerial-didactică a acestui liceu a fost focusată pe beneficiarul direct și anume, copilul de la Voltaire indiferent de statutul social, material, de credință sau de rasă. Ideea este că indignarea noastră are în vedere mai multe aspecte și vorbim, în primul rând, de un proiect prezidențial <<România educată>> prin depolitizarea și promovarea adevăratelor valori socio-educaționale și când apare un om, cum este doamna director, cu eforturi și o trudă peste putință începe să pună în practică un astfel de proiect, ne trezim cu o hotărâre de Consiliu de Administrație al ISJ care desființează mesajul prezidențial. În al doilea rând, domnul ministru Sorin Cîmpeanu avea să dea asigurări publice, ca un fel de îndrumare către toate inspectoratele școlare județene din țară, că în primul și în primul rând se va avea în vedere la acordarea detașării principiul continuității și ne trezim că acesta este făcut pulbere de această hotărâre de Consiliu de Administrație”, a spus și Eduard Traian Popescu, reprezentant al părinților în Consiliul de Administrație al Liceului „Voltaire” și vicepreședinte al Asociației „Voltaire”.

Inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Alexandru Gîdăr, a spus că prin această schimbare a conducerilor de școli se oferă „șansa și altcuiva să devină director”.

„Acolo este o situație tensionată de mai mult timp, amplificată și de fosta conducere de la Liceul <<Ștefan Odobleja>> și de conducerea de la <<Voltaire>>. Trebuie să găsim o soluție pentru ca ambele managemente să poată să conlucreze și să coexiste în același spațiu. Îmi aduc aminte că și acolo sunt deficiențe, cum ar fi cea de anul trecut, când, în timpul programului, un părinte a rămas cu copilul neînscris în clasa a 9-a. Pe de altă parte, este opțiunea inspectorului general și a Consiliului de Administrație cu cine continuă să lucreze și un alt aspect este și de a da șansa altora să vadă cum este școala respectivă, cum funcționează și dacă își asumă conducerea în urma concursului.  Mai avem o lună până la concurs și nu văd de ce ar fi o problemă dacă directorii de acum nu vor mai fi în funcție în momentul în care se va desfășura concursul. Este o șansă dată și altora”, a explicat Gîdăr.

O situație similară este și la școala din Filiași, acolo unde directorul unității de învățământ este susținut de sute de părinți, profesori și întreaga comunitate locală.

Funcţiile de conducere din şcoli şi grădiniţe vor fi ocupate prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului ce va avea loc în luna octombrie a acestui an.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri