Connect with us

ACTUAL

CRAIOVA: Doi copii au ajuns la spital, după ce un carusel s-a defectat și au căzut de la un metru înălțime. Polițiștii au întocmit dosar penal

Publicat

în

Doi copii din Craiova, în vârstă de 1 an și respectiv 3 ani, au ajuns la spital sâmbătă, după ce caruselul în care se aflau, în Parcul Tineretului din municipiu, s-a defectat și cei doi au căzut de la un metru înălțime.

Poliția a fost sesizată, sâmbătă, de un bărbat de 36 de ani din Craiova că într-un parc din localitate una din machetele unui carusel s-a stricat, iar doi copii au căzut de la un metru înălţime.

Poliţiştii au stabilit faptul că o femeie de 35 de ani, din Craiova, aflată într-un parc, i-a fi cerut unui bărbat de 75 de ani, din Craiova, „administrator al unei întreprinderi familiale să folosească echipamentul caruselului ce are ca scop activităţii recreative şi distractive”.


Administratorul a informat femeia că greutatea maximă admisă de machetă este de 40 de kg, iar accesul copiilor sub vârsta de 3 ani este interzis.

Ulterior, atât cei doi copii cât şi mama lor au urcat într-una din machetele caruselului, copiii ocupând locurile din faţă, iar femeia locul din stânga spate. La a doua rotaţie a caruselului, a cedat un braţ de echilibru al machetei, s-a înclinat spre exterior, iar cei mici au căzut.

Copiii au fost transportaţi la spital, însă nu au rămas internaţi.


Potrivit IPJ Dolj, administratorul are autorizaţie de funcționare, analiza de risc în exploatare, raportul de inspecție din data de 28 octombrie 2020 si certificatul de înregistrare a întreprinderii familiale pentru echipamentul de agrement folosit.

Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

CITEȘTE ȘI: Doi copii au murit pe loc după ce o căruță și două mașini s-au ciocnit

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Peste 37 de tone de deșeuri metalice și din plastic, oprite la intrare în țară

Publicat

în

Două TIR-uri care transportau 37 de tone de deșeuri metalice și din plastic au fost oprite la intrare în țară, în vama de la Giurgiu.  

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au controlat, pe sensul de intrare în ţară, două TIR-uri conduse de doi cetățeni bulgari.

Primul șofer transporta, potrivit actelor, cantitatea de 23.800 de kilograme de deșeuri metalice, iar cel de-al doilea șofer 13.780 de kilograme de deșeuri din plastic.


În urma verificărilor făcute de polițiști și de comisari ai Gărzii de Mediu Giurgiu s-a stabilit că documentele prezentate de șoferi erau incomplete. La cercetări s-a mai stabilit faptul că deșeurile erau încărcate din Bulgaria și destinate unor firme din județele Buzău și Călărași.

Polițiștii au hotărât interzicerea intrării în țară a celor două TIR-uri și retunarea deșeurilor către firmele expeditoare.

CITEȘTE ȘI: Bătuți în parcarea mallului din Craiova. Un bărbat și o femeie au ajuns la spital


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Inspectorii sanitari verifică zilnic situația paturilor ATI Covid și dacă acestea sunt folosite corect

Publicat

în

180 de inspectori sanitari de stat vor verifica zilnic numărul paturilor de terapie intensivă pentru bolnavii infectați cu coronavirus, anunță Ministerul Sănătății. 

Inspectorii sanitari se vor asigura că paturile există fizic și sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de reziliență întocmite la nivelul fiecărui județ.

Mai mult, la cererea ministrului interimar al Sănătății, pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro a fost publicat Planul național de reziliență la recrudescența COVID-19 care este întocmit și asumat la nivelul fiecărui județ de către managementul direcțiilor de sănătate publică și a unităților sanitare cu paturi.


CITEȘTE ȘI: Alte clase de elevi și grupe de preșcolari au trecut la activități online. Situația raportată astăzi în județul Dolj

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Prima ninsoare din acest sezon pe Transfăgărăşan la Bâlea Lac. Drumarii au intervenit cu materiale antiderapante

Publicat

în

Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşan a împlinit ieri 47 de ani de la inaugurare, iar astăzi, la Bâlea Lac, la 2.000 de metri altitudine a venit şi prima ninsoare din acest sezon.

Pe carosabil s-a depus un strat subţire de zăpadă, iar drumarii au intervenit cu utilaje şi materiale antiderapante, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov, potrivit G4Media.

„A VENIT IARNA! Din fericire deocamdata doar pe #Transfăgărășan… Colegii noștri de la Districtul Bâlea au intervenit în această dimineață cu material antiderapant în zona Bâlea Lac pentru a asigura condiții sigure de trafic. Îi rugăm pe șoferii care vizitează zona să circule cu prudență”, transmite DRDP Braşov.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.