Connect with us

ACTUAL

COMENTARIU | Sistemul sanitar crapă bucată cu bucată. Mizeria și lipsurile, ținute sub preș

Publicat

în

Cu pași mărunți și măsuri neluate la timp, de mulți ani încoace, așa au intrat spitalele publice din România în această pandemie.

Cu mizerii și lipsuri mari ascunse sub preș, pentru ca nu cumva să deranjeze sau șefii instituției să fie trași de urechi că unitatea este un dezastru.

După incidentul de astăzi, cel de la Cărbunești, unde instalația de oxigen a crăpat și unde trei pacienți Covid au murit, mi-am amintit replica unui fost director al unității medicale din Craiova: „în spitale se mai și moare”. Replică pe care am primit-o în anul 2012, cred.


Este clar că managerii știu că spitalele sunt depășite. Și sunt depășite atunci când vorbim despre situații firești, dar mai ales despre cea în care se găsește România, în prezent.

Revoltător este nu că directorii sunt numiți politic, nu că acționează după cum li se spune, căci cu asta ne-am obișnuit. Revoltător este că se ascund mizerii, neajunsuri și chiar și atunci când sunt rugați să transmită situația reală din spitale…o fac din pix, cum bine spune o vorbă.

Ei spun că nu o fac pentru că oricum nimeni nu îi aude. Un mare adevăr și acest lucru, dacă mă gândesc la apelurile publice ale directorului spitalului din Craiova, din ultimele săptămâni.


Un lanț al problemelor ținute într-un sistem îmbâcsit și despre care nimeni nu ar trebui să afle. Dar, iată că mai crapă câte un echipament și, din păcate, mai mor oameni și astfel se află. Dacă toate sunt vechi în aceste spitale, de ce ne oprim doar la a constata acest lucru? De zeci de ani auzim că aparatura este veche, că nu au fonduri pentru a dota corespunzător instituțiile, că nu sunt medicamente, că nu au leucoplast, vată sau pansament!!! Unde sunt însă planurile manageriale, mai ales în cazul directorilor cu experiență? Sau dacă nu sunt, de ce nu sunt?

Până când se vor mai face controale ale căror rezultate trebuie să dea bine în statisticile naționale? Câți oameni vor mai muri în spitale(nu din cauza problemei de sănătate) și câte pandemii vor mai trebui să apară pentru ca cei din sistem să se trezească? Sunt întrebări vechi, veți spune. De acord. Dar sunt atât de actuale și potrivite acestei zile.

CITEȘTE ȘI: A fost lansată versiunea web a aplicației care permite scanarea certificatelor verzi

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Petarde și artificii fără autorizații, descoperite la Frontiera Calafat

Publicat

în

Polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit, miercuri dimineață, 572 articole pirotehnice, în valoare de 1.800 lei, pe care un cetățean german a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

Potrivit Poliției de Frontieră, cetățeanul german, în vârstă de 53 de ani, transporta diverse bunuri, pe ruta Turcia-Germania.

În urma controlului fizic efectuat asupra cabinei autocamionului au fost descoperite mai multe tipuri de articole pirotehnice, cantitatea totală fiind de 572 materiale.


Șoferul a declarat că bunurile îi aparțin și că nu știa că trebuie să aibă și autorizații pentru ele.

„În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele, în valoare de 1.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, informează Poliția de Frontieră.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO | Ce planuri și vise au copiii și adolescenții care miercuri au participat la manifestările organizate, de Ziua Națională a României, la Craiova

Publicat

în

Ziua Națională a României a fost marcată și în municipiul Craiova, centrul orașului fiind locul în care doljenii au ajuns pentru a participa la ceremonia organizată de către autorități. 

După discursul oficialităților, au avut loc și depuneri de coroane, dar momentul mult așteptat al zilei a fost parada organizată cu responsabilitate, ca în fiecare an.

Nici cei mici nu au lipsit din centrul urbei.


Tancuri, mașini de poliție, câinii salvatori sau mașinile de pompieri, toate acestea au fost în centrul atenției, mii de momente fiind imortalizate de către cei prezenți la ceremonie.

Micuții au vise mărețe. Vor să devină militari, alții pompieri, mulți cred că meseria de polițist sau cea de medic li se potrivește mai bine.

Ei știu că trebuie să învețe bine pentru a-și atinge obiectivele și speră să nu mai fie nevoiți să facă ore online. Le-a fost greu anul trecut și unora le este greu și acum. Au și examene și, evident, emoții.


Unii vor să învețe la liceele din Craiova, alții, cei din clasa a XII-a, vor pleca la facultăți din țară sau de peste hotare, chiar. Nu știu când și dacă vor mai reveni în orașul în care și-au petrecut copilăria și adolescența, dar speră ca lucrurile să se îndrepte. Să li se ofere și tinerilor o șansă, aici, în țara lor!

Parada militară a fost momentul care a marcat finalul manifestărilor organizate la Craiova cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

CITEȘTE ȘI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Femeie accidentată MORTAL la Filiași

Publicat

în

O femeie îm vârstă de 82 de ani, din orașul Filiași, județul Dolj, a decedat, miercuri, după ce a fost lovită de o mașină. 

Potrivit IPJ Dolj, accidentul a avut loc în orașul Filiași.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit că bărbatul în cauză, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Racoțeanu, din Filiași, ar fi accidentat o femeie de 82 de ani, din Filiaşi, care s-ar fi angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis. În urma evenimentului rutier, din păcate, femeia a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.


Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de ucidere din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului.

CITEȘTE ȘI: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.