Connect with us

ACTUAL

Costeluș Gheorghe Ilie, omul care a făcut cunoscut numele Filiașiului în Europa este candidatul PSD la funcția de primar

Publicat

în

Un oraș de aproape 18 mii de locuitori s-a transformat total în ultimii patru ani datorită viziunii și muncii unui om implicat, Costeluș Gheorghe Ilie, și a echipei sale. Filiașiul a ajuns dintr-o localitate părăsită de tineri și fără perspective de viitor, un adevărat model de dezvoltare pentru orice comunitate europeană. Dovada o reprezintă și faptul că, la sfârșitul anului trecut, edilul a fost invitat să vorbească despre evoluția comunității sale la Sumitul Liderilor de la Oxford.

Acum, după patru ani de muncă, primarul dorește să își vadă proiectul finalizat: un Filiași modern. Sub deviza „Continuăm împreună să schimbăm fața orașului” planurile acestuia vor fi duse la îndeplinire cu și pentru întreaga comunitate.

La preluarea fotoliului de primar, în 2016, Costeluș Ghoerghe Ilie și-a făcut singur o promisiune, aceea de a moderniza total infrastructura orașului și a localităților aparținătoare. Zona era recunoscută pentru străzile neasfaltate, iar oamenii se plângeau că trăiesc la oraș doar pe hârtie. Așa se face că a trecut la treabă și a demarat un amplu proces de asfaltare și refacere a infrastructurii de apă și gaze naturale.


„Prioritatea a fost asfaltarea pentru că situația era gravă în întreaga zonă. Eram primar de oraș, dar localitatea mea era departe de a-și merita numele. Am folosit fonduri de la bugetul local, de la Consiliul Județean, dar și o consistentă finanțare prin PNDL și am dat startul unei campanii de amenajare a drumurilor care este în desfășurare și astăzi. Numai anul trecut am început reabilitarea infrastructurii rutiere 36 de străzi din Filiași, iar acum suntem în faza în care demarează a doua etapă de asfaltare și alte 63 de străzi din oraș, dar și toate drumurile din celelalte localități vor fi modernizate.” , explică edilul.

De la alei, drumuri înfundate, drumuri comunale sau principalele căi de acces rutier, toate sunt acum transformate, amenajate și ușor accesibile. În întreagă zonă nu mai există localități izolate și nici drumuri impracticabile.

„La momentul când am preluat administrația locală, doar 5 la sută din rețeaua de străzi era asfaltată, iar unele artere, deși figurau ca asfaltate, erau greu accesibile și pline de gropi. În acest moment, cu lucrările deja efectuate, dar și cu cele aflate în plină desfășurare, gradul de asfaltare va ajunge la 95 la sută. În curând, niciun centimetru de de drum din Filiași sau din satele aparținătoare acestuia nu va rămâne nemodernizat. Este o promisiune îndeplinită față de mine, dar și față de comunitate.”, dă asigurări Costeluș Ilie.


Doar că nu numai drumurile au fost refăcute în această perioadă, ci și infrastructura de apă și gaze naturale.

„Un oraș modern nu poate exista fără acces ușor la utilități. Trăiesc de o viață în Filiași și știu de ce au nevoie oamenii. După o serie de investiții majore s-a reușit extinderea rețelei de gaze în Filiași, dar și extinderea rețelei de apă. În plus, s-a realizat o stație de epurare și canalizare în satul Răcarii de Sus. Și la capitolul alimentare cu energie electrică am reușit să ducem la bun sfârșit un proiect de optimizare a consumului de curent pentru orașul Filiași, prin modernizarea rețelelor de alimentare a consumatorilor casnici, dar și a iluminatului public. Munca mea nu se oprește aici pentru că îmi doresc să pun Filiașiul pe harta comunităților dezvoltate la nivel european. Am o echipă minunată care mă sprijină și care muncește alături de mine. O mare susținere, atât morală, cât , foarte importantă, și financiară a venit de la Consiliul Județean. Am siguranța că vom face o echipă eficientă și în viitor, iar Cosmin Vasile ne va fi alături în proiectul transformării Filiașiului”, încheie primarul localității.

Acesta este motivul pentru care Costeluș Gheorghe Ilie s-a înscris din nou în lupta electorală din partea PSD pentru încă un mandat de succes la Filiași, iar Cosmin Vasile, candidatul la președinția Consiliului Județean Dolj, promite că îi va sta alături.

“Îl cunosc pe Costeluș de mai bine de 20 de ani, îl consider un prieten bun și un primar excelent care, nu numai că nu și-a dezamăgit alegătorii, dar a făcut mult mai mult pentru întreaga comunitate. Filiașiul este un pol de dezvoltare strategic pentru întreg județul și avea nevoie de un om care să știe să utilizeze banul public în interesul cetățeanului, al omului simplu, spre beneficiul tuturor. El a reușit acest lucru, iar eu îmi propun să îl susțin în toate demersurile pe care le are pentru că această zonă este vizată și în planul meu de transformare a județului. Împreună putem crea locuri de muncă, putem atrage investitori, putem ridica nivelul de trai. Da, vom continua împreună să schimbăm fața orașului”, subliniază și Cosmin Vasile.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC JFK MEDIA&MORE SRL, cod AEP 21200019. 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

GRAV accident în Argeş. Motociclist intrat într-un cap de pod (UPDATE)

Publicat

în

UPDATE: Din păcate, a fost constatat decesul motociclistului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un grav accident rutier s-a petrecut, marţi seara, pe drumul DJ 703 D, în comuna Vedea din judeţul Argeş. Un motociclist a intrat într-un cap de pod.

„Accident rutier,  motociclist întrat intr-un cap de pod (posibil traumatism sever), în comuna vedea. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj de terapie intensivă mobilă”, transmite ISU Argeş.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Autoturism căzut pe calea ferată, în Vâlcea. Patru persoane rănite (FOTO&VIDEO UPDATE)

Publicat

în

Un autoturism a căzut pe calea ferată, în zona centurii staţiunii Călimăneşti din judeţul Vâlcea, patru persoane fiind rănite, potrivit ISU.

Sursa citată arată că intervin pompierii SMURD şi echipaje de la Ambulanţă. Trei persoane sunt transportate către UPU Vâlcea, iar una refuză transportul la spital.

“Accident rutier pe centura orașului Călimănești, un autoturism cazut pe calea ferată. Sunt anunțate 4 victime, nu sunt persoane încarcerată. Pompierii militari intervin cu două ambulanțe SMURD, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, iar SAJ cu o ambulanță”, transmite ISU Vâlcea.


La faţa locului au ajuns şi poliţiştii. Aceştia au precizat că nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar.

“Polițiștii Serviciului rutier și Poliției orașului Călimănești intervin în acest moment la un accident rutier în orașul Călimănești, pe DN7CC la kilometrul 6. Din primele date, în urma accidentului ar fi rezultat patru victime acestea fiind conștiente. Se pare că un autoturism ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi ajuns pe acostamentul căii ferate. Nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar”, transmite IPJ Vâlcea.

CITEŞTE ŞI: ANGAJĂRI la Jandarmerie. Sunt scoase la concurs 700 de locuri, din SURSĂ EXTERNĂ, iar înscrierile încep mâine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Bărbatul din Olt care şi-a răpit fosta concubină, reţinut pentru 24 de ore

Publicat

în

Bărbatul din Dobrosloveni care şi-a răpit fosta concubină a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi seara.

Potrivit poliţiştilor, împotriva bărbatului exista deja un ordin de protecţie pe o perioadă de şase luni, care expira în noiembrie 2021.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au dispus reținerea bărbatului de 31 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsite de libertate și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse, pe numele bărbatului fiind deja emis un ordin de protecție de către instanța de judecată, pe o perioadă de 6 luni, cu valabilitate până în luna noiembrie 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.


Bărbatul de 31 de ani a fost săltat de poliţişti după ce, marţi dimineaţă, şi-a răpit fosta concubină, o femeie de aceeaşi vârstă, din Caracal.

Potrivit IPJ, femeia a fost luată cu forţa, din faţa Primăriei Dobrosloveni, şi pusă într-o maşină.

La fața locului, s-au deplasat efective sporite de polițiști, desfășurându-se activități complexe pentru identificarea autoturismului în cauză și depistarea femeii. Maşina bărbatului a fost interceptată, pe drumul naţional DN 6.


CITEŞTE ŞI: Olt: Femeie din Caracal, răpită de fostul concubin

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.