AcasăACTUALCe trebuie să facă persoanele care se infectează cu SARS CoV 2...

Ce trebuie să facă persoanele care se infectează cu SARS CoV 2 după prima doză. CNCAV face noi precizări

spot_img

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a făcut vineri precizări în ceea ce privește vaccinarea în situații speciale. Este vorba de cazurile în care o persoană face infecția între cele două doze sau apar reacții anafilactice.

- Publicitate -

Potrivit CNCAV, în cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze de vaccin.

Astfel, intervalul maxim de administrare între doza 1 și doza 2 este de până la 42 de zile pentru vaccinul Pfizer BioNTech și pentru vaccinul Moderna și de până la 12 săptămâni pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca).


În situația depășirii acetor intervale, beneficiarul se va putea prezenta direct în centrul de vaccinare, fără programare prealabilă, pentru administrarea celei de a doua doze.

Devansarea dozei a doua este permisă doar în situații speciale, justificate medical, respectiv:
-pentru vaccinul Pfizer BioNTech – intervalul minim între cele două doze este de 19 zile;
-pentru vaccinul Moderna – intervalul minim între cele două doze este de 25 de zile;
-pentru vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) – intervalul minim între cele două doze este de 28 de zile.

Atunci când o persoană prezintă reacție anafilactică după administrarea primei doze, schema de vaccinare va fi continuată, la cel puțin 4-8 săptămâni, cu un vaccin fabricat după o tehnologie diferită.


Persoanele care se prezintă la vaccinare și solicită schimbarea tipului de vaccin pentru doza de rapel trebuie să dovedească faptul că au avut reacții anafilactice cu documente medicale cum ar fi: bilete de externare, scrisori medicale etc.

CITEȘTE ȘI: Zeci de doljeni spitalizați din cauza bolii diareice acute

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri