Connect with us

ACTUAL

Craiova: Lăsat fără mașină și amendat, după o depășire pe trotuar și pe spațiul verde

Publicat

în

Un șofer a fost amendat și a și fost lăsat fără mașină, după ce ieri a fost surprins în timp ce făcea o depășire pe spațiul verde ce desparte sensurile de mers de pe strada Râului din Craiova. 

UPDATE/ Primăria Craiova a revenit cu explicații în ceea ce privește luarea măsurii de ridicare a mașinii. Tot autoritățile explică pentru ce au fost aplicate amenzile.

„Pentru fapta de ieri privind distrugerea spațiului verde de pe strada Râului, Politia Locală l-a identificat pe proprietar și urmează să fie aplicată sancțiune în suma de 1.000 lei, conform Hotârârii Consiliului Local nr. 319/2009”, spun autoritățile.


Astăzi, în timpul unei acțiuni în centrul urbei, pe care Poliția Locală o poate face chiar dacă e în subordinea MAI, mașina respectivă a fost depistată staționând neregulamentar.
„În cursul zilei de astăzi, Serviciul Circulație din cadrul Poliției Locale a identificat mai multe autoturisme staționate neregulamentar ce încălcau prevederile OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice și ale HG 1391/2006 privind normele metodologice, printre care și mașina în cauză ce a produs evenimentul de ieri de pe strada Râului.
În baza acestor legi, va fi aplicată amendă în valoare de 580 lei ca sancțiune principală pentru staționare neregulamentară, 3 puncte penalizare la permisul de conducere, iar ca sancțiune complementară s-a dispus și măsură tehnico-administrativă de ridicare a autoturismului staționat neregulamentar. Sancțiunea de astăzi pentru staționare neregulamentară și măsura de ridicare a mașinii nu are nicio legătură cu fapta contravențională pe care utilizatorul mașinii a săvârșit-o în cursul zilei de ieri, pe strada Râului”, mai spun reprezentanții Primăriei Craiova.

Unul dintre participanții la trafic care aștepta la semafor, în coloană, a filmat întreaga scenă și a postat imaginile pe internet.

Astăzi, Poliția Locală Craiova a identificat proprietarul autoturismului marca Ford Mondeo, mașina fiind ridicată pentru nerespectarea dispozițiilor privind circulația rutieră.

„Persoana în cauză a fost amendată cu suma de 1.000 de lei+580 lei pentru că a circulat pe zona verde și trotuar și trei puncte de penalizare la permisul de conducere”, informează Primăria Craiova, într-o postare pe Facebook.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Mesajul premierului pentru ministerele care au cerut bani și nu i-au cheltuit în primele șase luni

Publicat

în

Ministerele care nu au cheltuit, în primul semestru, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni, a transmis, luni, prim-ministrul Florin Cîţu.

„Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuţiei bugetare pentru fiecare minister în parte. Articolul 56 (1) – Până la data de 25 iulie 2021, ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate transmit la Ministerul Finanţelor o analiză a execuţiei bugetare pe primele 6 luni faţă de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor articolului 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare. (2) – Pe baza analizei prevăzute la alineat (1), la prima rectificare bugetară din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentând diferenţa dintre programul semestrului I şi execuţia bugetară pe primele 6 luni. Rezultatele analizei execuţiei bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public. Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic, arată premierul.


CITEȘTE ȘI: Deputat PSD: Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Impact între două mașini, în Craiova. Un bărbat a ajuns la spital

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Dăbuleni, județul Dolj, a ajuns la spital, luni, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident rutier. 

Evenimentul a avut loc pe strada Câmpia Islaz din Craiova.

Potrivit IPJ Dolj, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Calafat, pe strada Câmpia Islaz din Craiova, la intersecţia cu strada Bibescu, a intrat în coliziune cu o mașină la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Dăbuleni.


În urma impactului, un bărbat de 37 de ani, din Dăbuleni, pasager dreapta faţă în autoturismul condus de șoferul în vârstă de 62 de ani, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

„Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO. GRAV accident în judeţul Olt. Trei persoane au murit, după impactul dintre un TIR şi un autoturism


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Bărbat găsit împușcat în curtea casei

Publicat

în

Un bărbat a fost găsit decedat, luni, în curtea locuinţei sale din localitatea Spătăreasa, judeţul Vrancea, pe cadavru fiind observată o plagă produsă prin împuşcare.

“Dispeceratul (…) a fost sesizat cu privire la faptul că în comuna Ciorăşti, sat Spătăreasa, un bărbat a fost găsit decedat în curtea locuinţei sale. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, stabilind că este vorba despre un bărbat de 46 de ani, din localitate, care prezenta o plagă prin împuşcare”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, scrie Agerpres.


Conform sursei citate, decesul a fost constatat de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă judeţean deplasat la faţa locului.

O echipă operativă din cadrul IPJ Vrancea efectuează cercetarea la faţa locului. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

“Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.


CITEȘTE ȘI: Un primar s-a sinucis. A fost găsit împuşcat

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.