AcasăACTUALChesnoiu, asigurări privind securitatea alimentară, după întâlnirea cu reprezentanţii ROMPAN

Chesnoiu, asigurări privind securitatea alimentară, după întâlnirea cu reprezentanţii ROMPAN

spot_img

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a avut marți, la sediul instituției, întâlnirea săptămânală de lucru cu reprezentanții Asociației Române a Comercianților de Produse Agricole (ARCPA) și cu cei ai Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase – ROMPAN.

- Publicitate -

Întâlnirea se încadrează în activitatea de monitorizare a stocurilor de cereale ale României, desfășurată periodic, în contextul schimbărilor de pe piețele internaționale de la declanșarea agresiunii militare a Rusiei asupra Ucrainei.

Concluziile desprinse în urma întâlnirii sunt că în ultima săptămână s-a constatat un ritm mai scăzut de încheiere a contractelor pentru realizarea operațiunilor de export, ceea ce reprezintă un semnal că piața cerealelor este stabilă și echilibrată.


„Am certitudinea că prin continuarea dialogului constant, putem avea o imagine clară a disponibilului de cereale de pe piață și, în urma discuțiilor săptămânale, constat că nu există motive de îngrijorare în această privință. Datele ne indică faptul că asistăm la o temperare a pieței și că România este stabilă din punct de vedere al asigurării securității alimentare a populației”, a subliniat ministrul.

CITEŞTE ŞI: Balş: Centru multifuncţional realizat cu fonduri europene. Investiţie de peste 5 milioane lei

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri