AcasăACTUALCJ Dolj, proiect cu fonduri europene pentru combaterea incendiilor forestiere

CJ Dolj, proiect cu fonduri europene pentru combaterea incendiilor forestiere

spot_img

Un proiect transfrontalier, în valoare de aproximativ un milion de euro, pentru combaterea incendiilor forestiere este implementat, în această perioadă, de către CJ Dolj, a anunțat, miercuri, șeful administrației județene, Cosmin Vasile.  

- Publicitate -

Zeci de echipamente speciale de protecție împotriva focului, vehicule de tip ATV dotate cu sisteme de combatere a incendiilor și platforme de transport pentru acestea, autovehicule de teren, dispozitive de vedere pe timp de noapte și alte dotări specifice vor ajunge la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” și la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravu”.

„Ne-am propus să creștem capacitatea de reacție și de performanță a instituțiilor cu atribuții de intervenție în caz de dezastre imprevizibile și extrem de dificil de combătut, cum sunt incendiile din zonele împădurite. Pentru stingerea focului în aceste condiții este nevoie de echipamente performante speciale, care nu se regăsesc în dotarea instituțiilor de intervenție în situații de urgență din Dolj.


Zeci de echipamente speciale de protecție împotriva focului, vehicule de tip ATV dotate cu sisteme de combatere a incendiilor și platforme de transport pentru acestea, autovehicule de teren, dispozitive de vedere pe timp de noapte și alte dotări specifice vor ajunge la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” și la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravu”, din Dolj.
În plus, vom extinde sistemul de alarmare electronică existent în județul nostru, prin achiziționarea și amplasarea de sirene electronice și implementarea unui sistem integrat de avertizare și alarmare în șase localități: Brabova, Bratovoiești, Cetate, Fărcaș, Plenița și Sadova”, a menționat Cosmin Vasile.

Parteneri în acest proiect sunt cele două inspectorate județene, dar și municipalitatea din Lom, Bulgaria.

În cele două regiuni se vor organiza și aplicații de mobilizare și pregătire în caz de urgență, dar și campanii de informare, conștientizare și prevenție.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri