Connect with us

ACTUAL

Cel mai vânat traficant român de heroină, capturat după 10 ani de fugă

Publicat

în

Cel mai vânat traficant român de heroină a ajuns în sfârşit după gratii. A fost încarcerat în penitenciarul Rahova, la aproape 10 ani de la condamnare. De numele lui sunt legate 6 tone de heroină, dar şi arestarea clanului Preda pentru furtul armelor de la Ciorogârla.

George Laurenţiu Dinu, cunoscut în lumea traficanţilor de droguri din Balcani drept Gore a fost filmat pas cu pas prin Bucureşti în timp ce negocia transporturile, tocmea cărăuşi ori îşi antama întâlniri cu posibili distribuitori locali, relatează Observator.

Gore era supravegheat zi şi noapte de ofiţerii antidrog. Pe de-o parte pentru că era cel mai faimos traficant din România, pe de altă parte pentru că asociatul lui, un cetăţean turc, reprezenta un risc pentru România.


Ofiţier Antidrog: Sursa de aprovizionare era legată de gruparea PKK.

PKK, o organizaţie teroristă acuzată de guvernul de la Ankara de foarte multe atentate. Turcul ar fi vrut să-şi extindă afacerile şi în Romînia.

Ofiţier Antidrog: A fost primul şi singurul care a încercat să producă heroină pe teritoriul României, undeva în zona Iaşiului.


Cum funcţiona reţeaua lui Gore

Gore a creat o adevărată reţea a cărăuşilor. La început, lucrau pentru el cel puţin 10 şoferi din comune din judeţul Ilfov, care-l ajutau la transport. Cu timpul, şi-a creat o adevărată reţea de angajaţi în aproape toată ţară. Nu ştiau unii de alţii, astfel încât în caz de interceptare, să nu pice întreaga operaţiune.

Transporta câte 30-70 de kilograme în maşini mici. Pentru fiecare transport, în funcţie de cantitate, doar şoferii primeau sume între 30.000 şi 50.000 de euro.

Ofiţier Antidrog: Heroina pornea de undeva din estul Turciei, tranzita toată Turcia, Bulgaria, România, Ungaria până către Olanda, Belgia.

Corina Matlinschi, reporter Observator: Surse din anchetă au declarat pentru Observator că individul trimitea şoferi în Turcia şi îi întorcea fără marfă. Tocmai pentru a vedea dacă sunt verificaţi sau opriţi pe drum, implicit supravegheaţi de Brigada Antidrog. Trei astfel de livrări au interceptat şi ofiţerii de crimă organizată timp de două luni dar l-au lăsat pe Gore să se desfăşoare astfel încât să nu fie deconspirată întreaga operaţiune.

Se presupune că reţeaua formată de el a cărat 6 tone de heroină din Turcia în vestul Europei.

Cum a fost arestat Gore

La sfîrşitul anului 2009, după 2 ani în care a fost urmărit zi şi noapte, i s-a înfundat şi a fost reţinut. Cu el au căzut şi membrii clanului Preda, care furaseră 55 de mitraliere dintr-o unitate militară din Ciorogârla.

Ofiţerii antidrog spun că membrii clanului Preda încercau să-i intre în voie şi, contra cost, să-i asigure paza transporturilor de droguri. Înainte de condamnarea definitivă, Gore a fugit din ţară cu ajutorul judecătorilor.

De numele lui se leagă şi un dosar celebru în care două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti au primit ani grei de închisoare pentru că luau şpagă pentru a le asigura infractorilor eliberarea sau sentinţe mai uşoare. “Gore” ar fi plătit 80.000 de euro pentru a ieşi mai repede.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Bărbat găsit mort în curtea casei sale dintr-o comună din Argeș

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna Vedea, județul Argeș, a fost găsit decedat, luni seara, în curtea casei sale, anchetatorii deschizând un dosar penal în acest caz, pentru omor, și depistând și persoana bănuită de comiterea faptei. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, a fost deschis dosar penal pentru că bărbatul găsit fără suflare prezenta urme de violență pe corp.

