Connect with us

ACTUAL

Cinci bătrâni din Neamţ, care au violat o fată de 10 ani, trimişi în judecată

Publicat

în

O fetiţă de zece ani a fost violată repetat de cinci bătrâni perverşi, care au vârste cuprinse între 61 şi 87 de ani, autorii fiind trimişi în judecată pentru oribila faptă. 

Magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ au terminat procedura de Cameră preliminară în dosarul penal ce-i vizează pe cinci bătrâni care sunt acuzaţi de viol în formă continuată şi tentativă la această infracţiune, dispunând începerea procesului. Victima din acest caz de neînchipuit este o fetiţă de doar 10 ani, relatează adevărul.ro.

În aceste condiţii, judecata nu va fi efectuată în şedinţe publice, ci secrete, din cauza vârstei părţii vătămate. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, cei cinci inculpaţi din acest dosar sunt acuzaţi de comiterea a 19 fapte de viol şi a două tentative, care ar fi avut loc din iunie 2019 şi până în decembrie 2020.


„(…) Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, astfel cum a fost remediat prin Actul de remediere a neregularităţilor rechizitoriului întocmit la data de 24.03.2021 (…), a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, în cauza privind pe inculpaţii: Ciudin Ion, Balmuş Ion, Ţăpuc Grigore, Trăscăoanu Petru şi Măriuţa Ion. Dispune începerea judecăţii în dosarul nr. 10987/279/2020“, conform instanţei.

Faptele s-au petrecut într-o comună de lângă Piatra Neamţ. Inculpaţii sunt la vârsta senectuţii, au între 61 şi 87 de ani, dar acest lucru nu i-a împiedicat să comită acte reprobabile.

Ancheta în acest caz s-a concretizat în noiembrie anul trecut, când era arestat Ion Ciudin, de 61 de ani, după care, în decembrie, au fost puşi sub acuzare Balmuş, în vârstă de 87 de ani, Ţăpuc, 81 de ani, Trăscăoanu, 75 de ani şi Măriuţa, 66 de ani. Profitând de vulnerabilitatea părţii vătămate, de naivitatea vârstei, indivizii au ademenit partea vătămată cu sume modice de bani şi ar fi întreţinut relaţii sexuale orale.


După prima arestare şi ceilalţi patru au fost privaţi de libertate, însă au obţinut clemenţă şi au fost eliberaţi din dispoziţia Tribunalului Neamţ, fiind plasaţi în arest la domiciliu. Numai că, Petru Trăscăoanu a încălcat condiţiile impuse şi a fost reîncarcerat.

Acuzaţii riscă pedepse de până la 12 ani de închisoare

Despre comportamentul deviant al lui Ion Ciudin s-a aflat prin sat, fetiţa a fost consiliată psihologic în urma implicării primăriei şi a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ, iar la un moment dat copila a detaliat ceea ce s-a petrecut, autorul fiind arestat.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. Ion, aflat în stare de reţinere (…), cercetat în dosarul penal nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată (…), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.11.2020 şi până la data 09.12.2020, inclusiv“, conform Judecătoriei Piatra Neamţ.

Primul inculpatul din acest dosar este căsătorit, are doi copii majori, care lucrează în străinătate, în Italia. Despre Ciudin se spune că şi-a pierdut calitatea de cântăreţ bisericesc la aşezământul din localitatea de domiciliu în urma unei aventuri amoroase. A fost dat afară după ce s-a aflat ca ar fi avut relaţii cu o femeie, consătenii nefiind de acord ca el să mai slujească alături de preot, la sărbători.

După acest episod a ajuns la un schit din zonă, unde a prestat tot ca dascăl. Cât despre minora violată, ea este singurul copil al familiei, una cu resurse materiale limitate, dar în care soţii nu se prea înţeleg, scandaluri izbucnind pe fondul consumului de alcool.

Articolul 218 din Noul Cod Penal prevede că raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. În cazul în care victima este minoră, sancţiunea este între 5 şi 12 ani.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Un cutremur de 8,2 grade s-a produs în Alaska. A fost emisă alertă de tsunami

Publicat

în

Un puternic seism cu magnitudinea 8,2 grade pe scara Richter s-a produs miercuri seară la mică adâncime în Peninsula Alaska, urmat de o alertă de tsunami în regiune, au precizat autorităţile americane, potrivit Reuters.

Potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), seismul s-a produs la ora locală 22:15 (06:15 GMT, joi), la o adâncime de 35 de kilometri, scrie Digi24.

Centrul Naţional de Avertizare pentru Tsunami (NTWC) a emis o alertă de tsunami pentru regiunile sudice din Alaska, Peninsula Alaska şi zonele de coastă de la Hinchinbrook Entrance la Unimak Pass.


Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) a estimat magnitudinea seismului la 8 şi adâncimea acestuia la 10 kilometri.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat: „România este mult mai pregătită acum pentru un cutremur cu o magnitudine mare”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Bine băut, un șofer din Dolj a intrat cu mașina în gardul unei gospodării. Ce alcoolemie avea

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din localitatea Valea Stanciului, județul Dolj, ese cercetat penal, după ce miercuri s-a urcat băut la volan și a intrat cu mașina în gardul unei gospodării din Gângiova. 

Poliția a fost sesizată chiar de către proprietarul locuinței respective.

„La fața locului s-au deplasat polițiștii care au identificat conducătorul auto în persoana unui bărbat de 46 de ani, din Valea Stanciului. Cel în cauză a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentrație de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.


Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În ultimele 24 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat acțiuni pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație.

Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 76 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 11.000 de lei.


Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 17 de permise de conducere şi au retras șapte certificate de înmatriculare, fiind constatate și patru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Restricţii de circulaţie pentru camioane, pe perioada caniculei. Ce transporturi sunt exceptate

Publicat

în

Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12:00-20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

CITEŞTE ŞI: COD PORTOCALIU de caniculă, în judeţele din sudul şi sud-vestul ţării


Măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

• transporturilor de persoane;
• transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
• vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
• transporturi funerare;
• transporturi poştale;
• transporturi de echipamente de prim ajutor;
• transporturi pentru distribuire de carburanţi;
• transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
• transporturi pentru tractări vehicule avariate;
• transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
• transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
• transporturi apă îmbuteliată;
• transporturi produse provenite din exploatări agricole;
• transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.