Connect with us

ACTUAL

Comuna Breasta, la schimbul de generații. Primarul Ion Vizitiu preia frâiele dezvoltării

Publicat

în

Candidatul PSD la fotoliul de primar al comunei Breasta, Ion Vizitiu, vine să realizeze cu succes schimbul de generații, continuând dezvoltarea comunei și dorind să implementeze proiecte care să apropie Breasta de Craiova, atunci când vorbim despre standarde, infrastructură și dotări moderne.

Ion Vizitiu este, cu siguranță, cea mai bună alegere pentru comuna Breasta și vine să facă schimbul de generații cu actualul primar, Marin Marcu, omul care a făcut tot posibilul ca localitatea să fie una dintre cele mai frumoase, iar oamenii să se bucure de tot ce este nevoie pentru un trai decent.

Realizările Primăriei PSD Breasta din ultimii ani se referă la atragerea a peste 5 milioane de euro din fonduri europene, pentru introducerea sistemului de apă și canalizare în trei sate, dar și la asfaltarea a 6,5 km de străzi rurale din comună. Tot echipa PSD de la primărie a reușit să modernizeze iluminatul public și să îl extindă cu 2 kilometri, precum și să instaleze un sistem de supraveghere video, vital pentru siguranța cetățenilor. Știind cât de importantă este sănătatea, administrația PSD din Breasta a cumpărat clădiri pe care le-au transformat în cabinete medicale și în farmacie.


Nici copiii nu au fost neglijați pe perioada ultimilor ani, special pentru ei amenajându-se șase locuri de joacă în comună. Nu în ultimul rând, locuitorii din Breasta nu mai trebuie să vină la Craiova pentru a-și schimba buletinul, având, acum un Serviciu Public Local de Evidența Populației chiar la ei în comună.

„Sunt hotărât să duc mai departe proiectele domnului Marcu, omul care a sfințit locul aici, în Breasta, și le spun cu siguranță oamenilor că voi face tot ce îmi stă în putință să îi sprijin așa cum a făcut-o și dumnealui. Avem multe proiecte pregătite pentru anii ce vor urma, proiecte care vor continua modernizarea comunei și care vor atrage la noi, în Breasta, craioveni și nu numai. Printre cele mai importante dintre acestea gândite de echipa PSD pentru Breasta este introducerea transportului în comun cu ajutorul RAT Craiova până la finalul anului 2021, deosebit de necesar având în vedere numărul oamenilor care parcurg drumul Craiova – Breasta extrem de des”, a explicat Ion Vizitiu.

Satul de vacanță din Breasta, amenajat cu un complex sportiv


Pentru următorii patru ani, pe lângă transportul în comun introdus prin RAT Craiova, Ion Vizitiu a explicat că vor fi asfaltate toate străzile din comună, va fi introdusă și finalizată infrastructura de apă și canalizare în trei sate, urmând să fie amenajate și șanțuri și podețe pentru colectarea apelor pluviale. Totodată, alimentarea cu gaze naturale pentru toată comuna este un lucru pe care Ion Vizitiu îl va realiza în comună.

Candidatul PSD s-a gândit și la înființarea unui after school, dar și la punerea bazei unui departament specializat din cadrul primăriei, care să se ocupe doar de atragerea de fonduri europene. Căminul Cultural de tip II va fi finalizat și va continua, totodată, programul de sprijin pentru tinerii care vor să-și construiască o casă, prin atribuirea unei suprafețe de teren. Nu în ultimul rând, toate aceste investiții vor duce la atragerea de investitori, dar și de turiști, căci pe agenda viitorului edil este și amenajarea satului de vacanță prin construirea unui complex sportiv dedicat activităților recreative(teren de fotbal sintetic cu nocturnă, vestiare și dușuri, sală pentru organizarea de antrenamente de box, karate, volei, handbal).

„Cred în ceea ce le propun oamenilor din Breasta și le spun că numai împreună vom putea duce aceste proiecte la bun sfârșit. Ne dorim cu toții o comună modernă și sunt ferm convins că vom reuși să facem asta în următorii patru ani. Am alături de mine o echipă puternică, una care își va concentra toate eforturile pentru bunăstarea locuitorilor”, a conchis Ion Vizitiu, candidatul PSD la Primăria Breasta.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC JFK MEDIA&MORE SRL, cod AEP 21200019. 

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Alertă meteo de vreme deosebit de rece în toată țara. Ninsori și lapoviță la munte

Publicat

în

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, în perioada următoare, cu temperaturi minime ce vor coborî până la 0 grade, meteorologii anunțând, miercuri, că la munte va ninge. 

Avertizarea meteo este valabilă de miercuri, ora 10.00, până joi, la aceeași oră.

Astfel, în intervalul miercuri ora 10.00 – joi ora 10.00, la munte, în general la altitudini mai mari de 1.700 de metri, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10…15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.


Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0…3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40…50 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 60 km/h.

Joi și vineri (23 și 24 septembrie) vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării.


Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Sănătății a cumpărat 10.600 de doze de Tocilizumab, pentru tratarea formelor grave de COVID

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Etapa finală a Campionatului de atletism și cros al MAI, organizată la Târgu Jiu

Publicat

în

În perioada 21-24 septembrie, municipiul Târgu Jiu este gazda etapei finale a Campionatului de atletism și cros al Ministerului Afacerilor Interne.

Miercuri dimineață, potrivit IPJ Gorj, a avut loc festivitatea de deschidere a competiției, pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu.

Peste 150 de lucrători ai Ministerului Afacerilor Interne din întreaga țară (polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și alte structuri), bărbați și femei, se vor întrece în probele de viteză, rezistență, cros, săritură în lungime și aruncarea greutății, miercuri și joi.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Ministerul Sănătății a cumpărat 10.600 de doze de Tocilizumab, pentru tratarea formelor grave de COVID

Publicat

în

Ministerul Sănătăţii (MS) a finalizat o achiziţie publică de 10.600 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar pentru tratarea formelor grave de COVID-19, a declarat, marţi, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila.

“Legat de Tocilizumab, care se administrează numai în spitale şi cu privire la care am preluat o anumită abordare legată de aprovizionare, dar pe care categoric nu l-am întrerupt, pentru că procedurile începute trebuie continuate şi aici, mâine, o să fac şi publică lista, pentru că aud multe poveşti prin sistem, poveşti care nu sunt adevărate, trebuie prezentate. Mă refer la situaţia în care în unele spitale se spune că Ministerul Sănătăţii nu dă acest medicament. Legat de Tocilizumab, în perioada anterioară mandatului pe care l-am început eu ca interimar, s-a luat decizia ca un stoc de 6.064 de flacoane de Tocilizumab să fie accesibile spitalelor, unei liste de spitale, spitale preponderent cele care au avut de-a face şi au tratat pacienţi COVID severi. Tocilizumab fiind pentru o formă mai gravă sau etapă mai gravă a bolii”, a spus ministrul.

“S-a dat pentru fiecare spital o anumită cotă şi pot să vă spun că astăzi, când vorbim, din 6.064 de flacoane, spitalele au cumpărat 4.323. Ceea ce înseamnă că avem 1.700 de flacoane necumpărate, în condiţiile în care această posibilitate a existat. Această listă o să o public mâine pe site-ul MS, ca să închidem această poveste. Este posibilă relocarea medicamentelor acolo unde este necesar. (…) Spitalele nu pot invoca faptul că nu au bani alocaţi în contractul lor de servicii medicale, pentru că există această hotărâre de guvern. Puteau să cumpere toţi cele 6.064 de flacoane, unii nu au cumpărat. Ministerul Sănătăţii a finalizat o achiziţie publică tot pe Tocilizumab – 10.600 de flacoane. S-a semnat contractul şi în scurt timp acest medicament va fi furnizat MS, care îl va distribui gratuit “, a explicat ministrul interimar al Sănătăţii.


n ceea ce priveşte medicamentul Remdesivir, Cseke Attila a spus că sunt în ţară 40.000 de flacoane.

“În ceea ce priveşte Favipiravir, comisia de specialitate trebuie să se pronunţe, acesta fiind un medicament care se discută a fi accesibilizat pentru pacienţii mai puţin severi, la început la boală. Discuţia este de a fi accesat din farmacii pe bază de reţete eliberate inclusiv de medicul de familie”, a arătat ministrul, potrivit Agrepres.

În opinia sa, valul patru are o tendinţă “mult mai abruptă, mai bruscă, mai brutală” decât au avut celelalte valuri ale pandemiei.


“Şi atunci s-ar putea ca numărul acela maxim de paturi ATI pe care l-am atins într-un val anterior – de 1.612, dacă nu mă înşel – să nu fie îndeajuns. Important este ca zilnic să găsim soluţii şi acest număr de paturi ATI să crească”, a mai arătat Cseke Attila.

CITEȘTE ȘI: Când va începe vaccinarea anti-Covid cu a treia doză. Anunț oficial

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.