AcasăACTUALCopiii din Ucraina care ajung în România, neînsoțiți, beneficiază de protecție specială

Copiii din Ucraina care ajung în România, neînsoțiți, beneficiază de protecție specială

spot_img

Copiii care ajung în România din Ucraina, neinsoțiți de părinți, beneficiază de protecție specială, precizează ministrul de Interne, Lucian Bode. Refugiaților li se asigură în tabere hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală și asistență medicală.

- Publicitate -

Guvernul a adoptat duminică ordonanța de urgență privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, a spus Bode, potrivit Mediafax.

Practic, prin Ordonanța de Urgență s-a stabilit că cetățenii ucrainieni care intră în România și care nu cer azil beneficiază în taberele temporare de cazare sau în alte locuri de cazare stabilite de comitetele județene sau Comitetul municipiului București pentru Situații de Urgență de hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală, asistență medicală primară și tratament, asistență medicală de urgență și de dreptul de a fi incluși în programele naționale de sănătate publică.


Cheltuielile se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, respectiv de la bugetul Ministerului Sănătății.

De asemenea, copiii, cetățenii străini, neînsoțiți de părinți sau de un alt reprezentant legal care provin din zona conflictului armat din Ucraina și intră în România beneficiază de protecție specială.

CITEȘTE ȘI: Vasile Dîncu, sceptic în privința negocierilor ruso-ucrainiene: „Urmează un asalt total asupra Kievului”


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri