Connect with us

ACTUAL

Clienţii Telekom, bătaia de joc a companiei: scoate programe, mărește tarifele și dă răspunsuri în doi peri

Publicat

în

La începutul anului, clienții Telekom s-au trezit fără programele Eurosport și Discovery în grilă, dar și în imposibilitatea de a renunța la contract fără plata despăgubirilor, chiar dacă grila suferise modificări majore. Apoi s-au scumpit abonamentele.

Telekom a anunțat că va înlocui  Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, TLC, Travel Channel, Animal Planet, Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery Showcase, DTX, Food Network, plus variantele lor HD cu alte programe, dar fără a da posibilitatea clienților să spună dacă sunt sau nu de acord cu acest lucru.

Telekom spune că a făcut un sondaj la care au luat parte 800 de clienți, însă compania a refuzat să ne spună numele casei de sondaj, întrebările exacte și să ne dea date de spre eșantionul care a participat (vârstă, sex, urban, extra-urban).

La întrebarea Newsweek România referitoare la miile de comentarii negative de pe pagina de facebook Telekom România, oficialii companiei ne-au trimis un răspuns standard pe care l-au folosit la mai multe întrebări, arătând astfel că nu au niciun fel de respect pentru clienți.

La întrebarea nostră privind accesul clienților Telekom la competițiile sportive transmise în exclusivitate pe canalele Eurosport (ex. Premier League, cel mai urmărit campionat de fotbal din lume, turneele de tenis de Grand Slem și Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo), TLC, Discovery, oficialii companiei ne-au răspuns că au înlocuit aceste programe cu altele care oferă alte competiții, dar și cu un canal care oferă telenovele turcești.

Mai mult, pe 3 ianuarie primeam asigurări că tarifele nu de vor majora, în condițiile în care, Telekom are oricum cele mai mari tarife de pe piață în momentul de față.

„Telekom nu va crește prețurile pentru abonamentele TV, în urmă modificărilor din grila de programe. Dacă nouă grilă nu corespunde cerințelor unora dintre clienții noștri, aceștia pot alege să rezilieze contractul, conform termenilor legali menționați în contract”, este răspunsul oficial al Telekom la solicitarea Newsweek România diin data de 3 ianuarie 2020. Trei săptămâni mai târziu, Telekom anunța majorarea tarifelor.

La 23 ianuarie, Compania Telekom anunță o scumpire a abonamentelor sale, pentru clienți rezidențiali, începând cu 1 martie. Astfel, prețul pentru fiecare serviciu fix (internet, TV și voce) și pentru fiecare abonament mobil va fi majorat cu 2 lei (TVA inclus), adică 0,42 de euro (TVA inclus). Compania a mai trecut printr-o astfel de scumpire în urmă cu mai puțin de un an. În 15 aprilie 2019, Telekom a crescut prețul la abonamente tot cu 2 lei

De menționat este și faptul că Telekom are ca acționar și statul român cu 45,99 % pentru operațunile fixe, prin Ministerul pentru Societatea Informațională, insituție care ar putea să ia, totui, niște măsuri.

Răspunsurile Telekom primite pe 3 ianuarie la solicitarea Newsweek România

Newsweek România: Câți abonați la serviciile TV are în acest moment Telekom România?

Telekom: Conform indicatorilor de performanță pentru trimestrul al treilea 2019, baza de clienți a Telekom România numără 1,35 milioane de utilizatori pentru servicii TV.

Ați apelat la o instituție specializată în realizarea sondajelor pentru a decide ce programe scoateți din grilă?

Telekom România a apelat la o companie independența specializată în cercetare de piață pentru a realiza, pe parcursul lunii noiembrie, un studiu pentru testarea preferințelor de consum TV, pe un eșantion reprezentativ de 800 de clienți, abonați ai pachetelor TV M și TV L.

De asemenea, în intervalul ianuarie-noiembrie 2019 am analizat cu atenție tendințele de vizionare a canalelor TV, pentru a află ce își doresc românii. Spre exemplu, pe segmentul IPTV, majoritatea canalelor Discovery, precum și Eurosport, au înregistrat o scăderea a numărului de telespectatori, la nivel național, comparativ cu începutul anului: 20% pentru canalele Discovery și 22% pentru canalele Eurosport. Statisticile ARMA (Asociația Română pentru Măsurarea Audiențelor), din același interval, arată și ele o scădere a audiențelor pentru toate canalele Discovery, cu excepția TLC: Discovery Channel (-17,86%), Animal Planet (-12,50%), Eurosport 1 (-3,45%) și Eurosport 2 (-45,38%).

În urmă feedback-ului clienților noștri și a rezultatelor sondajelor, am decis să le oferim acestora ceea ce își doresc în ceea ce privește grilă de canale TV – documentarea noi, competiții sportive, filme și canale de știri. Am decis să le oferim clienților unele dintre cele mai dorite și populare canale, fără a crește prețurile abonamentelor.

Care au fost criteriile de alegere a celor 800 de persoane intervievate?

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 800 de persoane din rândul abonaților TV L și TV M.

Care este structura pe vârste, studii și domicilu a celor 800 de persoane?

Pentru a acoperi un spectru de preferințe cât mai larg, cei 800 de clienți intervievați sunt persoane majore și au fost selectați din toate categoriile de vârstă. Au fost incluse în sondaj atât persoane cu studii medii, cât și studii superioare, din toate zonele țării, din mediul urban și din mediul rural.

Care au fost întrebările puse celor 800 de persoane?

Întrebările s-au concentrat în jurul conținutului TV preferat de clienții noștri, programele favorite și canalele urmărite. Studiul a arătat că 73% dintre clienţii intervievaţi ar dori să urmărească filme şi seriale celebre, 71% ar fi interesaţi să vizioneze conţinut nou, iar 65% dintre respondenţi ar preferă să urmărească documentare internaţionale premiate.

Credeți că toate comentariile negative de la ultimele postări de pe pagină de facebook „Telekom România”, adică aproximativ 2000 de comentarii, pot fi mai importante decât cele 800 de persoane pe care pretindeți că le-ați intervievat?

Telekom realizează periodic sondaje și studii de piață pentru a le oferi clienților săi conținut TV de calitate, care să răspundă cerințelor acestora și tendințelor în vizionare. Eșantioanele alese sunt reprezentative pentru fiecare sondaj în parte, acoperă toate categoriile de vârstă peste 18 ani și toate zonele geografice. Respectăm dreptul la liberă exprimare al tuturor românilor.

Cum comentați reacția Eurosport în care se spune că, de fapt, nu ați ajuns la o înțelegere din punct de vedere comercial?

În paralel cu sondajele de opinie recurente în rândul clienților noștri, am purtat numeroase negocieri cu Discovery în încercarea de a ajunge la un acord de retransmisie. Condițiile financiare impuse de Discovery au făcut imposibil să ajungem la un acord. Telekom România își păstrează în continuare deschiderea pentru discuții.

Noile canale incluse în grilele Telekom, National Geographic (National Geographic SD şi HD, National Geographic Wild SD şi HD şi National Geographic People) Docubox, Viasat HD (Viasat Explore HD, Viasat Nature HD, Viasat History HD), canalul de lifestyle Travel XP, canalele de sport Fight Box, Look Sport 2 şi Look Sport 3, canalul de ştiri Euronews şi canalul de filme şi seriale Timeless Drama Channel (TDC), prin varietatea conținutului, acoperă nevoia telespectatorilor de a urmări noi show-uri și documentare, programe de lifestyle, competiții sportive îndrăgite, filme și știri despre viață socială, politică, economică și culturală din Europa.

Ce valoare are contractul de preluare a posturilor Discovery/Eurosport? A suferit modificări această valoare în ultima perioadă?

Aceste informații țin de confidențialitatea relației contractuale cu partenerii noștri.

Cum credeți că veți putea asigura clienților transmiterea meciurilor din Premier League, cel mai urmărit campionat de fotbal din lume, a turneelor de tenis de Grand Slem și a Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokyo?

Reamintim că în urma unor sondaje realizate în rândul clienților, compania a decis să le ofere acestora ceea ce își doresc în ceea ce privește grilă de canale TV – documentarea noi, competiții sportive, filme și canale de știri.

Pentru a oferi conținutul TV pe care clienții noștri și-l doresc, la prețuri competitive, a trebuit să facem o selecție a canalelor TV. Am decis să le oferim clienților unele dintre cele mai dorite și populare canale, fără a crește prețurile abonamentelor.

Noile grile TV le vor oferi iubitorilor de sport oportunitatea de a urmări cele mai relevante competiţii sportive pentru români, disponibile pe canalele Telekom Sport: UEFA Champions League, UEFA Europa League, LaLiga, Bundesliga, Serie A, Liga 1, Liga 2 şi Cupa României, NBA, Rugby 6 Nations, Liga Campionilor EHF Feminin & Masculin, Campionatele Mondiale de Handbal Feminin & Masculin şi Campionatele Europene de Handbal Feminin & Masculin, plus Cupele de Fotbal ale Germaniei şi Franţei.  Iubitorii de sport vor putea, de asemenea, să aleagă din competiţii de top precum League 1, LaLiga, Bundesliga, dar şi Cincinnati Tennis Open, care vor fi difuzate pe Look Sport 2 şi Look Sport 3, canale disponibile acum şi la Telekom. Seria de canale de sport este completată de canalul FightBox.

Cum veți putea asigura clienților transmiterea programelor Discovery?

Va rugăm să aveți în vedere răspunsurile la întrebările anterioare.

Câte plângeri și cereri de reziliere a contractelor ați primit după anunțul privind scoaterea posturilor Discovery/Eurosport din grilă?

Decizia de a face schimbări în grilele TVM și TVL s-a bazat pe nevoile și dorințele românilor, după ce am analizat cu atenție tendințele de vizionare pentru a află ce își doresc clienții noștri. De asemenea, rezultatele unui sondaj realizat în noiembrie 2019, pe un eșantion reprezentativ de 800 de respondenți în rândul clienților noștri, pentru a testa preferințele TV, ne-au arătat că 73% dintre clienții intervievați ar dori să vizioneze filme și seriale celebre, 71% ar fi interesați să vizioneze conținut TV nou, iar 65% din respondenți ar preferă să urmărească documentare premiate la nivel internațional. Având în vedere că noile canale introduse, prin varietatea conținutului, acoperă nevoia telespectatorilor de a urmări noi programe și documentare, emisiuni de lifestyle, competiții sportive mult așteptate, filme și știri despre realitatea socială, politică, economică și culturală din Uniunea Europeană, credem că clienții noștri vor aprecia noile grile TV și vor urmări conținut de calitate, cu plăcere.

Câți clienți ați luat în calcul că veți pierde?

Decizia de a face schimbări în grilele TVM și TVL s-a bazat pe nevoile și dorințele românilor, după ce am analizat cu atenție tendințele de vizionare pentru a află ce își doresc clienții noștri. De asemenea, rezultatele unui sondaj realizat în noiembrie 2019, pe un eșantion reprezentativ de 800 de respondenți în rândul clienților noștri, pentru a testa preferințele TV, ne-au arătat că 73% dintre clienții intervievați ar dori să vizioneze filme și seriale celebre, 71% ar fi interesați să vizioneze conținut TV nou, iar 65% din respondenți ar prefera să urmărească documentare premiate la nivel internațional. Având în vedere că noile canale introduse, prin varietatea conținutului, acoperă nevoia telespectatorilor de a urmări noi programe și documentare, emisiuni de lifestyle, competiții sportive mult așteptate, filme și știri despre realitatea socială, politică, economică și culturală din Uniunea Europeană, credem că clienții noștri vor aprecia noile grile TV și vor urmări conținut de calitate, cu plăcere.

Cum veți proceda în cazul solicitărilor de reziliere venite din partea clienților care sunt încă în perioada de contract? Având în vedere că renunțați la mai multe posturi importante din grilă, veți mai cere plata despăgubirilor pentru lunile rămase de contract acolo unde este cazul?

Pentru a oferi conținutul TV pe care clienții noștri și-l doresc, la prețuri competitive, a trebuit să facem o selecție a canalelor TV. Am decis să le oferim clienților unele dintre cele mai dorite și populare canale, fără a crește prețurile abonamentelor.

Reamintim că noile canale introduse, prin varietatea conținutului, acoperă nevoia telespectatorilor de a urmări noi programe și documentare, emisiuni de lifestyle, competiții sportive mult așteptate, filme și știri despre realitatea socială, politică, economică și culturală din Uniunea Europeană.

Telekom nu va crește prețurile pentru abonamentele TV, în urmă modificărilor din grila de programe. Dacă nouă grilă nu corespunde cerințelor unora dintre clienții noștri, aceștia pot alege să rezilieze contractul, conform termenilor legali menționați în contract.

Pe 9 ianuarie am revenit pentru câteva precizări, iar răspunsurile au fost tot în doi peri.

