Connect with us

ACTUAL

Ce tarife a stabilit Primăria Craiova pentru închirierea căsuțelor din centrul orașului, în perioada sărbătorilor de iarnă

Publicat

în

Persoanele care doresc să participe ca expozant sau comerciant în zonele de comerț stradal, în perioada sărbătorilor de iarnă, la Craiova, pot depune o solicitare în acest sens până pe data de 11 noiembrie. 

Potrivit unui anunț al Primăriei Craiovei, se pot înscrie entități juridice, precum: SRL, PFA, PFI, IF, II, Asociații, Organizații Neguvernamentale, precum și persoane fizice, pentru produsele realizate de meșteri populari sau pentru produsele alimentare primare.

Înscrierea se realizează pentru ocuparea unui singur loc/spațiu de expunere și comercializare, niciuna dintre entitățile enumerate mai sus neavând posibilitatea de a solicita mai multe locuri/căsuțe/truckuri.


Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, vor fi permise la vânzare: decorațiuni și ornamente de Crăciun; bijuterii din porțelan, căni/farfurii pictate manual, coronițe, ghirlande, globuri, obiecte specifice Crăciunului, sculptate manual; jucării specifice sărbătorilor de iarnă și Crăciunului; tricotaje de iarnă, lucrate hand made, cu motive specifice Crăciunului (mănuși, flanele, căciuli, fulare, veste etc.); produse tradiționale artizanat; produse hand-made cu motive specifice Crăciunului (icoane, globuri, linguri lemn pictate, gentuțe, tablouri etc.); obiecte decorative din ceramică unicat, pictate și lucrate manual; bijuterii și alte accesorii; ceramică, artizanat (linguri, vase de ceramică, farfuriuțe, ulcioare, cănuțe etc.); tablouri produse de artiști plastici; produse naturale de îngrijire personală; specialități tradiționale din carne și produse afumate (de genul cârnați, caltaboși, șuncă, jumări, costițe afumate, șorici, zacuscă, murături etc.); produse tradiționale din lapte gen brânză, brânză de burduf, cașcaval; produse și preparate ambalate, realizate după rețete tradiționale românești, dulciuri de casă gen cozonac, fursecuri, prăjituri, turtă dulce, kurtos, dulcețuri, poale-n brâu, plăcinte, baclavale etc; băuturi calde de sezon gen vin fiert, ceaiuri, stroh, ciocolată caldă, cafea, siropuri și sucuri naturale etc; băuturi tradiționale ambalate: vinuri, țuică, must; deserturi calde: gogoși, clătite, pop-corn, porumb fiert etc sau produse apicole, nuci, prune uscate, semințe.

În ceea ce privește tariful de participare, acesta este în funcție de mărimea căsuței pentru care vor opta comercianții sau expozanții.

Tariful de participare:


 pentru zona de food:

  • căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m – 22 lei x 6 mp x 45zile = 5.940 lei
  • căsuță închiriată dimensiune 4 x 3 m – 22 lei x 12 mp x 45zile = 11.880 lei
  • truck-uri – 10 lei x nr. mp x 45zile

– pentru zona non-food:

  • căsuță închiriată dimensiune 3 x 2 m –   22 lei x 6mp x 45zile =  5.940 lei

Taxa de ocupare a domeniului public se va achita în 3 etape: etapa I – până pe data de 10 decembrie 2021; etapa II – până pe data de 31 decembrie 2021 și etapa III – respectiv până pe data de 07 ianuarie 2022.

Informațiile complete despre eveniment se găsesc pe site-ul Primăriei Craiova.

CITEȘTE ȘI: Primării din Olt, probleme cu plata salariilor angajaţilor

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Adolescent dintr-o comună din Gorj, găsit mort în casă

Publicat

în

Un dosar a fost deschis de poliţiştii din Gorj după ce un adolescent în vârstă de 13 ani, din comuna Căpreni, a fost găsit mort, în pat, de către tatăl său.

Tatăl băiatului a sunat la 112, însă medicii de pe ambulanţă nu l-au mai putut salva.

„La faţa locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Gorj care a constatat decesul minorului și o echipă operativă constituită la nivelul subunității care a efectuat cercetarea locului faptei.


În urma examinării vizuale a cadavrului nu s-au observat urme de violenţă la nivelul capului, trunchiului sau membrelor, acesta fiind transportat la Serviciului de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, transmite IPJ Gorj.

CITEŞTE ŞI: Un deținut de la Penitenciarul Craiova a murit la spital


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Miros de gaze la două cafenele din Horezu (Vâlcea). Mai multe persoane au fost evacuate

Publicat

în

Mai multe persoane au fost evacuate din două cafenele, duminică seara, din cauza semnalării de miros de gaze, în oraşul Brezoi din Vâlcea.

Pompierii militari au intervenit, însă nu au fost detectate depăşiri.

„Din cauza semnalării mirosului de gaz la doi operatori economici de alimentație publică din orașul Brezoi; de pe strada Unirii; s-au evacuat 15 persoane aflate în acestea, s-a întrerupt energia electrică și asigurart un perimetru de siguranță. Pompierii militari  sunt la fața locului cu trei echipaje pentru gestionatre situației. La măsurătoare efectuata de echipajul CBRN nu au fost constatate depășiri ale valorilor normale la nici una din substanțele detectabile de către aparatura din dotare”, transmite ISU Vâlcea.


CITEŞTE ŞI: Aparatul radar poate înregistra pe timpul nopţii? Ce răspund poliţiştii

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

OMICRON: Carantină pentru cei ce vin din afara UE și formular de localizare

Publicat

în

Oficialii au anunţat că vor fi introduse restricții în România, după ce au fost confirmate două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.

Nicolae Ciucă a anunţat încă de aseară că va dispune primele măsuri pentru a limita răspândirea virusului.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a făcut declaraţii după ședința convocată duminică de premier, după confirmarea primelor două cazuri de infectare cu tulpina Omicron.


“Persoanele nevaccinate sau care n-au trecut prin boală urmează sa fie carantinare timp de 10 zile. Dacă persoanele nevaccinate şi care nu au trecut prin boală nu prezintă test PCR realizat cu 72 de ore înaintea călătorie, vor intra in carantina timp de 14 zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Pentru limitarea răspândirii variantei Omicron, persoanele care vin din afara UE în România vor trebui să prezinte un test PCR făcut cu cel puțin 48 de ore înainte.

România va introduce formularul de localizare a pasagerilor, pentru toți pasagerii care intră în țară, din 20 decembrie.

Măsurile au fost anunțate de ministrul Sănătății Alexandru Rafila și secretarul de stat Raed Arafat.


Aşadar, persoanele din afara UE care nu sunt vaccinate vor intra în carantină timp de 10 zile.

Persoanele care vin din spațiul UE vor trebui să prezinte certificatul verde, iar persoanele nevaccinate care vin din zona roșie intră in carantină timp de 10 zile. Persoanele nevaccinate și care nu prezintă un test făcut cu 72 de ore înainte intră în carantină 14 zile, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Formularul de localizare a pasagerilor va trebui completat de toate persoanele care intră în România, din UE sau din afara uniunii.

Introducerea formularului va fi precedată de o stategie de comunicare, a anunțat Raed Arafat.

“Formularul de localizare a pasagerului sau PLF, este deja implementat în foarte multe ţări, mai ales la intrarea în aeroporturi şi unde, persaoanele care călătoresc trebuie să îl completeze înainte să călătorească, să îl aibă şi să îl prezinte la graniţă pentru a putea identifica persoana unde este, dacă există o problemă de contact, să poată imediat să fie localizată persoana respectivă şi contactată. Acest formular urmează să fie implementat începând cu data de 20 decembrie şi se va elabora şi o strategie de comunicare pentru folosirea tuturor vectorilor de informare pentru a pregăti oamenii pentru folosirea acestui formular”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi de la directorul ANPC privind alegerea cadourilor pentru sărbători

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.