„Având în vedere că bărbatul prezenta urme de violență, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. La acest moment, procurorul de caz, împreună cu polițiștii de investigații criminale desfășoară cercetări, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită. În urma investigațiilor, a fost identificată o persoană bănuită, care se află în custodia polițiștilor, urmând ca după administrarea probatoriului, procurorul de caz să dispună măsurile legale care se impun”, informează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.


CITEȘTE ȘI: Bărbat găsit împușcat în curtea casei

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

CRAIOVA: Stadionul Tineretului a fost inclus în planul de transformare în complex sportiv

Publicat

în

Stadionul Tineretului din Craiova a fost inclus pe lista sinteză a obiectivelor care vor fi finanțate din bugetul Companiei Naționale de Investiții, a anunțat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

„Răspunsul vine ca urmare a demersurilor inițiate de Consiliul Județean Dolj pentru redarea Stadionului Tineretului circuitului sportiv. După consultarea cu Ministrul Tineretului și Sportului, Carol Eduard Novak, dar și după dezbaterea publică pe care am organizat-o la Craiova în această primăvară, am stabilit destinația pe care o va avea suprafața stadionului: arenă sportivă multifuncțională. Suntem încrezători că vom reuși să oferim lumii sportive un complex la standarde înalte, care să poată găzdui evenimente de rang internațional. În acest fel, vom finaliza o axă a sportului din Craiova, axă în care sunt incluse deja Stadionul «Ion Oblemenco», Stadionul de Atletism «Nicolae Mărășescu» și Sala Polivalentă”, a precizat Cosmin Vasile.

Valoarea demersului, care prevede realizarea unei arene multifuncționale cu o capacitate de aproximativ 4.000 de locuri, la standarde care permit organizarea de competiții internaționale, a fost estimată la 20 de milioane de euro, CJ Dolj alocând, prin bugetul pentru anul în curs, fondurile necesare elaborării studiului de fezabilitate.

Potrivit propunerii înaintate de Consiliul Județean Dolj, complexul va cuprinde un velodrom acoperit, o pistă pentru atletism și un teren multifuncțional pentru o serie întreagă de discipline sportive, precum handbal, baschet, volei, tenis de câmp, tenis de masă, scrimă, luptă, judo, box, fotbal de sală, gimnastică și haltere, toate întrunind condițiile necesare pentru organizarea competițiilor naționale si internaționale.


De asemenea, va fi amenajată o piață de acces pietonal, prevăzută cu spații verzi, vor fi create parcări subterane și supraterane, dar și zone de agrement cu piste pentru skateboarduri, role și biciclete.

Investiția vizează un teren cu suprafața totală de 20.704 metri pătrați, intrat în proprietatea CJ Dolj în martie 2019, în timp ce suprafața desfășurată a construcțiilor care vor fi realizate va depăși 10.000 de metri pătrați.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Mesajul premierului pentru ministerele care au cerut bani și nu i-au cheltuit în primele șase luni

Publicat

în

Ministerele care nu au cheltuit, în primul semestru, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni, a transmis, luni, prim-ministrul Florin Cîţu.

„Cum am promis, rectificarea bugetară începe cu o analiză a execuţiei bugetare pentru fiecare minister în parte. Articolul 56 (1) – Până la data de 25 iulie 2021, ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pentru bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate transmit la Ministerul Finanţelor o analiză a execuţiei bugetare pe primele 6 luni faţă de programul semestrului I stabilit prin repartizarea pe trimestre, potrivit prevederilor articolului 48 din Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare. (2) – Pe baza analizei prevăzute la alineat (1), la prima rectificare bugetară din anul 2021 se pot ajusta bugetele ordonatorilor principali de credite cu suma reprezentând diferenţa dintre programul semestrului I şi execuţia bugetară pe primele 6 luni. Rezultatele analizei execuţiei bugetare, analiză care nu are legatură cu protocolul, vor fi prezentate public. Ministerele care nu au cheltuit, în primele 6 luni, banii pe care i-au cerut trebuie să vină cu argumente solide, să îmi ofere asigurări că execuţia bugetară se va îmbunătăţi în următoarele 6 luni”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook.

Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic, arată premierul.


CITEȘTE ȘI: Deputat PSD: Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.