Connect with us

ACTUAL

CJ Dolj vrea să construiască o arenă multifuncțională pe actualul amplasament al Stadionului Tineretului din Craiova. Ministrul Sportului a fost în Bănie

Octavia Hantea

Publicat

în

O consultare publică referitoare la inițiativa CJ Dolj de a construi o arenă multifuncțională pe actualul amplasament al „Stadionului Tineretului“, din Craiova, a avut loc luni, ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novák, fiind prezent la evenimentul derulat în incinta Stadionului „Ion Oblemenco”.

Arena va găzdui, potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, competiții dedicate atât sporturilor individuale, precum ciclism, tenis, atletism, gimnastică sau scrimă, cât și celor de echipă, cum ar fi fotbal, baschet, volei sau handbal, urmând ca din acest an să demarăm procedurile legate de realizarea studiului de fezabilitate, precum și cele de proiectare și construire.

Un alt obiectiv îl constituie amenajarea unui muzeu al fotbalului craiovean.


„Intenționăm ca pe amplasamentul «Stadionului Tineretului» să realizăm o sală multifuncțională. Este un teren de care se leagă o întreagă istorie a sportului craiovean și pe care dorim să-l lăsăm menținem dedicat sportului. Să nu uităm că pe acest stadion s-a născut și a promovat echipa de fotbal Universitatea Craiova. Din păcate, odată cu trecerea anilor, această arenă nu a mai putut găzdui evenimente de înalt nivel, în prezent aflându-se într-un stadiu avansat de degradare.

Prima dată am adresat Federației Române de Fotbal rugămintea de a găsi o soluție prin care să transformăm acest stadion într-unul pe care să poată fi obținute rezultate notabile. Răspunsul pe care ni l-au transmis prin comisia de acreditare a fost că, la dimensiunile, funcționalitățile și utilitățile care se regăsesc pe «Tineretului», nu se poate pune problema construirii unui stadion de Liga 1.

Din acel moment ne-am orientat către realizarea unei structuri multifuncționale, o arenă care să poate găzdui competiții dedicate atât sporturilor individuale, precum ciclism, tenis, atletism, gimnastică sau scrimă, cât și celor de echipă, cum ar fi fotbal, baschet, volei sau handbal, urmând ca din acest an să demarăm procedurile legate de realizarea studiului de fezabilitate, precum și cele de proiectare și construire. Un alt obiectiv important al nostru îl constituie amenajarea unui muzeu al fotbalului craiovean, care va fi înființat tot la «Stadionul Tineretului»“, a precizat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.


Primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, a explicat că varianta optimă pentru realizarea unei baze sportive multifuncționale o reprezintă obținerea fondurilor necesare construirii ei de la bugetul Companiei Naționale de Investiții (CNI).

„Mă bucur că lângă noi a venit și ministrului Tineretului și Sportului, domnul Carol Eduard Novák, pentru că am sperat că prezența dumnealui în Bănie va însemna un sprijin real în realizarea unei săli multifuncționale la «Stadionul Tineretului». Am avut plăcuta surpriză să constatăm că oficialul guvernamental cunoștea foarte multe despre intențiile noastre, venind în întâmpinarea acestui demers cu idei și propuneri.

Cu certitudine, știm în acest moment că pe «Tineretului» vom avea o bază sportivă. Va fi un obiectiv pe care sper că îl vom realiza prin finanțare obținută de la Compania Națională de Investiții și ne dorim din tot sufletul să se materializeze această soluție, pentru că avem o experiență foarte bună cu CNI, care s-a implicat la stadionul de fotbal, construcție care a fost finalizată într-un an și șapte luni.

Chiar dacă baza aparține Consiliului Județean Dolj, i-am promis domnului președinte Cosmin Vasile că voi fi alături de dumnealui ca să putem gândi și reconfigura zona, pentru că, așa cum se știe, noi ne dorim să realizăm un spațiu de regenerare urbană, care se va extinde către partea centrală a orașului, unde ne dorim să face un «Fan Zone», un loc dedicat fanilor.

De altfel, așa cum a recunoscut și domnul ministru Novák, la ora actuală Craiova are cea mai frumoasă și cea mai importantă bază sportivă din România. Ca să fie completă, ne trebuie și această sală multifuncțională, pe care vă asigur că o vom realiza, fie că vorbim de o investiție a CNI, fie de o asociere între CJ Dolj și Primăria Municipiului Craiova, prin intermediul căreia vom identifica o axă a unui program finanțat din fonduri europene. Din experiența noastră, varianta a doua poate însemna o durată de realizare poate chiar și de zece ani. Uitați-vă ce înseamnă firul II al aducțiunii de la Isvarna, un demers pe care l-am început în 2013, care abia acum este în curs de implementare și care va mai dura cu siguranță doi ani până la finalizare. Rugămintea noastră către domnul ministru este de a ne sprijini pentru a obține finanțarea de la CNI pentru o bază sportivă multifuncțională”, a declarat primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novák, a afirmat:  „În 2003, aici mi-am început cariera mea de ciclist de performanță, pe Velodromul din Parcul «Nicolae Romanescu», care era punctul de start în Circuitul României. Iată că acum am venit aici în calitate de ministru să discutăm, deci soarta nu este întâmplătoare. Cred că sportul românesc a pierdut foarte mult în ultimii 30 de ani și că este momentul să abordăm acest domeniu puțin diferit. Atât timp cât voi fi ministru, vă garantez că voi sprijini orice activitate, orice investiție pentru sport, indiferent de culoarea politică.

Astăzi am venit aici tocmai pentru acest lucru, pentru că am găsit oameni care au inițiative favorabile sportului. Cred că ministerul este organismul care trebuie nu doar să finanțeze, ci și să organizeze, să ghideze și să ajute pe toată lumea pentru a avea rezultatele internaționale pe care le-am avut cândva.

Vreau ca în perioada următoare să punem la punct o strategie prin care copiii noștri, începând de la nivelul grădiniței și până la școli, la cluburi, la mișcarea în masă, să poată face performanță.”

„Stadionul Tineretului” din Craiova a fost inaugurat în anul 1933, în prezența Majestății Sale, Regele Carol al II-lea, la capătul unui efort investițional care s-a întins pe o durată de 11 ani.

La dezbaterea organizată luni al Craiova au mai participat președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, cunoscutele atlete Doina Melinte și Violeta Beclea-Szekely, reputați campioni olimpici, mondiali sau europeni, precum și reprezentanți ai societății civile.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Un bărbat şi-a ucis soţia şi fiul vitreg de 15 ani, apoi a încercat să se sinucidă. Totul s-a întâmplat în curtea unei biserici

Avatar

Publicat

în

Dramatica întâmplare a avut loc duminică în localitatea argeşeană Mihăieşti. Femeia a fost găsită de poliţişti în curtea bisericii, cu gâtul tăiat. Băiatul avea capul zdrobit, probabil în urma lovirii de mai multe ori de asfalt.

Caz dramatic într-o comună din Argeş. Un adolescent de 15 ani şi o femeie au fost găsiţi în curtea unei biserici, din Mihăieşti (Argeş), fără suflare. Nu departe, a fost găsit un bărbat în agonie, care se pare că a încercat să-şi ia zilele, relatează Adevărul.

Oamenii legii au făcut la scurt timp descoperirea că între cei trei există o legătură, în sensul că femeia moartă este soţia bărbatului rănit, iar adolescentul decedat este fiul fiul dintr-o altă căsătorie al femeie, deci fiul vitreg al agresorului. Există indicii că bărbatul i-ar fi ucis pe cei doi în urma unui scandal conjugal. Mai întâi, el a atacat-o pe femeie cu un cuţit şi i-a tăiat pur şi simplu gâtul, iar pentru că băiatul a intervenit a fost şi el înjughiat şi lovit cu capul de asfalt.


Apoi agresorul a încercat să se sinucidă prin înjunghiere. Criminalul, dus la Urgenţe în stare gravă Agresorul avea o plagă înjunghiată la gât şi a fost dus la spital, unde i s-a acordat asistenţa medicală de urgenţă. El a fost dus în operaţie, rana fiind foarte gravă.

IPJ Argeş a precizat că Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că în timp ce se afla în curtea unei biserici din com. Mihăieşti, sat Drăghici, un bărbat şi-a agresat soţia şi fiul în vârstă de 15 ani, aplicându-le mai lovituri de cuţit, în urma cărora ambele victime au decedat. Ulterior, agresorul a încercat să se sinucidă, însă a fost imobilizat de către poliţişti, nu înainte de a se răni grav.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Un bărbat din Olt, găsit mort într-o fântână

Avatar

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 52 de ani din comuna Pleșoiu a fost găsit înecat în fântâna din gospodăria sa. Se pare că este vorba despre o sinucidere.

Bărbatul a fost găsit de vecini care au alertat poliția.

Polițiștii au solicitat intervenția echipajele ISU pentru a scoate cadavrul din fântână.


„La locul evenimentului s-au deplasat pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD. Fântână avea o adâncime de aproximativ zece metri și diametrul de doar 60 de centimetri. Cu accesoriile din dotare, un pompier a fost coborât în fântână și, cu ajutorul unui ham, a reușit să aducă la suprafață cadavrul”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz şi au dispus efectuarea necropsiei.

Potrivit unor surse, bărbatul locuia singur şi avea probleme cu dependenţa de alcool. Acesta nu ar fi fost la prima tentativă de a-şi pune capăt zilelor.


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

STADIUL şantierului Drumului Expres. Imagini VIDEO de pe viitoarea centură de ocolire a Slatinei

Avatar

Publicat

în

Noi imagini video de pe şantierul Drumului Expres Craiova-Piteşti au fost postate, duminică.

În noul clip se poate vedea stadiul viaductului de la Balta Miclov şi podului de peste râul Olt.


Proiectul “Drum Expres Craiova-Pitești” prevede construirea până la sfârșitul anului 2023 a 121,185 km de drum expres ( 2X2), 10 intersecții rutiere, 75 de poduri și pasaje, 25 de intersecții, 15 poduri/pasaje la noduri rutiere/ drumuri de legătură, 8,85 drumuri de legătură.

Rezultatele așteptate ale proiectului sunt:

construirea a 121,185 km de drum expres;


crearea unei comunicații moderne între Craiova și Pitești, făcând astfel conexiunea cu autostrada București-Pitești și în viitor cu autostrada Pitești-Sibiu;

îmbunătățirea fluxului de trafic pe DN65, în special prin deturnarea traficului de tranzit pe ruta expresă cu 2×2 benzi și, de asemenea reducerea traficului în orașe care în prezent sunt traversate de drumul național DN65.

reducerea numărului de accidente prin crearea unui sistem de transport rutier mai sigur în comparație cu situația infrastructurii rutiere existente,care asigură legătura dintre Craiova – Pitești;

Prezentul proiect contribuie la atingerea principalului rezultat urmărit în promovarea investițiilor prevăzute în cadrul OS2.1.-reducerea timpului mediu de călătorie.

Valoarea totală a  proiectului este de 5.511.537.531,93 lei și este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 75% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională-3.510.498.252,58 lei, 25% contribuția proprie– 1.170.166.084,15 lei, restul de 830.873.195,20 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.