AcasăACTUALChesnoiu: Vreau să transmitem la Bruxelles un Plan Național Strategic care să...

Chesnoiu: Vreau să transmitem la Bruxelles un Plan Național Strategic care să răspundă așteptărilor fermierilor

Ministrul Agriculturii, deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, a început conultările cu asociaţiile de fermieri pentru întocmirea Planului Naţional Strategic (PNS) 2023-2027.

Întâlnirile au început în sistem online, din această săptămână.

„Vreau să transmitem la Bruxelles un Plan Național Strategic pentru perioada 2023-2027 negociat transparent cu toate părțile implicate, care să răspundă așteptărilor fermierilor. Vom avea un PNS care reflectă nevoile din teren și interesul național în agricultură. Am început consultările cu fermierii pe marginea proiectului PNS. Împreună cu experți din Ministerul Agriculturii, AFIR și APIA ne-am reunit într-o întâlnire online la care au participat peste 80 de reprezentanți ai asociațiilor de fermieri, ai grupurilor de acțiune locală și ai distribuitorilor de produse agricole”, a declarat Adrian Chesnoiu.


Totodată, ministrul va aborda şi alte teme în discuţiile cu fermierii.

„Zilele următoare voi continua întâlnirile cu fermierii. Pe agenda discuțiilor vor fi subiecte privind: intervențiile în domeniul irigațiilor, intervențiile aferente sprijinului pentru instalarea tinerilor fermieri și înființarea grupurilor de producători din sectorul agricol/pomicol, precum și investițiile în ferme”, a conchis Chesnoiu.

CITEŞTE ŞI: Chesnoiu: În bugetul ministerului Agriculturii, pentru anul 2022, am pus, pentru prima dată în ultimii doi ani, două programe extrem de importante: reproducția la porc și pasăre


- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri