Connect with us

ACTUAL

CRAIOVA: Profesori, părinți și elevi de la Liceul „Voltaire”, protest în fața ISJ Dolj, după schimbarea directoarei. Ce spune inspectorul general

Publicat

în

Profesori, părinți și elevi ai Liceului Voltaire Craiova au protestat, vineri, în fața Inspectoratului Școlar Județean Dolj, nemulțumiți fiind de faptul că directoarea unității de învățământ, Loredana Poni, a fost înlocuită din funcție. 

Acest lucru s-a întâmplat, după ce s-a luat decizia ca până la organizarea unui concurs, care va avea loc în octombrie, să fie numiți directori interimari la mai multe școli din țară.

Liceul „Voltaire” face parte din categoria instituțiilor unde a fost numită conducere interimară, dar  Consiliul de Administrație nu este de acord cu această hotărâre.


„Exprim indignarea și nemulțumirea noastră, a tuturor cadrelor didactice, privind această schimbare, această decizie de a nu acorda continuitate doamnei Popi pe postul de director, deoarece în perioada în care doamna a fost director, școala noastră a crescut continuu. În fiecare an am avut rezultate remarcabile, suntem o școală europeană, ne aflăm în rețeaua de 25 de licee francofone. Elevii noștri, o parte dintre ei prezenți aici, au avut rezultate deosebite atât la examenul de Bacalaureat, cât și la restul activităților și concursurilor în care s-au implicat.

Am dori să aflăm motivele pentru care s-a făcut această schimbare și dacă doamna corespunde conform grilei de evaluare, de ce s-a luat totuși această decizie”, a declarat Udroiu Adrian Cristina, profesoară de engleză și responsabil al Comitetului Diriginților în cadrul Liceului „Voltaire”.

Profesorii au depus și un Memoriu la Inspectoratul Școlar Județean (IJJ) Dolj.


Totodată, părinții elevilor acestui liceu vor să li se explice de s-a luat decizia schimbării conducerii.

„Întreaga activitate managerial-didactică a acestui liceu a fost focusată pe beneficiarul direct și anume, copilul de la Voltaire indiferent de statutul social, material, de credință sau de rasă. Ideea este că indignarea noastră are în vedere mai multe aspecte și vorbim, în primul rând, de un proiect prezidențial <<România educată>> prin depolitizarea și promovarea adevăratelor valori socio-educaționale și când apare un om, cum este doamna director, cu eforturi și o trudă peste putință începe să pună în practică un astfel de proiect, ne trezim cu o hotărâre de Consiliu de Administrație al ISJ care desființează mesajul prezidențial. În al doilea rând, domnul ministru Sorin Cîmpeanu avea să dea asigurări publice, ca un fel de îndrumare către toate inspectoratele școlare județene din țară, că în primul și în primul rând se va avea în vedere la acordarea detașării principiul continuității și ne trezim că acesta este făcut pulbere de această hotărâre de Consiliu de Administrație”, a spus și Eduard Traian Popescu, reprezentant al părinților în Consiliul de Administrație al Liceului „Voltaire” și vicepreședinte al Asociației „Voltaire”.

Inspectorul școlar general al ISJ Dolj, Alexandru Gîdăr, a spus că prin această schimbare a conducerilor de școli se oferă „șansa și altcuiva să devină director”.

„Acolo este o situație tensionată de mai mult timp, amplificată și de fosta conducere de la Liceul <<Ștefan Odobleja>> și de conducerea de la <<Voltaire>>. Trebuie să găsim o soluție pentru ca ambele managemente să poată să conlucreze și să coexiste în același spațiu. Îmi aduc aminte că și acolo sunt deficiențe, cum ar fi cea de anul trecut, când, în timpul programului, un părinte a rămas cu copilul neînscris în clasa a 9-a. Pe de altă parte, este opțiunea inspectorului general și a Consiliului de Administrație cu cine continuă să lucreze și un alt aspect este și de a da șansa altora să vadă cum este școala respectivă, cum funcționează și dacă își asumă conducerea în urma concursului.  Mai avem o lună până la concurs și nu văd de ce ar fi o problemă dacă directorii de acum nu vor mai fi în funcție în momentul în care se va desfășura concursul. Este o șansă dată și altora”, a explicat Gîdăr.

O situație similară este și la școala din Filiași, acolo unde directorul unității de învățământ este susținut de sute de părinți, profesori și întreaga comunitate locală.

Funcţiile de conducere din şcoli şi grădiniţe vor fi ocupate prin detaşare în interesul învăţământului până la organizarea concursului ce va avea loc în luna octombrie a acestui an.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Dosarul Colectiv se reia. Instanța va decide dacă Piedone rămâne cu acuzația de abuz în serviciu

Publicat

în

Procesul Colectiv se reia miercuri la Curtea de Apel Bucureşti, după ce un al treilea judecător a analizat dosarul. Instanţa urmează să decidă dacă primarul Cristian Popescu Piedone rămâne cu acuzația de abuz în serviciu, pentru care a primit 8 ani și 6 luni de închisoare pe fond.

