Connect with us

ACTUAL

Centru de simulare medicală, amenajat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova

Publicat

în

În Craiova va funcționa un centru de simulare medicală, unitate ce vine în sprijinul studenților și a medicilor care au nevoie de practică pentru intervențiile chirurgicale. 

Acest centru va fi amenajat în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, investiția urmând a se efectua cu fonduri proprii ale Universității de Medicină și Farmacie Craiova.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a menționat că administrația județeană va pune la dispoziție terenul pe care să fie construit acest centru.

„Ca urmare a discuțiilor pe care le-am avut cu cei din conducerea Universității, am stabilit că le vom acorda tot sprijinul în realizarea proiectului. Astfel, în ședința de Consiliu Județean din această lună, supunem la vot trecerea suprafeței de 1.760 de mp de teren, amplasată în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, în administrarea UMF Craiova”, a anunțat Cosmin Vasile într-o postare pe pagina de Facebook.

„Centrul de simulare pentru dobândirea abilităților clinice” este destinat studenților UMF Craiova și medicilor care au nevoie de practică pentru intervențiile chirurgicale, de la cele mai simple, la cele mai complexe.

Această metodă ultramodernă de învățământ va contribui la pregătirea, la cele mai înalte standarde, a viitoarelor cadre medicale.

Sursa foto: Pagina UMF Iași

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Bărbat lovit de o mașină într-o localitate din județul Dolj

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Filiași, a ajuns la spital, joi, după ce a fost lovit de o mașină, accidentul având loc în localitatea Răcarii de Sus din județul Dolj. 

Potrivit IPJ Dolj, la volanul mașinii se afla o tânără din municipiul Târgu Jiu. Bărbatul traversa strada prin loc nepermis, șoferița nemaiavând cum să îl evite.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit că un autoturism condus de o tânără de 27 de ani, din Târgu Jiu, pe DN 6, pe raza localităţii Răcarii de Sus, din direcţia Craiova către Strehaia, a acroşat un bărbat de 53 de ani, din Fliliasi, care s-ar fi angajat în traversarea drumului public. În urma evenimentului rutier, bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind conştient”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO | Prefectul și cei doi subprefecți ai județului Dolj au depus jurământul

Publicat

în

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, și cei doi subprefecți, Flavius Sirop și Iustin Dumitrescu, au depus, joi, jurământul. 

Ceremonia de învestire organizată de Ministerul Afacerilor Interne a avut loc  în sistem videoconferință.

Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, a spus, în cadrul evenimentului că vor forma o echipă unită la nivelul Prefecturii Dolj.

„Consider că vom forma o echipă unită la nivelul Prefecturii Dolj, o echipă închegată pentru a veni în slujba autorităților și a cetățenilor județului Dolj. Vom respecta legislațiile în vigoare, vom fi garanții Constituției, vom duce la bun sfârșit toate propunerile și toate proiectele Guvernului României”, a declarat Nicușor Roșca.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Cazuri de coronavirus la DSP Gorj

Publicat

în

Patru angajați din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au fost confirmați cu COVID-19, în perioada 22 februarie- 2 martie.

Aceștia își desfășurau activitatea în cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică, birou separat de restul instituției, scrie Gorjonline.

Colegii de birou ai acestora au fost testați cu teste rapide COVID-19 Antigen, rezultatele fiind negative.

Cele patru persoane confirmate cu COVID-19 se află internate în spital, iar alți trei angajați ai DSP Gorj contacți ai acestora sunt în carantină, la domiciliu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.