Connect with us

ACTUAL

Ceartă între consilierii locali craioveni din cauza scumpirilor anunțate

Publicat

în

Creșterea tarifului pentru colectarea gunoiului, în Craiova,  începând cu 1 februarie, a stârnit reacții aprinse în ședința de consiliu local, de joi, consilierii liberali și cel de la ALDE votând împotriva acestui proiect. 

Marian Vasile, consilier PNL, consideră că saltul nu este justificat, mai ales că Salubritatea Craiova nu pare să intervină serios în problema colectării selective a gunoiului.

Acesta a adus în atenție și faptul că firmele sunt nevoite să plătească tarife exagerate, ceea ce descurajează investitorii.


„Văd că începem anul 2020 în aceeaşi manieră dezastruoasă în care punem taxe, bir craiovenilor. Nu există nici un fel de justificare responsabilă ca să mărim tariful, ca să mărim taxa de salubrizare, exceptând taxa de mediu. Sunt utilaje noi. În raport ni se prezintă că au crescut cheltuielile cu întreţinerea lor. Noi nu vom vota acest lucru, mai ales că prin acest proiect de hotărâre descurajaţi orice investiţie privată. Este inacceptabil de mare taxa de salubrizare pentru persoane juridice. Persoanele juridice în Craiova sunt taxate, supertaxate, superimpozitate de către autorităţi şi noi vrem să dezvoltăm mediul economic”, a spus Vasile.

La rândul lui, consilierul ALDE, Dumitru Mănescu, crede că aceste creșteri nu sunt justificate și că raportul întocmit de către reprezentanții Salubrității Craiova nu este „convingător”. Și acesta a pus accent pe implicarea superficială în privința colectării selective a gunoiului.

Primarul Mihail Genoiu a încercat să explice situația, menționând că aceste tarife cresc, mai ales, din cauza unei taxe impuse de Ministerul Mediului, în contextul unor norme europene.


„La nivelul oraşului Craiova şi al judeţului Dolj, deja operează un masterplan de deşeuri. Ştiţi bine că operatorul regional deja a fost desemnat în urma unei licitaţii, acesta operează în judeţ. În Craiova, prin contract, va intra în funcţiune după montarea containerelor îngropate. În mod normal, Salubritatea ştie că în final se va încheia contractul de delegare a serviciului de salubrizare şi cu toate acestea, această societate nu a încetat nici o clipă să se doteze, să-şi desfăşoare activitatea. În privinţa colectării selective, nici aici nu s-a oprit nimic. Cu toate că masterplanul de deşeuri are aceste containere de colectare selectivă, nu a făcut ca la Salubritate să nu apară acele containere stradale de colectare selectivă care anul acesta se înmulţesc. În privinţa creşterii tarifului, cea mai mare parte vine de la o taxă care este de la Ministerul Mediului. Nu vreau să fac remarcă răutăcioasă, dar Ministerul Mediului era condus de un ministru liberal, ALDE şi totuşi nu este nici vina dânsei pentru această taxă, pentru că este în baza unor normative europene”, a menționat Genoiu.

Noile tarife se aplică din luna februarie.

Astfel, dacă până acum tariful lunar era de 8,51 de lei/persoană, fără TVA, noul este în sumă de 10.77 de lei/persoană, fără TVA.

Agenții economici și instituțiile publice vor plăti 105,88lei/mc/lună fără TVA, iar până acum plăteau 83,74 de lei fără TVA/mc/lună.

Pentru colectarea deşeurilor municipale, tariful crește de la 122,63 lei fără TVA/mc/lună, la 155,06 lei/mc/lună, fără TVA.

Craiovenii care vor avea nevoie să le fie ridicat molozul sau lemnul rezultate în urma unor lucrări de construcții, vor plăti în loc de 194,62 lei fără TVA/mc, 215,29 lei fărăTVA/mc(pentru moloz) și în loc de 50,46 lei fără TVA, 61,54 lei fără TVA/mc, pentru lemn.

Toate aceste scumpiri au la bază, conform unui raport întocmit de Salubritatea Craiova, creșterea salariului minim, a tarifului pentru depozitarea gunoiului în Depozitul ecologic Mofleni sau a prețurilor pieselor de schimb, a combustibilului.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Râmnicu Vâlcea: Femeie infectată cu COVID-19, aflată în izolare la domiciliu, găsită decedată

Publicat

în

O femeie în vârstă de 68 de ani, din Râmnicu Vâlcea, în izolare la domiciliu după ce fusese confirmată cu SARS-CoV2, a fost găsită decedată în locuinţa sa.

Potrivit IPJ, autorităţile au fost sesizate de un bărbat care a relatat că femeie nu răspunde la telefon de trei zile.


„Polițiștii din Râmnicu Vâlcea s-au deplasat la fața locului, unde au constatat faptul că, femeia era decedată și nu prezenta urme vizibile de violență. De asemenea, persoana în cauză a fost depistată pozitiv cu  SARS-CoV 2, în data de 31 august 2021,  aceasta fiind în izolare la domiciliu”, transmite IPJ Vâlcea.

O anchetă a fost deschisă de poliţişti.

„În continuare, polițiștii efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea,  pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, mai arată sursa citată.


CITEŞTE ŞI: Angajații din sectorul asistenței sociale vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau test negativ. Anunțul premierului

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

VIDEO: Percheziții în mai multe județe, între care Dolj și Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice și spălare de bani

Publicat

în

13 percheziții domiciliare au fost efectuate, joi, în județele Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Dolj, Ilfov, Călărași și în București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și spălarea banilor.

Potrivit DIICOT, membrii grupării au modificat conturi legitime de pe portaluri de comerț online, prin alterarea unor date personale ale titularilor, vizând în principal conturile bancare asociate, determinând astfel persoanele vătămate să expedieze sumele de bani aferente bunurilor promise/oferite spre vânzare, în conturi bancare controlate de către membrii grupării infracționale.

De asemenea, aceștia au postat anunțuri fictive pe site-uri internaționale specializate în vânzarea de autoturisme sau închirieri imobile, și, ulterior, au deschis sau intermediat deschiderea de conturi bancare necesare pentru transferul banilor proveniți din infracțiuni, atât în România, cât și în Marea Britanie și Italia, folosindu-se de documente de identitate falsificate.


„Pe parcursul cercetărilor efectuate până la data de 11.11.2020, au fost identificate peste 2.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia și Italia. Din analiza datelor rezultate în urma perchezițiilor informatice efectuate în cauză asupra sistemelor informatice ridicate cu prilejul acțiunii din data de 11.11.2020, a datelor obținute în urma ordinelor europene de anchetă întocmite de către procurorul de caz, precum și din investigațiile specifice efectuate în cauză de către polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Informatice, au fost identificați în cursul anului 2021, față de cei 12 membri identificați inițial, încă 14 noi membri ai grupării infracționale organizate”, informează DIICOT.

Pe parcursul cercetărilor efectuate în anul 2021, au fost identificate încă 3.000 de victime, în special din Germania, dar și din Finlanda, Olanda, Marea Britanie, Spania, Cehia, Norvegia, Polonia Italia și S.U.A., numărul total al acestora fiind de aproximativ 5.000 de persoane.

Prejudiciul estimat în cauză se ridică la aproximativ 2.000.000 de euro.


În urma perchezițiilor, au fost ridicate sumele de 44.928 lei, 870 euro, 70 lire sterline, 4 laptopuri, 5 stick-uri de memorie, 8 pliculețe care conțin o substanță pulverulentă de culoare albă, 10 telefoane mobile, un card de memorie, o tabletă, 13 cartele SIM, o unitate tip desktop și 4 carduri bancare.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Sibiu vor fi duse, în vederea audierii, șase persoane.

CITEȘTE ȘI: Şofer fără permis, urmărit de poliţie pe un drum comunal din Olt . A fost arestat preventiv pentru că nu avea permis de conducere

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Șofer de autobuz anchetat pentru că a lipit pe parbrizul mașinii afișe antivaccinare

Publicat

în

Un șofer de autobuz din Iași riscă să rămână fără loc de muncă după ce a lipit, pe parbrizul mașinii de serviciu, două afișe antivaccinare. A umblat așa cu autobuzul prin oraș câteva ore până când șefii lui au aflat, i-au cerut să dea jos cele două mesaje și au deschis o anchetă internă.

Ulterior bărbatul, în vârstă de 42 de ani și care lucrează de aproape 2 ani și jumătate ca șofer pe mijloacele de transport în comun din Iași, a pus fotografia cu autobuzul ca poză de profil pe rețelele sociale. De precizat că fotografia a fost distribuită, în nici 2 zile, de peste 700 de ori, potrivit Digi24.

„Sancțiunile diferă și pleacă de la avertisment, la desfacerea contractului de muncă. Politica noastră este de a respecta toate legile în vigoare și ceea ce a făcut conducătoul auto contravine politicilor noastre, cu atât mai mult cu cât în regulamentul de ordine interioară este prevăzut faptul că este interzis afișajul de către angajați în mijloacele de transport, dacă acestea nu sunt aprobate,” a declarat Andreea Barna, purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public Iași.


CITEȘTE ȘI: YouTube blochează canalul Senatului din cauza unor declarații ale Dianei Șoșoacă. La a treia abatere contul se va putea închide complet

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.