Connect with us

ACTUAL

COMENTARIU | Sănătate cu împrumut, în lipsa Euthyroxului

Publicat

în

Au dat asigurări și Ludovic Orban și Nelu Tătaru, unul premier, altul ministru al Sănătății mai acum ceva timp, că Euthyroxul și Sioforul vor reveni în farmacii. Au trecut luni bune și, cel puțin în Craiova, situația nu este nicidecum una mai bună, ci dimpotrivă  – alergi între unitățile farmaceutice în speranța că mai găsești medicamente pentru încă 30 de zile.

Au spus, în martie anul trecut, că vor căuta soluții în privința aprovizionării cu aceste două medicamente esențiale pentru bolnavii de tiroidă, respectiv diabet. Nu, domnilor, n-ați făcut nimic. Este jenant cum pacienți sau însoțitori plimbă rețeta din farmacie în farmacie pentru a face rost de câteva astfel de comprimate. Se mulțumesc cu 25-30 de medicamente și trag nădejde ca și luna viitoare să aibă același noroc. Ăsta da noroc, ce-i drept!

Este absolut incredibil cum de aproape doi ani nimeni nu poate face nimic în privința celor două medicamente. Sunt afecțiuni cronice, domnilor miniștri, premieri sau ce vă doriți a mai fi! Sunt afecțiuni care scăpate de sub control, lipsa tratamentului adecvat fiind un prima pas, duc pacientul într-un punct deloc favorabil. Ca să ajungi să cumperi Euthyrox din Italia, de exemplu, deși ești asigurat medical în România și plătești contribuții în acest sens, lună de lună, este peste puterea unui pacient de a înțelege respectul statului pentru el.


Lucrurile nu se vor așeza curând, din acest punct de vedere. Stocul ni-l vom face, fiecare de unde poate. Spun asta pentru că deja, astăzi, farmaciștii au dat un avertisment: vor exista blocaje în aprovizionarea cu medicamente, în general vorbind, din cauza întârzierilor în decontarea de către casele de asigurări de sănătate a facturilor. Și aici întârzieri!

Aceasta este realitatea începutului de an. Rămâne de văzut cât de repede se va rezolva cu aceste întârzieri și dacă noul ministru al Sănătății va găsi acea soluție pentru Euthyrox și Siofor. Este frustrant să alergi cu rețeta din farmacie în farmacie sau, mai grav, să împrumuți 5-10 pastiluțe până când și tu vei avea norocul să găsești în farmacii. Și să împrumuți la rândul tău dacă cineva îți cere ajutorul. Cam așa stă treaba, acum, cu Euthyroxul. Dați un ochi, domnilor, pe paginile de socializare și vedeți cum pacienții împrumută alte câteva zile de sănătate, lună de lună. Și tot lună de lună plătesc contribuția de asigurări sociale de sănătate.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Şofer din Craiova, prins cu o viteză de peste 200 km/oră, pe un drum din Olt

Publicat

în

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Craiova, a rămas fără permis pentru trei luni şi s-a ales şi cu o amendă după ce, vineri după-amiază, a fost depistat de aparatul radar conducând o maşină, pe drumul naţional DN 65, în zona oraşului Scorniceşti din Olt, cu o viteză de peste 200 de kilometri pe oră.

Potrivit IPJ, şoferul a fost înregistrat de aparatul radar TRUCAM cu viteza de 208 km/h, pe un sector de drum cu limita de 100 de km/h.

„Astfel, la ora 15.23, în afara localității Scornicești, a fost depistat un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism, fiind Bărbatul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, ca măsură complementară”, transmite IPJ Olt.


Vineri, în doar două ore, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, dintre care 28 pentru nerespectarea regimului de viteză, fiind reținute 12 permise de conducere, 9 pentru viteză (3 în afara localitătii) și 3 pentru depășire neregulamentară.

CITEŞTE ŞI: Ce a păţit un şofer din Slatina care a condus cu peste 100 de kilometri pe oră, pe o stradă din oraş

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Dăneasa a murit înecat, în zona Barajului Drăgănești Olt

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Dăneasa, județul Olt, a murit înecat, vineri după-amiază, tragedia petrecându-se în zona Barajului Drăgănești Olt.  

Potrivit ISU Olt, bărbatul fusese scos din apă, de către aparținători, când pompierii au ajuns la fața locului, dar era în stare de inconștiență.

„La sosirea echipajelor, bărbatul, în vârstă de 33 de ani, din comuna Dăneasa, a fost găsită în stop cardio-respirator, fiind începute imediat manevrele de resuscitare. Echipajele medicale au executat manevre de resuscitare aproximativ o oră, fără rezultat favorabil, pacientul fiind declarat decedat de medicul SAJ”, au precizat reprezentanții ISU Olt.


CITEȘTE ȘI: VIDEO | TRAGEDIE în Gorj. Trei persoane, printre care un copil în vârstă de opt ani, s-au înecat în Motru

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost desemnat constructorul pentru tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, vineri, că a fost desemnată și firma care se va ocupa de tronsonul patru al Drumului Expres Craiova-Pitești, fiind vorba despre constructorul care lucrează deja pe loturile doi și trei. 

„Ziua de vineri aduce două vești bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunțat câștigătorii pentru construcția lotului 4 al DX Craiova-Pitești și pentru proiectarea segmentului Brașov-Făgăraș al A3. Pe tronsonul lung de 31,8 km dintre Colonești și Pitești, vorbim despre un antreprenor român serios, care lucrează foarte bine și pe loturile 2 și 3 ale aceluiași proiect și care a fost desemnat câștigător deja de 2 ori pe acest sector. Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou”, a scris ministrul pe pagina de Facebook.

Acesta a anunțat că, din momentul semnării contractului, constructorul va avea la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 pentru execuție, dar crede că lucrurile se vor derula mai rapid.

„Există mari șanse ca finalizarea lucrărilor să aibă loc mai repede de termenul contractual – mai ales că pe lotul 4 pot fi mobilizate resursele deja antamate de constructor pe loturile 2 și 3. Acestea vor fi gata anul acesta, respectiv în 2022 (împreună cu lotul 1)”, a mai spus Drulă.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

1 – construirea a 121,185 km de drum expres;

2 – crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

3 – îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

4 – reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

CITEȘTE ȘI: Termenul de finalizare a Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Piteşti, amânat cu un an

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.