Connect with us

ACTUAL

COMENTARIU | Poveşti de presă – Covorul sediului de partid

Publicat

în

2009, birou’ lu’ „Şefu’”, trecut de nouă dimineaţa, nu m-a mai lăsat să plec pe teren impunându-mi să plec prin judeţ să scriu articole linguşitoare despre primari, de pe urma cărora să stoarcă niţcavai lei (se preta şi la 3 milioane de lei vechi). Îşi pusese faţa de om serios şi vorbea pe un ton grav, de parcă Dumnezeu şi Christos erau de-a dreapta şi de-a stânga lui iar Duhul Sfânt dădea târcoale lustrei.

Începuse cu sfaturi părinteşti despre ce e şi cum se face „meseria” asta. Erau lucruri pe care le mai spusese de zeci de ori altor colegi, eu fiind prezent, dar le repeta ca şi cum ar fi fost foarte importante şi edificatoare pentru un novice ca mine.


Ca de fiecare dată când vorbea mai mult de o propoziţie, începuse să lase o bală-două să-i curgă în colţul drept al gurii, tabloul grotesc fiind aproape complet în momentul în care auzeam ceea ce scotea pe gaura gurii. „Deci, mai întâi îi iei pe pozitiv. «Şi ce aţi mai făcut, domn’ primar, şi ce s-a mai realizat?». Şi, când ai obţinut ceea ce vrei, dai cu el de pământ”, explica el cu o figură paternă.

Era de fapt vorba despre cum ar fi putut afla un reporter lucruri compromiţătoare despre o persoană publică, lucuri pe care „Şefu” le-ar fi folosit apoi pentru a obţine ceva „sponsorizări” sau „reclame” în Cotidian.

Deodată telefonul îi sună, umplând camera cu un sunet pe care nu-l mai reţin. „Alo”, răspunse el. „Cine?… Ce?…Ce covor dom’ne? Eu n-am niciun proces verbal cu nimeni. Nu dau niciun covor”, spuse răspicat şi închise telefonul.


Apoi continuă să-mi vorbească ca şi cum nimic  nu s-ar fi întâmplat.

Povestea din spatele poveştii mele e că atunci când cel căruia îi place să i se spună „Şefu” preluase funcţia de preşedinte al filialei de judeţ a unui mic partid, în sediul acestui partid se afla un covor al predecesorului său, un medic.

Medicul cerea de mai multă vreme cu vehemenţă covorul înapoi, iar „Şefu” intrase în acest joc sinistru în care doi oameni, care se considerau importanţi pentru judeţul Olt, se certau ca nişte şcolari pe o mochetă.

Ca să fac povestea scurtă, medicul şi-a luat covorul după un război rece prelungit, cu telefoane şi ameninţări.

CITEŞTE ŞI: COMENTARIU | Sistemul sanitar crapă bucată cu bucată. Mizeria și lipsurile, ținute sub preș

 

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Petarde și artificii fără autorizații, descoperite la Frontiera Calafat

Publicat

în

Polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit, miercuri dimineață, 572 articole pirotehnice, în valoare de 1.800 lei, pe care un cetățean german a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

Potrivit Poliției de Frontieră, cetățeanul german, în vârstă de 53 de ani, transporta diverse bunuri, pe ruta Turcia-Germania.

În urma controlului fizic efectuat asupra cabinei autocamionului au fost descoperite mai multe tipuri de articole pirotehnice, cantitatea totală fiind de 572 materiale.


Șoferul a declarat că bunurile îi aparțin și că nu știa că trebuie să aibă și autorizații pentru ele.

„În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele, în valoare de 1.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, informează Poliția de Frontieră.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO | Ce planuri și vise au copiii și adolescenții care miercuri au participat la manifestările organizate, de Ziua Națională a României, la Craiova

Publicat

în

Ziua Națională a României a fost marcată și în municipiul Craiova, centrul orașului fiind locul în care doljenii au ajuns pentru a participa la ceremonia organizată de către autorități. 

După discursul oficialităților, au avut loc și depuneri de coroane, dar momentul mult așteptat al zilei a fost parada organizată cu responsabilitate, ca în fiecare an.

Nici cei mici nu au lipsit din centrul urbei.


Tancuri, mașini de poliție, câinii salvatori sau mașinile de pompieri, toate acestea au fost în centrul atenției, mii de momente fiind imortalizate de către cei prezenți la ceremonie.

Micuții au vise mărețe. Vor să devină militari, alții pompieri, mulți cred că meseria de polițist sau cea de medic li se potrivește mai bine.

Ei știu că trebuie să învețe bine pentru a-și atinge obiectivele și speră să nu mai fie nevoiți să facă ore online. Le-a fost greu anul trecut și unora le este greu și acum. Au și examene și, evident, emoții.


Unii vor să învețe la liceele din Craiova, alții, cei din clasa a XII-a, vor pleca la facultăți din țară sau de peste hotare, chiar. Nu știu când și dacă vor mai reveni în orașul în care și-au petrecut copilăria și adolescența, dar speră ca lucrurile să se îndrepte. Să li se ofere și tinerilor o șansă, aici, în țara lor!

Parada militară a fost momentul care a marcat finalul manifestărilor organizate la Craiova cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

CITEȘTE ȘI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Femeie accidentată MORTAL la Filiași

Publicat

în

O femeie îm vârstă de 82 de ani, din orașul Filiași, județul Dolj, a decedat, miercuri, după ce a fost lovită de o mașină. 

Potrivit IPJ Dolj, accidentul a avut loc în orașul Filiași.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit că bărbatul în cauză, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Racoțeanu, din Filiași, ar fi accidentat o femeie de 82 de ani, din Filiaşi, care s-ar fi angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis. În urma evenimentului rutier, din păcate, femeia a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.


Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de ucidere din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului.

CITEȘTE ȘI: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.