Newsweek România: Am dori să nominalizați casa de sondaje la care ați apelat și care au fost, mai exact, întrebările. De asemenea, am dori să ne precizați dacă valoarea contractului de preluare a programelor Eurosport/Discovery a crescut sau nu. Înțelegem faptul că valoarea este confidențială, tocmai de aceea dorim să aflăm dacă aceasta a variat sau nu. Totodată, am înțeles că acei clienți care care vor să renunțe la serviciile Telekom și se află încă sub contract, trebuie să pltească despăgubiri pentru lunile rămase până la încheierea contractului. Este corect?

Telekom: Întrebările s-au concentrat în jurul conținutului TV preferat de clienții noștri, programele favorite și canalele urmărite.

Valoarea și variația valorii sunt subiecte care țin de confidențialitatea relației contractuale.

Dacă nouă grilă nu corespunde cerințelor unora dintre clienții noștri, aceștia pot alege să rezilieze contractul, conform termenilor legali prevăzuți în contract. newsweek.ro

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

GRAV accident în Argeş. Motociclist intrat într-un cap de pod (UPDATE)

Publicat

în

UPDATE: Din păcate, a fost constatat decesul motociclistului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Un grav accident rutier s-a petrecut, marţi seara, pe drumul DJ 703 D, în comuna Vedea din judeţul Argeş. Un motociclist a intrat într-un cap de pod.

„Accident rutier,  motociclist întrat intr-un cap de pod (posibil traumatism sever), în comuna vedea. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj de terapie intensivă mobilă”, transmite ISU Argeş.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Autoturism căzut pe calea ferată, în Vâlcea. Patru persoane rănite (FOTO&VIDEO UPDATE)

Publicat

în

Un autoturism a căzut pe calea ferată, în zona centurii staţiunii Călimăneşti din judeţul Vâlcea, patru persoane fiind rănite, potrivit ISU.

Sursa citată arată că intervin pompierii SMURD şi echipaje de la Ambulanţă. Trei persoane sunt transportate către UPU Vâlcea, iar una refuză transportul la spital.

“Accident rutier pe centura orașului Călimănești, un autoturism cazut pe calea ferată. Sunt anunțate 4 victime, nu sunt persoane încarcerată. Pompierii militari intervin cu două ambulanțe SMURD, o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, iar SAJ cu o ambulanță”, transmite ISU Vâlcea.


La faţa locului au ajuns şi poliţiştii. Aceştia au precizat că nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar.

“Polițiștii Serviciului rutier și Poliției orașului Călimănești intervin în acest moment la un accident rutier în orașul Călimănești, pe DN7CC la kilometrul 6. Din primele date, în urma accidentului ar fi rezultat patru victime acestea fiind conștiente. Se pare că un autoturism ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi ajuns pe acostamentul căii ferate. Nu este afectat nici traficul rutier și nici cel feroviar”, transmite IPJ Vâlcea.

CITEŞTE ŞI: ANGAJĂRI la Jandarmerie. Sunt scoase la concurs 700 de locuri, din SURSĂ EXTERNĂ, iar înscrierile încep mâine


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO. Bărbatul din Olt care şi-a răpit fosta concubină, reţinut pentru 24 de ore

Publicat

în

Bărbatul din Dobrosloveni care şi-a răpit fosta concubină a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi seara.

Potrivit poliţiştilor, împotriva bărbatului exista deja un ordin de protecţie pe o perioadă de şase luni, care expira în noiembrie 2021.

„În continuarea cercetărilor, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Caracal au dispus reținerea bărbatului de 31 de ani, pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsite de libertate și încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile dispuse, pe numele bărbatului fiind deja emis un ordin de protecție de către instanța de judecată, pe o perioadă de 6 luni, cu valabilitate până în luna noiembrie 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.


Bărbatul de 31 de ani a fost săltat de poliţişti după ce, marţi dimineaţă, şi-a răpit fosta concubină, o femeie de aceeaşi vârstă, din Caracal.

Potrivit IPJ, femeia a fost luată cu forţa, din faţa Primăriei Dobrosloveni, şi pusă într-o maşină.

La fața locului, s-au deplasat efective sporite de polițiști, desfășurându-se activități complexe pentru identificarea autoturismului în cauză și depistarea femeii. Maşina bărbatului a fost interceptată, pe drumul naţional DN 6.


CITEŞTE ŞI: Olt: Femeie din Caracal, răpită de fostul concubin

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.