Connect with us

ACTUAL

CJ Dolj vrea să construiască o arenă multifuncțională pe actualul amplasament al Stadionului Tineretului din Craiova. Ministrul Sportului a fost în Bănie

Publicat

în

O consultare publică referitoare la inițiativa CJ Dolj de a construi o arenă multifuncțională pe actualul amplasament al „Stadionului Tineretului“, din Craiova, a avut loc luni, ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novák, fiind prezent la evenimentul derulat în incinta Stadionului „Ion Oblemenco”.

Arena va găzdui, potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, competiții dedicate atât sporturilor individuale, precum ciclism, tenis, atletism, gimnastică sau scrimă, cât și celor de echipă, cum ar fi fotbal, baschet, volei sau handbal, urmând ca din acest an să demarăm procedurile legate de realizarea studiului de fezabilitate, precum și cele de proiectare și construire.

Un alt obiectiv îl constituie amenajarea unui muzeu al fotbalului craiovean.


„Intenționăm ca pe amplasamentul «Stadionului Tineretului» să realizăm o sală multifuncțională. Este un teren de care se leagă o întreagă istorie a sportului craiovean și pe care dorim să-l lăsăm menținem dedicat sportului. Să nu uităm că pe acest stadion s-a născut și a promovat echipa de fotbal Universitatea Craiova. Din păcate, odată cu trecerea anilor, această arenă nu a mai putut găzdui evenimente de înalt nivel, în prezent aflându-se într-un stadiu avansat de degradare.

Prima dată am adresat Federației Române de Fotbal rugămintea de a găsi o soluție prin care să transformăm acest stadion într-unul pe care să poată fi obținute rezultate notabile. Răspunsul pe care ni l-au transmis prin comisia de acreditare a fost că, la dimensiunile, funcționalitățile și utilitățile care se regăsesc pe «Tineretului», nu se poate pune problema construirii unui stadion de Liga 1.

Din acel moment ne-am orientat către realizarea unei structuri multifuncționale, o arenă care să poate găzdui competiții dedicate atât sporturilor individuale, precum ciclism, tenis, atletism, gimnastică sau scrimă, cât și celor de echipă, cum ar fi fotbal, baschet, volei sau handbal, urmând ca din acest an să demarăm procedurile legate de realizarea studiului de fezabilitate, precum și cele de proiectare și construire. Un alt obiectiv important al nostru îl constituie amenajarea unui muzeu al fotbalului craiovean, care va fi înființat tot la «Stadionul Tineretului»“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.


Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că varianta optimă pentru realizarea unei baze sportive multifuncționale o reprezintă obținerea fondurilor necesare construirii ei de la bugetul Companiei Naționale de Investiții (CNI).

„Mă bucur că lângă noi a venit și ministrului Tineretului și Sportului, domnul Carol Eduard Novák, pentru că am sperat că prezența dumnealui în Bănie va însemna un sprijin real în realizarea unei săli multifuncționale la «Stadionul Tineretului». Am avut plăcuta surpriză să constatăm că oficialul guvernamental cunoștea foarte multe despre intențiile noastre, venind în întâmpinarea acestui demers cu idei și propuneri.

Cu certitudine, știm în acest moment că pe «Tineretului» vom avea o bază sportivă. Va fi un obiectiv pe care sper că îl vom realiza prin finanțare obținută de la Compania Națională de Investiții și ne dorim din tot sufletul să se materializeze această soluție, pentru că avem o experiență foarte bună cu CNI, care s-a implicat la stadionul de fotbal, construcție care a fost finalizată într-un an și șapte luni.

Chiar dacă baza aparține Consiliului Județean Dolj, i-am promis domnului președinte Cosmin Vasile că voi fi alături de dumnealui ca să putem gândi și reconfigura zona, pentru că, așa cum se știe, noi ne dorim să realizăm un spațiu de regenerare urbană, care se va extinde către partea centrală a orașului, unde ne dorim să face un «Fan Zone», un loc dedicat fanilor.

De altfel, așa cum a recunoscut și domnul ministru Novák, la ora actuală Craiova are cea mai frumoasă și cea mai importantă bază sportivă din România. Ca să fie completă, ne trebuie și această sală multifuncțională, pe care vă asigur că o vom realiza, fie că vorbim de o investiție a CNI, fie de o asociere între CJ Dolj și Primăria Municipiului Craiova, prin intermediul căreia vom identifica o axă a unui program finanțat din fonduri europene. Din experiența noastră, varianta a doua poate însemna o durată de realizare poate chiar și de zece ani. Uitați-vă ce înseamnă firul II al aducțiunii de la Isvarna, un demers pe care l-am început în 2013, care abia acum este în curs de implementare și care va mai dura cu siguranță doi ani până la finalizare. Rugămintea noastră către domnul ministru este de a ne sprijini pentru a obține finanțarea de la CNI pentru o bază sportivă multifuncțională”, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novák, a afirmat:  „În 2003, aici mi-am început cariera mea de ciclist de performanță, pe Velodromul din Parcul «Nicolae Romanescu», care era punctul de start în Circuitul României. Iată că acum am venit aici în calitate de ministru să discutăm, deci soarta nu este întâmplătoare. Cred că sportul românesc a pierdut foarte mult în ultimii 30 de ani și că este momentul să abordăm acest domeniu puțin diferit. Atât timp cât voi fi ministru, vă garantez că voi sprijini orice activitate, orice investiție pentru sport, indiferent de culoarea politică.

Astăzi am venit aici tocmai pentru acest lucru, pentru că am găsit oameni care au inițiative favorabile sportului. Cred că ministerul este organismul care trebuie nu doar să finanțeze, ci și să organizeze, să ghideze și să ajute pe toată lumea pentru a avea rezultatele internaționale pe care le-am avut cândva.

Vreau ca în perioada următoare să punem la punct o strategie prin care copiii noștri, începând de la nivelul grădiniței și până la școli, la cluburi, la mișcarea în masă, să poată face performanță.”

„Stadionul Tineretului” din Craiova a fost inaugurat în anul 1933, în prezența Majestății Sale, Regele Carol al II-lea, la capătul unui efort investițional care s-a întins pe o durată de 11 ani.

La dezbaterea organizată luni al Craiova au mai participat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, cunoscutele atlete Doina Melinte și Violeta Beclea-Szekely, reputați campioni olimpici, mondiali sau europeni, precum și reprezentanți ai societății civile.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

LISTA ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, ACTUALIZATĂ. Grecia trece în zona galbenă, Croaţia şi Austria în zona roşie

Publicat

în

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Cele mai importante modificări sunt următoarele:

în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao;


în zona galbenă au intrat:

din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla;

din zona verde, în urma creșterii incidenței: România, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe;


în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Totodată, este  crescută vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Lista State cu risc epidemiologic ridicat_rosu si galben_23 09 2021

CITEŞTE ŞI: Un bărbat din Olt, amendat de poliţie pentru că nu avea buletinul la el, a obţinut în instanţă înlocuirea amenzii cu avertisment

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Spitalul din țară unde toți angajații nevaccinați vor fi testați la fiecare trei zile

Publicat

în

Toţi angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad care nu sunt vaccinaţi, aproximativ 1.400, vor fi testaţi pentru infecţia cu SARS-CoV-2 la fiecare trei zile, a decis conducerea unităţii medicale.

Măsura va fi aplicată începând de luni “pentru a preveni şi reduce riscul îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul instituţiei”, scrie Agerpres.


Vor fi folosite teste de tip antigenic, iar angajaţii nu vor trebui să plătească pentru procedură.

“Am luat această măsură pentru a evita îmbolnăvirea personalului medical şi a pacienţilor. Testarea se va efectua cu teste rapide, de tip antigenic şi doar pentru personalul nevaccinat. Această măsură va fi menţinută la nivelul instituţiei până când incidenţa cazurilor noi va ajunge la mai puţin de 1,5 la 1.000 de locuitori”, a declarat dr. Lenuţa Timiş, director medical al spitalului.

SCJU Arad are aproximativ 2.200 de angajaţi, din care în jur de 1.400 nu sunt vaccinaţi.


CITEȘTE ȘI: Testări RT-PCR cu eliberarea rezultatelor în aceeași zi la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

PROIECT. Orice act sexual cu un minor de sub 14 ani va fi încadrat la infracțiunea de viol

Publicat

în

Parlamentarii USR-PLUS au depus un proiect de lege ce presupune că un act sexual cu un minor sub 14 ani va fi încadrat direct la infracțiunea de viol.

Paralamentarii USR-PLUS au depus depus un proiect de lege în Parlament care propune ca orice act sexual cu un minor sub 14 ani să fie încadrat direct ca infracțiune de viol.
Această inițiativă are rolul de a elimina situațiile când agresorii minorilor au primit pedepse cu suspendare, scrie româniatv.net.

„Odată ce această lege va fi adoptată în România, automat orice act sexual cu un minor sub 14 ani va fi considerat viol, cu o singură excepție, când între cei doi există o diferență de 3 ani. Dacă până acum aveam condamnări doar pentru 3.000 de cazuri din 18.000 de sesizări ale unor infracțiuni sexuale cu victime minore, condamnări pentru infracțiuni mai puțin grave, precum actul sexual cu un minor, odată cu adoptarea acestei legi va crește și gravitatea pedepselor prin încadrarea diferită a faptelor”, declară Andrei Lupu, deputat USR PLUS și membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, citat în comunicatul de presă.

Majoritatea faptelor penale care presupun acte sexuale cu un minor au fost încadrate ca acte sexuale consimțite și nu ca infracțiune de viol. De asemenea, legea din România prevede că doar atunci când urme de violență, fapta poate fi încadrată ca infracțiune de viol, însă în lipsa urmelor de agresiune fizică, actul sexual cu un minor se consideră consimțit.

„În continuare, ​​3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanțele românești ca fapte consimțite, ceea ce reflectă o realitate cruntă a modului în care șansele copiilor la dreptate sunt diluate în deciziile judecătorești. Practica europeană aplică deja pedepse mai aspre agresorilor care abuzează sexual un minor sub 15 ani, exemple fiind Germania și Franța”, afirmă și Anca Dragu, senatoare USR PLUS și președinta Senatului.

Conform parlamentarilor USR-PLUS în ultimii 5 ani, au existat 2.037 de dosare penale care vizează infracțiunea de act sexual cu un minor, iar în aproximativ 50% dintre cazuri, victimele au avut vârsta sub 15 ani.

CITEȘTE ȘI: Cîţu spune că se poate desfăşura Congresul PNL: ,,Avem recomandare de la specialiști”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.