Dosarul Colectiv se reia miercuri la Curtea de Apel Bucureşti. Un complet de divergenţă va hotărî dacă Cristian Popescu Piedone, în prezent primar al Sectorului 5, rămâne cu acuzația de abuz în serviciu, pentru care a primit 8 ani și 6 luni de închisoare pe fond, sau dacă ar trebui inculpat pentru neglijență în serviciu, o infracțiune pentru care Codul Penal prevede pedepse mult mai mici.

Chiar şi la aproape şase ani de la incendiul în urma căruia 65 oameni au murit, instanţa nu a pronunţat în verdict final în dosarul Colectiv.


La termenul de miercuri, completul de divergență format din judecătorii Adina Dumitrache, Carmen Găină și Andrei Iugan va stabili dacă este nevoie de readministrarea unor probe, înainte de a lua o decizie cu privire la schimbarea infracţiunii de care este acuzat Cristian Popescu Piedone.

Întreg procesul ar putea fi prelungit în cazul în care instanţa va decide că este nevoie de reaudierea fostului primar al sectorului 4, a celorlalți funcționari publici din dosar sau a unor martori.

Pe 16 iunie, magistaţii Curţii de Apel Bucureşti au anunţat că edilul va fi judecat în continuare în procesul Colectiv, fără ca dosarul său să fie disjuns. Astfel, primarul Piedone, artificierii şi patronii clubului vor fi judecaţi, din nou, în acelaşi dosar, potrivit româniatv.net.


Daniela Niţă, patroana firmei pirotehnice care a organizat focul de artificii de la Colectiv, a fost găsită, moartă în casă. Ea primise cea mai mare pedeapsă în dosarul Colectiv, 12 ani şi 8 luni.

CITEŞTE ŞI: Tânăr din Craiova, la volanul unei maşini cu 145 km/h, pe un drum din Dolj

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Olt: Arestat preventiv după ce şi-a hărţuit fosta concubină, deşi exista un ordin de protecţie împotriva sa

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Deveselu, a fost arestat preventiv după ce a încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul în vârstă de 42 de ani, din comuna Deveselu, nu ar fi  respectat ordinul de protecție, emis de Judecătoria Caracal la data de 28 iulie, pentru o perioadă de 6 luni de zile, prin care era obligat să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de femeia reclamantă.

De asemenea, bărbatul este bănuit că ar fi urmărit în repetate rânduri persoana vătămată, atât la domiciliul său, cât și la locul de muncă, provocându-i acesteia o stare de temere.


El a fost reţinut şi, ulterior, arestat preventiv.

„În cauză, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, hărțuire și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis ordinul de protecţie a oricăreia dintre măsurile dispuse. În data de 20 septembrie a.c., pe numele bărbatului, polițiștii au emis o Ordonanță de Reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  Inspectoratului de  Poliție Județean Olt. Totodată, la data de 21 septembrie, împotriva bărbatului, instanța de judecată a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, în continuare fiind efectuate cercetări”, transmite IPJ Olt.

CITEŞTE ŞI: Un bărbat din Olt, amendat de poliţie pentru că nu avea buletinul la el, a obţinut în instanţă înlocuirea amenzii cu avertisment


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Bucureștiul a intrat în scenariul roșu. Certificatul verde COVID devine OBLIGATORIU

Publicat

în

Bucureștiul trece în scenariul roșu COVID, de miercuri, după ce rata de infectare a ajuns la 3,3 la mie. În această situație certificatul verde devine obligatoriu pentru mai multe activități, începând cu vârsta de 6 ani.

Instituția prefectului a anunțat că rata de infectare a ajuns la 3,3 la mia de locuitori. Marți, rata de incidență era 2,90 la mie, iar luni – 2,57 la mie.

Pentru ca certificatul verde să devină obligatoriu în Capitală este necesară întrunirea Comitetului pentru Situații de Urgență al Municipiului București. Ședința urmează să aibă loc miercuri, potrivit G4Media.


Certificatul verde atestă că o persoană este vaccinată, este testată negativ sau a trecut prin boală și, potrivit hotărârii adoptate de Guvern, este obligatoriu în localitățile cu rata de infectare între 3 și 6 la mie, pentru toate persoanele de peste 6 ani.

Certificatul verde prevede:

– în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane și cu purtarea măștii de protecție


– organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție

– organizarea de evenimente private (nunți, botezuri etc.) cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană

– organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior și de maximum 200 de persoane în exterior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite prin ordinul ministrului sănătății

– organizarea de conferințe este permisă cu un număr de participanți de maximum 150 de persoane în interior, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, cu purtarea măștii de protecție și cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății

– organizarea de mitinguri și demonstrații este permisă cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane

– activitatea restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00

– activitatea în baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00

– activitatea cu publicul la jocurile de noroc este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului

– activitatea operatorilor economici care administrează locuri de joacă pentru copii în spații închise este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5:00 – 24:00

– activitatea operatorilor economici care administrează săli de jocuri este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5:00 – 2:00

– activitățile sportive și recreative în aer liber sunt permise cu participarea a maxim 10 persoane care nu locuiesc împreună, în condițiile care vor fi stabilite prin ordin comun al ministrului Culturii și ministrului Tineretului și Sportului.

CITEȘTE ȘI: A fost lansată aplicația pentru verificarea certificatelor verzi. Cum funcționează

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.