AcasăACTUALCâţi refugiaţi au tranzitat judeţul Olt, de la începutul conflictului din Ucraina....

Câţi refugiaţi au tranzitat judeţul Olt, de la începutul conflictului din Ucraina. Câţi au rămas

spot_img

400 de locuri de cazare pentru refugiaţi sunt puse, în judeţul Olt, la dispoziţia refugiaţilor din Ucraina, însă până în prezent persoanele care au venit din zona de conflict s-au cazat pe cont propriu sau au fost găzduite de slătineni.

- Publicitate -

Prezent la emisiunea „Reporter 24”, subprefectul judeţului Olt Cosmin Floreanu a precizat că în prezent, în judeţ, sunt 70 de persoane refugiate din Ucraina.

„Până în momentul de faţă, au tranzitat judeţul Olt undeva la 100 de refugiaţi, dintre care 30 şi-au continuat drumul către diferite destinaţii din vestul Europei. În acest moment, avem 70 de refugiaţi cazaţi în judeţul Olt. De menţionat este faptul că aceşti refugiaţi sunt cazaţi la persoane private sau pe cont propriu, la hotelurile din Slatina. În momentul de faţă, nu avem niciun refugiat cazat în locurile special amenajate de către Centrul Judeţean pentru Comandă a Intervenţiei”, a declarat Cosmin Floreanu.


El a mai declarat că, în eventualitatea în care conflictul armat continuă, judeţului Olt îi vor fi repartizaţi refugiaţi din judeţele de la graniţa de Est.

„Avem 400 de locuri, care nu au fost ocupate, până în momentul de faţă. Pe măsură ce judeţele din zona graniţei cu Ucraina nu vor mai avea locuri de cazare, ne vor fi repartizaţi şi nouă refugiaţi. Sunt cămine, hoteluri din judeţul Olt, cu care s-a discutat, sunt diferite locaţii ale institutiţiilor publice, ce pot fi folosite în caz de nevoie, exact cum s-a întâmplat şi pe perioada pandemiei, când exista acea perioadă de carantinare pentru cei care veneau din străinătate”, a conchis Floreanu.

El a adăugat că majoritatea refugiaţilor sunt în Slatina şi în localităţile limitrofe.


CITEŞTE ŞI: KFC, restaurant de tip Drive-Thru la Slatina

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri