AcasăACTUALComplexul Eenergetic Oltenia va face tranziția de la cărbune la gaz și...

Complexul Eenergetic Oltenia va face tranziția de la cărbune la gaz și își va spori producția. Anunțul premierului

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că Guvernul va aproba bugetul de venituri și cheltuieli a Complexului Energetic Oltenia, care va face „ușor-ușor” tranziția de la cărbune la gaze și își va spori producția.

- Publicitate -

„Este foarte important de finalizat și de concretizat acest buget pentru că am avut discuții cu conducerea complexului și am stabilit ca, în cel mai scrut timp, și există acest angajament, să sporească producția de energie și, în felul acesta, practic îndeplinim două obiective: în termen scurt să putem să beneficiem de exploatarea și punerea în folosință a capacităților complexului, iar pe de altă parte să continuăm procesul de modernizare și să îndeplinim cerințele de decarbonizare în acest proces de obținere a energiei electrice”, a declarat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern de joi, scrie Mediafax.

Acesta a anunțat că prin alocarea a 1,2 miliarde de euro din fondul de modernizare „ușor-ușor Complexul energetic va face tranziția de la cărbune la gaz și totodată își va spori capacitatea de producție de la 1.200 la 1.900 de megawați”.


„Este un demers important să continăum procesul prin care să realizăm obiectivul de asigurare a independenței energetice a țării noastre”, a adăugat Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI: FOTO&VIDEO | Am putea circula pe Centura Slatinei încă din luna mai

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri