AcasăACTUALCombinații de litere interzise pe plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor

Combinații de litere interzise pe plăcuțele de înmatriculare ale mașinilor

spot_img

Noul cod rutier nu va mai permite combinații de numere de înmatriculare care pot să facă dificilă depistarea unor mașini în trafic.

- Publicitate -

Există peste 1500 de combinații de acest fel acum, care nu se vor mai folosi în România. Numere amuzante, numere obscene, asocieri de litere repetitive nu se vor mai regăsi, scrie Antena3.

Autoritățile vor să interzică și combinațiile care încep cu litera „i” sau „o”, pentru că pot fi confundate cu cifrele 1 și 0.


Totodată, vor fi interzise și combinațiile cu trei de ”o” și trei de ”i”, pentru că pot fi identificate foarte greu în trafic.

Persoanele care în prezent au astfel de numere de mașină le vor putea folosi în continuare până la radierea mașinii sau până când o vor vinde.

Noul proprietar va trebui să schimbe numărul mașinii restricționat.


Totuși, cei care își doresc un număr preferențial pot achita la DRPCIV o taxă de 45 de lei, plus toate costurile de producție a plăcuțelor respective.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri