AcasăACTUALConcediile cadrelor medicale și personalului IGSU, suspendate pentru 30 de zile. Care...

Concediile cadrelor medicale și personalului IGSU, suspendate pentru 30 de zile. Care sunt motivele

Concediile cadrelor medicale și ale personalului IGSU și din instituțiilor subordonate vor fi suspendate timp de 30 de zile, potrivit unor ordine ale Departamentului pentru Situații de Urgență. Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora, precizează DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență a întocmit patru ordine care propun „măsuri imediate în vederea gestionării eficiente a situației pandemice dificile regăsită în acest moment, la nivel național, având în vedere evoluția situației epidemiologice cauzată de tulpina Delta”, potrivit Antena3.

Astfel, managerii unităților sanitare, în funcție de nevoile operaționale dispun întreruperea efectuării concediilor de odihnă și de odihnă suplimentare aflate în derulare, precum și încetarea acordării de noi concedii de odihnă sau de odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională, pentru o perioadă de 30 zile.


Concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificate când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora, precizează DSU.

Medicii rezidenți de anul V în specialitatea medicină de urgență care urmau să înceapă probele pentru examenul de medic specialist începând cu luna octombrie vor susține aceste probe în luna decembrie.

Cursurile pentru atestatul de asistență medicală de urgență prespitalicească și respectiv spitalicească se suspendă, urmând a fi reluate în luna decembrie 2021, iar medicii înscriși se reîntorc în unitățile de bază.


Măsura îi vizează și pe angajații IGSU.

„În scopul gestionarii eficiente a solicitărilor survenite în urma evoluției situației epidemiologice la nivel național, IGSU va dispune: Întreruperea efectuării concediilor de odihnă și de odihnă suplimentare aflate în derulare și încetarea acordării de noi concedii de odihnă, odihnă suplimentare, fără plată, de studii și pentru formare profesională pentru personalul IGSU și al unităților subordonate, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 11.10.2021”, a stabilit DSU.

La fel ca în cazul cadrelor medicale, concediile întrerupte sau neacordate urmează a fi replanificare când evoluția situației epidemiologice va permite efectuarea acestora.

CITEȘTE ȘI: Doza 3 a vaccinului anti-Covid, inclusă în schema de vaccinare primară pentru anumite categorii de persoane

- Advertisement -spot_img
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri