Connect with us

ACTUAL

Ce sumă va cheltui Primăria Craiova cu evenimentele specifice Sărbătorilor de Iarnă

Publicat

în

Primăria Craiova va cheltui, cu evenimentele culturale pe perioada Sărbătorilor de Iarnă, suma de 275.000 de lei, fără TVA, Oneway Music SRL fiind firma care a câștigat licitația în acest sens. 

„Firma care va asigura serviciile pentru evenimentele culturale pe perioada Sărbătorilor de Iarnă (incluzând scenotehnica pentru o lună de zile) este Oneway Music SRL, iar valoarea contractului este de 275.000 lei, fără TVA”, informează reprezentanții Primăriei Craiovei.

În tot acest timp, în pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă au mai fost implicate și cinci tinere din Craiova.


Acestea au realizat obiecte de decor și au împodobit o mașină care se găsește în centrul urbei.

„Oana Maria Popescu, Alexandra Gabriela Rățoiu, Amalia Etegan, Anda Alexia Kese Ariana Nedelcu și Angela Roșu Canizares sunt tinerele care au ales și anul acesta să fie alături de noi în acțiunile de înfrumusețare a orașului Craiova de sărbători. Ele au realizat elementele de decor din lemn pictat pe care le veți întâlni la tot pasul în zona centrală și au împodobit mașinuța care a fost, azi(miercuri n.r), cel mai pozat obiectiv din Centrul Istoric”, a scris primarul Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

În privința comercianților ce vor fi prezenți la Craiova cu tot felul de bunătăți și obiecte de sezon, 18 căsute au fost amenajate în Piața Mihai Viteazul și șapte în Piața Frații Buzești.


„Sunt 18 casute in Piata Mihai Viteazu si 7 căsuțe în Piața Frații Buzești, dintre care 20 de anul trecut – cele roșii- și 5 care au rezultat din proiectul inițiat de Casa de Cultură Traian Demetrescu, denumit Lumi Magice”, mai spun reprezentanții Primăriei Craiovei.

De asemenea, în Piața „Frații Buzești” va fi amenajată zona de hand-made cu tot felul de decorațiuni, cadouri de sezon, globuri personalizate, suveniruri.

În Piața „Mihai Viteazul”, doljenii vor găsi bunătăți precum:  clătite, vată de zahăr în forme de personaje, produse tradiționale de sezon, patiserie și cafea, vin fiert, turtă dulce, burgeri, vinuri de cramă și de la producători locali.

Vineri seara, la ora 18.00, Craiova va intra în atmosfera sărbătorilor, iluminatul festiv fiind aprins la ora 18.00.

CITEȘTE ȘI: CJ Dolj alocă bani din bugetul județean pentru premierea sportivilor de performanță

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

VIDEO. Defilare RATATĂ a jandarmilor, de 1 Decembrie

Publicat

în

Jandarmii clujeni au defilat nesincronizat, miercuri, la manifestările din Cluj-Napoca, prilejuite de Ziua Naţională a României. Nu s-au pregătit, iar conducerea instituţiei pe care o reprezintă îşi cere scuze şi promite că vor fi făcute verificări.

Jandarmeria isi cere public scuze pentru modul în care s-a prezentat plutonul de defilare la ceremonia organizată în municipiului Cluj Napoca astăzi.

Ziua Națională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate și solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat.


In plan intern se vor face verificari asupra modului de selectie si antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton”, anunţă Jandarmeria Română.

Vezi video aici.

sursa foto: cluj24.ro


CITEŞTE ŞI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Petarde și artificii fără autorizații, descoperite la Frontiera Calafat

Publicat

în

Polițiștii de frontieră din Calafat au descoperit, miercuri dimineață, 572 articole pirotehnice, în valoare de 1.800 lei, pe care un cetățean german a încercat să le introducă în țară, fără a deține autorizațiile necesare.

Potrivit Poliției de Frontieră, cetățeanul german, în vârstă de 53 de ani, transporta diverse bunuri, pe ruta Turcia-Germania.

În urma controlului fizic efectuat asupra cabinei autocamionului au fost descoperite mai multe tipuri de articole pirotehnice, cantitatea totală fiind de 572 materiale.


Șoferul a declarat că bunurile îi aparțin și că nu știa că trebuie să aibă și autorizații pentru ele.

„În cauză a fost întocmită lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele, în valoare de 1.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, informează Poliția de Frontieră.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO | Ce planuri și visuri au copiii și adolescenții care miercuri au participat la manifestările organizate, de Ziua Națională a României, la Craiova

Publicat

în

Ziua Națională a României a fost marcată și în municipiul Craiova, centrul orașului fiind locul în care doljenii au ajuns pentru a participa la ceremonia organizată de către autorități. 

După discursul oficialităților, au avut loc și depuneri de coroane, dar momentul mult așteptat al zilei a fost parada organizată cu responsabilitate, ca în fiecare an.

Nici cei mici nu au lipsit din centrul urbei.


Tancuri, mașini de poliție, câinii salvatori sau mașinile de pompieri, toate acestea au fost în centrul atenției, mii de momente fiind imortalizate de către cei prezenți la ceremonie.

Micuții au planuri mărețe. Vor să devină militari, alții pompieri, mulți cred că meseria de polițist sau cea de medic li se potrivește mai bine.

Ei știu că trebuie să învețe bine pentru a-și atinge obiectivele și speră să nu mai fie nevoiți să facă ore online. Le-a fost greu anul trecut și unora le este greu și acum. Au și examene și, evident, emoții.


Unii vor să învețe la liceele din Craiova, alții, cei din clasa a XII-a, vor pleca la facultăți din țară sau de peste hotare, chiar. Nu știu când și dacă vor mai reveni în orașul în care și-au petrecut copilăria și adolescența, dar speră ca lucrurile să se îndrepte. Să li se ofere și tinerilor o șansă, aici, în țara lor!

Parada militară a fost momentul care a marcat finalul manifestărilor organizate la Craiova cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.

CITEȘTE ȘI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.