AcasăACTUALCe pedeapsă a primit un bărbat din Olt care a spart un...

Ce pedeapsă a primit un bărbat din Olt care a spart un cavou şi a furat bani, perna de la sicriu şi hainele defunctului

spot_img

Un bărbat din comuna Izvoarele, judeţul Olt, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru profanare de morminte, după ce a spart cavoul unui bărbat şi a furat de la defunct o sumă de bani, mai multe articole de îmbrăcăminte, perna de la sicriu, dar şi pantofii.

- Publicitate -

Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de 2 iunie 2019, însă magistraţii Judecătoriei Slatina au dispus abia acum sentinţa în dosar.

Potrivit rechizitoriului, în seara respectivă, bărbatul a intrat în cimitirul Bisericii „Sfânta Treime” din satul Izvoarele, a spart peretele din BCA al cavoului cu un ciocan, iar prin deschizătura creată a introdus mâna și a rupt două şuruburi ale sicriului aflat în cavou.


De acolo, el a reuşit să fure o pungă de bani – banii pe care defunctul îi avea separat puși la piept – pălăria, pătura, perna și pantofii defunctului.

Mama bărbatului acuzat de profanare de morminte a declarat în instanţă că a auzit despre eveniment, la câteva zile distanţă, când a mers la tămâiat la acelaşi cimitir.

Ulterior, ea a mers acasă și l-a întrebat pe fiul său despre cele auzite, iar acesta i-a spus că a spart cavoul, dar nu a luat nimic din sicriu.


În instanţă, bărbatul şi-a recunoscut faptele.

El a fost condamnat de Judecătoria Slatina la şase luni de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de profanarea de cadavre sau morminte, plus un termen de supraveghere de doi ani şi jumătate.

Totodată, el trebuie să plătească familiei defunctului daune materiale în valoare de 3.000 lei.

Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova.

CITEŞTE ŞI: Înalta Curte, aşteptată să se pronunţe în dosarul foştilor parlamentari de Olt, care îşi cer înapoi pensiile speciale

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri