Connect with us

ACTUAL

CEZ a reluat procesul de facturare, după ce a implementat sistemul de compensare şi plafonare

Publicat

în

CEZ Vânzare a finalizat modificările tehnice necesare pentru emiterea facturilor de energie electrică cu prețuri plafonate/ compensate conform legislației în vigoare. În acest moment, procesul de emitere facturi a fost reluat.

Potrivit unui comunicat al companiei, clienții CEZ Vânzare care au primit facturi aferente consumului lunilor noiembrie/ decembrie, emise înaintea implementării valorilor plafonate/ compensate, vor primi facturi cu valori regularizate care vor include schema de sprijin prevăzută de prevederile legale în vigoare.

Reamintim faptul că:
– Facturile CEZ Vânzare își vor păstra aceleași termene de scadență agreate în contract (ca număr de zile de la data emiterii).
– Formatul facturii CEZ Vânzare a fost optimizat cu informații despre tipul și valoarea compensației în care se încadrează clienții.


Ce trebuie să facă clienții CEZ Vânzare pentru a beneficia de prețuri plafonate/ compensate?

1. Clienții casnici CEZ Vânzare vor beneficia automat de prețuri plafonate/ compensate.
2. Clienții non-casnici (operatori economici) trebuie depună o cerere, însoțită de o declarație pe proprie răspundere, prin care să menționeze categoria în care se încadrează. Formularele sunt disponibile accesând https://www.cez.ro/ro/cez-vanzare/informatii-despre-legea-compensarii-si-plafonarii.html și pot fi trimise furnizorului CEZ Vânzare online, în secțiunea https://www.cez.ro/sesizari2-form, pe fax la numărul 0372 524 832/ 0248 524 832, prin poștă la adresa: Târgu Jiu, str. Depozitelor, nr. 2, județul Gorj, cod poștal 210238 sau la unul din Centrele de Relații cu Clienții din municipiile reședință de județ.
Pentru clienții care respectă regulile de acces, reamintim faptul că recomandăm programarea online a vizitelor pentru Centrele de Relații cu Clienții din reședințele de județ. Programarea vizitei se poate face online pe https://www.cezinfo.ro/rezervare-online/ sau telefonic, apelând numărul 0251 408 004, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Programul Centrelor și harta acestora pot fi consultate accesând https://www.cez.ro/ro/centrele-regionale-de-contact.html.

CITEŞTE ŞI: ANRE: Alți doi furnizori de gaze rămân fără licență începând de marți

Care sunt condițiile în care clienții beneficiază de prețuri plafonate/ compensate pentru perioada 01.11.2021 – 31.03.2022?

 În cazul clienților casnici de energie electrică, compensarea se aplică în:
– limita maximă a consumului pentru care se aplică compensarea, aferentă întregului interval noiembrie 2021 – martie 2022, este de 1 500 kWh energie electrică, alocat în tranșe lunare;
– consumul realizat nu trebuie să depășească consumul lunar maxim prevăzut și nici consumul maxim stabilit pentru întreaga perioadă de aplicare a compensării;
– consumul de energie electrică din perioada de facturare să nu fie mai mic de 1 kWh pe zi.


 În cazul clienților casnici de gaze naturale, compensarea se aplică în cazul în care:
– consumul de gaze naturale din perioada de facturare (noiembrie 2021 – martie 2022) nu este mai mic de 7 kWh pe zi.
– consumul realizat nu depășește consumul lunar maxim prevăzut și nici consumul maxim stabilit pentru întreaga perioadă de aplicare a compensării – echivalentul în kWh a 1 000 m3 de gaze naturale la un factor de conversie de 10.6 kWh per m3, alocat în tranșe lunare.
– La aceste limitele aferente consumului de energie electrică, respectiv gaze naturale, se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensației de maximum 10%.

Referitor la plafonare, se vizează prețul final la energie electrică și gaze naturale facturat clienților casnici și consumatorilor noncasnici, care nu poate depăși următoarele valori:
 Pentru energie electrică: 1 leu/ kWh, care include componenta de preț a energiei electrice, acciza, tarifele reglementate de transport și distribuție, servicii de sistem, certificatele verzi, contribuția de cogenerare de înaltă eficiență energetică, abonamentul, TVA;
 Pentru gaze naturale: 0,37 lei/ kWh, care include prețul de vânzare al gazelor naturale, costul de transport, acciza, tariful de distribuție, abonamentul, TVA.

De asemenea, operatorii economici, clienți finali care se încadrează în categoria întreprinderi mici și mijlocii , pot beneficia de:
 exceptarea, în cazul energiei electrice, de la plata contravalorii tarifelor reglementate, respectiv tariful de introducere/ extragere din rețea, tariful de distribuție, tariful de servicii de sistem, tariful de transport, precum și de la plata certificatelor verzi, contribuției pentru cogenerare de înaltă eficiență și accizei;
 exceptarea, în cazul gazelor naturale, de la plata contravalorii costului de transport, tarifului de distribuție și accizei.

CEZ Vânzare își incurajează în continuare clienții să apeleze la unul din canalele de comunicare alternative pentru o obține toate informațiile de care au nevoie:
 Număr dedicat, 1769, la care clienții pot transmite pe scurt, prin SMS, solicitarea și codul de client, urmând să fie contactați de specialiștii CEZ Vânzare pentru soluționarea solicitării;
 Portalul şi aplicaţia mobilă MY CEZ – mai multe informaţii despre funcţionalităţi puteţi găsi aici;
 Info Linia CEZ, 0251 929, disponibilă pentru solicitarea de informaţii comerciale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în timp ce înregistrarea deranjamentelor electrice poate fi efectuată non stop;
 Chat-ul cu un consultant CEZ Vânzare, implementat de furnizorul CEZ Vânzare pe website-ul https://www.cezinfo.ro/ este disponibil luni – vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00.

CITEȘTE ȘI: 11 troleibuze noi au ajuns anul acesta la Târgu Jiu. Contract pentru alte nouă mijloace de transport

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

FOTO | Ce planuri și vise au copiii și adolescenții care miercuri au participat la manifestările organizate, de Ziua Națională a României, la Craiova

Publicat

în

Ziua Națională a României a fost marcată și în municipiul Craiova, centrul orașului fiind locul în care doljenii au ajuns pentru a participa la ceremonia organizată de către autorități. 

După discursul oficialităților, au avut loc și depuneri de coroane, dar momentul mult așteptat al zilei a fost parada organizată cu responsabilitate, ca în fiecare an.

Nici cei mici nu au lipsit din centrul urbei.


Tancuri, mașini de poliție, câinii salvatori sau mașinile de pompieri, toate acestea au fost în centrul atenției, mii de momente fiind imortalizate de către cei prezenți la ceremonie.

Micuții au vise mărețe. Vor să devină militari, alții pompieri, mulți cred că meseria de polițist sau cea de medic li se potrivește mai bine.

Ei știu că trebuie să învețe bine pentru a-și atinge obiectivele și speră să nu mai fie nevoiți să facă ore online. Le-a fost greu anul trecut și unora le este greu și acum. Au și examene și, evident, emoții.


Unii vor să învețe la liceele din Craiova, alții, cei din clasa a XII-a, vor pleca la facultăți din țară sau de peste hotare, chiar. Nu știu când și dacă vor mai reveni în orașul în care și-au petrecut copilăria și adolescența, dar speră ca lucrurile să se îndrepte. Să li se ofere și tinerilor o șansă, aici, în țara lor!

Parada militară a fost momentul care a marcat finalul manifestărilor organizate la Craiova cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

CITEȘTE ȘI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Femeie accidentată MORTAL la Filiași

Publicat

în

O femeie îm vârstă de 82 de ani, din orașul Filiași, județul Dolj, a decedat, miercuri, după ce a fost lovită de o mașină. 

Potrivit IPJ Dolj, accidentul a avut loc în orașul Filiași.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care au stabilit că bărbatul în cauză, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Racoțeanu, din Filiași, ar fi accidentat o femeie de 82 de ani, din Filiaşi, care s-ar fi angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis. În urma evenimentului rutier, din păcate, femeia a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcotest, rezultatul fiind negativ”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.


Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvarşirii infracţiunii de ucidere din culpă iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Totodată a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului.

CITEȘTE ȘI: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

Publicat

în

Ziua Naţională a României a fost marcată, miercuri, la Slatina printr-o ceremonie desfăşurată pe Esplanda din zona statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Manifestările s-au desfăşurat sub auspiciile regulilor pandemiei, iar din acest motiv nici nu s-a organizat o defilare a Gărzii de Onoare. Câteva zeci de persoane au asistat la ceremonial.

La eveniment au fost prezenţi preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Emil Moţ, deputaţii Marius Iancu, Florin Barbu şi Emil Albotă, dar şi ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.


Totodată, conducerea româno-americană a Bazei NATO de la Deveselu a fost prezentă.

„Este o zi specială, Ziua Naţională. Le urez tuturor românilor un sincer la mulţi ani, să ne dea Dumnezeu credinţa şi speranţa că vom trece cu bine peste această perioadă grea cu multe încercări, din toate punctele de vedere”, a afirmat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

La rândul său, primarul Emil Moţ şi-a exprimat speranţa că, anul viitor, lucrurile vor putea reveni la normal, iar la ceremonia de Ziua Naţională vor participa cât mai mulţi slătineni.


„Slătinenilor şi românilor de pretudindeni nu pot decât să le transmit la mulţi ani. Este al doilea an în care ţinem această ceremonie în condiţii de pandemie. Sper din tot sufletul ca anul viitor să putem să ne vedem, de 1 Decembrie, la Slatina, cu aproximativ toţi slătinenii. La mulţi ani, dragi slătineni! La mulţi ani, dragi români! La mulţi ani, România!”, a spus primarul.

Oficialităţile au depus coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

CITEŞTE ŞI: Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.