AcasăACTUALCopil de 13 ani, în stare gravă la spitalul din Craiova din...

Copil de 13 ani, în stare gravă la spitalul din Craiova din cauza unei petarde

La Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean Craiova au ajuns, în ultimele ore, 10 doljeni cu răni provocate de petarde. Între victime se numără și trei copii, dintre care unul cu traumatism la ambii ochi. 

Potrivit reprezentanților SCJU Craiova, copilul cu răni la ambii ochi este în stare gravă.

„Un copil de 13 ani a ajuns recent la UPU cu traumatism la ambii ochi. Acesta va fi internat la Oftalmologie. Ceilalți doi copii, precum și șase dintre adulți, au fost eliberați la domiciliu, după ce au primit tratament în ambulatoriu, cu recomandarea de a reveni pentru reevaluare”, a precizat Cristiana Geormăneanu, directorul medical al SCJU Craiova.


Internat în spital a rămas și un bărbat din Filiași, adus în stare gravă de la o unitate sanitară din Gorj.

„A fost investigat și a primit primele îngrijiri medicale în cursul nopții la SJU Târgu Jiu, apoi transferat la SCJU Craiova cu diagnosticul: politraumatism prin explozie (petardă); traumatism craniocerebral acut mediu; traumatism maxilo-facial cu multiple fracturi faciale; traumatism forte ochi drept; fractură deschisă ambele oase antebraț stâng. Este conștient, stabil, dar grav. Primește îngrijiri complexe și este monitorizat de către o echipă multidisciplinară de medici specialiști ORL, oftalmologi, specialiști chirurgie oro-maxilo-facială, neurochirurgie, ortopedie”, a mai spus Geormăneanu.

CITEȘTE ȘI: Persoane rănite de petarde în noaptea de Revelion. Un tânăr este în stare gravă


- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri