AcasăACTUALCertificat digital şi două teste PCR false, descoperite la aeroport

Certificat digital şi două teste PCR false, descoperite la aeroport

Trei români care au prezentat două teste PCR false şi un certificat digital emis pe numele altei persoane au fost fost depistați, în ultimele 24 de ore, de către poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Bucureşti.

Potrivit Poliției de Frontieră, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Bucureşti, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cu o cursa din direcţia Amsterdam, un cetăţean român în vârstă de 31 ani.

Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră, pe lângă documentul de călătorie, un certificat digital cu cod QR care atestă vaccinarea împotriva virusului SARS Cov-2, în vederea exceptării de la măsura carantinării, conform prevederilor legale în vigoare.


Cu ocazia verificărilor s-a constatat faptul că certificatul digital prezentat este emis pe un alt nume şi nu îi aparţine persoanei care s-a prezentat la control, bărbatul recunoscând că certificatul aparţine tatălui acestuia.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii, urmând ca la final să fie luate măsurile legale care se impun.

În aceeaşi zi, doi cetăţeni români, în vârstă de 32, respectiv 33 de ani, sosiţi cu o cursa din direcţia Liverpool, Marea Britanie, au prezentat autorităţilor sanitare teste PCR pentru detecţia virusului SARS Cov-2, cu rezultat negativ.


Ca urmare a faptului că au fost identificate neconcordanţe între data efectuării testelor şi data şi ora aterizării aeronavei în România, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că cele două teste PCR sunt false.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals informatic, la finalul cercetărilor urmând să fie luate măsuri conform prevederilor legale în vigoare.

CITEȘTE ȘI: Bărbat din Dolj, reținut pentru tâlhărie

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri