AcasăACTUALCentre de evaluare a pacienților cu Covid, în toate spitalele din județul...

Centre de evaluare a pacienților cu Covid, în toate spitalele din județul Dolj. Va apărea o hartă a acestor unități

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat, miercuri, că săptămâna viitoare ar urma să devină disponibilă o hartă interactivă cu centrele de evaluare a pacienţilor COVID.

Pe această hartă ar urma să fie trecute şi toate centrele de testare, pe măsura semnării contractelor aferente de către medicii de familie.

Potrivit unor surse locale, aceste centre ar urma să fie gata până vineri.


În Dolj, acestea  vor fi amenajate, cel mai probabil, în toate unitățile sanitare din județ.

Ministrul Sănătăţii a reamintit că marţi a avut loc o conferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică şi ai spitalelor care pot asigura asistenţă medicală pentru pacienţii COVID, dar şi pentru cei non-COVID care suferă de boli cronice.

„Am identificat deja o listă de 160 de centre evaluare ambulatorie a pacienţilor cu forme medii, probabil, de boală. Dar vom veni foarte repede şi cu criteriile legate de tipurile de pacienţi pe care îi vom direcţiona către aceste centre, la nivel naţional. Cred că această listă se va completa şi în cursul săptămânii viitoare va fi disponibilă o hartă interactivă cu toate aceste centre, încât oamenii să ştie unde se pot adresa, pe de o parte. Această hartă interactivă va cuprinde, pe măsura semnării contractelor de către medicii de familie, şi toate centrele de testare care vor deveni operaţionale la nivelul cabinetelor de medicină de famlie”, a arătat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.


Rafila a precizat că Ministerul Sănătăţii a făcut tot ce a fost posibil pentru a asigura creşterea accesului la testare, menţionând că a fost aprobată o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Masca redevine obligatorie în spaţiile publice. Alexandru Rafila a anunţat noile restricţii

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri