AcasăACTUALCRAIOVA | Bazinul de înot de la Carol, deschis doar pentru inaugurare,...

CRAIOVA | Bazinul de înot de la Carol, deschis doar pentru inaugurare, cu lacătul pe ușă din cauza lipsei de personal. Ce spune primarul

spot_img

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat joi, că bazinul de înot din cadrul Colegiului „Carol I” din Craiova nu poate fi deschis din cauza lipsei personalului calificat.

- Publicitate -

Vasilescu a spus că nu se pot face angajări, dar în această privință autoritățile au cerut sprijin Guvernului. Nu au primit încă niciun răpuns.

Pentru a funcționa, bazinul are nevoie de cel puțin șase persoane.


„Bazinul este o investiţie făcută de Primăria Municipiului Craiova care nu este pusă în valoare, pentru că nu există personal. Am cerut acest lucru la întâlnirea Asociaţiei Municipiilor din România, inclusiv domnului Cîţu. Nu suntem singurii în această situaţie. Sunt foarte multe baze sportive care s-au construit în ultimii ani în România, bazine de înot, chiar săli de cursuri, care la ora actuală nu pot să beneficieze de personal”, a declarat edilul Craiovei.

Directorul Colegiului „Carol” a dorit ca baza sportivă să fie dată unui operator privat, care să deruleze activitatea, dar municipalitatea nu a fost de acord.

„Am discutat cu domnul director pentru a propune ca şi procedură ca Direcţia noastră Baze Sportive, care se ocupă de administrarea Complexului Water Park, în momentul în care va începe şcoala şi vor veni copiii, să poată să existe acolo personal calificat. Domnul director a solicitat ca această investiţie să fie dată unui investitor privat, care să plătească o taxă. Nu am fost de acord. Este  vorba, totuşi, de o investiţie făcută din bani publici, şi atunci nu putem să acceptăm ca să vină un operator privat”, a mai spus Vasilescu.


Cert este, potrivit primarului, că bazinul rămâne închis până începe școala.

Edilul a dat asigurări că atunci când va fi dat în folosință, de acest bazin vor beneficia toţi copiii din municipiul Craiova, autoritățile neavând în plan stabilirea unui tarif de acces.

După îndelungate demersuri de a fi reabilitat, lucrările în acest sens au demarat în anul 2019, iar bazinul în forma actuală a fost inaugurat în luna ianuarie, anul trecut.

Investiţia a fost realizată cu bani din bugetul local, reabilitarea bazinului şi a clădirii însemnând suma de 2.380.800 de lei cu TVA.

CITEȘTE ȘI:A fost refăcută fațada gardului ce împrejmuiește stadionul din Caracal. Personalități ce fac cinste orașului, în imagini

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri