Connect with us

ACTUAL

Casieră de la o sală de jocuri din Slatina, condamnată după ce a jucat la păcănele încasările de pe o zi. Cum a motivat tânăra pierderea a aproape 60.000 lei

Publicat

în

O tânără în vârstă de 33 de ani, din Slatina, a fost condamnată la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare după ce, în timp ce lucra pe postul de casier la o sală de jocuri din municipiu, a luat din încasări suma de aproape 60.000 de lei şi a jucat-o „la păcănele”, chiar în incintă.

Potrivit sentinţei emise, în aceste zile, de Judecătoria Slatina, tânăra a luat încasările societăţii de pe o întreagă zi, în valoare de 55.964  lei. Banii i-a folosit personal, cât şi prin intermediul unui apropiat pentru a juca la aparatul tip slot-machine din cadrul aceleiași societăți.

Atunci când fapta sa a fot descoperită, inculpata a declarat superiorilor că a recurs la acest gest pe fondul unei tulburări, însă și-a manifestat disponibilitatea de a plăti diferența de prejudiciu în cel mai scurt timp, la acel moment fiind în imposibilitate de plată.


Tânăra a reuşit să restituie societăţii doar 5.700 de lei din suma pe care şi-o însuşise şi nu a mai dat pe la sala de jocuri.

CITEŞTE ŞI: Maşină atacată cu securea de un bărbat, într-o comună din Olt. Agresorul, CONDAMNAT după ce două persoane au fost rănite

„Martora A.E., manager local al (societăţii – n.red.), a arătat că inculpata nu s-a mai prezentat la sediul societății în vederea achitării restului de prejudiciu cauzat. Aceasta a mai precizat că în cursul lunilor mai și iulie, cu ocazia calculării drepturilor salariale cuvenite inculpatei, s-a constatat că acesteia îi reveneau sumele de 433 lei, respectiv 823 lei, reprezentând drepturi salariale și contravaloarea zilelor de concediu de odihnă neefectuate, sume ce au fost contabilizate în vederea achitării prejudiciului, astfel că, societatea mai are de recuperat suma de 49.008 lei”, au reţinut magistraţii.


Magistraţii Judecătoriei Slatina au hotărât să o condamne pe tânăra în vârstă de 33 de ani la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru delapidare, dar şi la muncă în folosul comunităţii, la Şcoala „Constantin Brâncoveanu” din Slatina.

De asemenea, ea a fost obligată la plata prejudiciului în valoare de 39.000 lei, dar şi cheltuielile judiciare în valoare de 650 lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

CITEŞTE ŞI: Slătinenii vor avea piaţă volantă, datorită unei iniţiative a CJ Olt. Produse autohtone, în fiecare weekend

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”, ANULAT din cauza creşterii ratei de infectare cu COVID-19

Publicat

în

Primăria Slatina a decis, marţi, să anuleze Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”, care era programat să se desfăşoare la finalul săptămânii, în zona Parcului Tineretului.

Decizia autorităţilor locale a venit în urma creşterii incidenţei infectărilor cu SARS-CoV2, în Slatina.

Marţi, această rată a ajuns la 2,32 cazuri la 1.000 de locuitori.


-ştire în curs de actualizare-

CITEŞTE ŞI: RESTRICŢII suplimentare în Slatina, Caracal şi mai multe localităţi din judeţ din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Cresc cazurile de COVID-19, în judeţul Olt. Slatina şi Caracal, aproape de scenariul ROŞU

Publicat

în

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în judeţul Olt, iar în mai multe localităţi rata de infectare a depăşit 3 cazuri la 1.000 de locuitori. Slatina şi Caracal se apropie şi ele de scenariul roşu.

Cele mai multe cazuri de coronavirus sunt în Deveselu (5,29 rata de incidenţă), Milcov (5,11 rata de incidenţă), Traian (4,88 rata de incidenţă), Fărcaşele (4,69 rata de incidenţă), Studina (4,65 rata de incidenţă), Obârşia (4,64 rata de incidenţă), Corbu (4,59 rata de incidenţă), Ianca (4,36 rata de incidenţă), Spineni (3,25 rata de incidenţă), Cezieni (3,11 rata de incidenţă), Brebeni (3,09 rata de incidenţă), Cilieni (3,02 rata de incidenţă).

La Slatina incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 2,32 cazuri la 1.000 de locuitori, iar la Caracal este de 2,63. În judeţul Olt, incidenţa este de 1,67.


ric21092021

CITEŞTE ŞI: Certificatul verde va fi obligatoriu în restaurante, la nunți și la activități în spații închise, începând de luni

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Se fac ANGAJĂRI în domeniul construcțiilor din România. Ce oferă firmele

Publicat

în

Firmele de construcții din România în lipsă de muncitori și personal calificat, încearcă să-i atragă pe români cu salarii mai bune și facilități pentru angajați.

100.000 de angajați lipsesc din domeniul construcțiilor, în România. Iar tendința este în creștere. Muncitorii pleacă din țară, iar alții nu par dispuși să le ia locul, potrivit newsweek.ro.

,,Oferim condiții de cazare, transport pentru cei care sunt la o distanță modestă, oferim tichete de masă, iar salariul minim la nivel național în domeniul construcțiilor este la 3.000 de lei brut”, spune Ramona Trancă – director economic grup firme de construcții.


Un muncitor în construcții, la o firmă din Oradea, poate câștiga chiar și 8.000 de lei pe lună, în timp ce un inginer constructor poate merge acasă chiar și cu 3.000 de euro, în funcție de proiect.

,,E o acută lipsă de personal. Lucrul ăsta se va resimți cu prisosință din primăvara anului viitor, atunci când lucrările vor începe din nou să crească”, declară Marius Dejescu – director general grup firme de construcții.

Odată cu creșterea veniturilor în construcții, unii români care au lucrat în străinătate au decis să se întoarcă. Zsolt a lucrat o vreme în Ungaria, însă de câțiva ani a revenit în România.


Belenyesi Zsolt – șef de echipă: ,,Salariile au cam crescut și la noi, am decis pentru că depărtat de familie e greu. Am și eu un copil care crește. Și aici e de lucru și se poate câștiga un ban”.

Specialiștii spun că una dintre soluții pentru a putea duce la bun sfârșit proiectele prin PNRR este atragerea românilor din diaspora acasă.

,,Aceste proiecte de investiții ne vor ajuta să creăm locuri de muncă, să fim competitivi, să rămână românii în țară, să frânăm emigrarea, să detensionăm piața forței de muncă și chiar să aducem românii înapoi”, spune Iancu Guda – analist economic.

Ing. Adriana Iftime – director general FPSC: ,,Noi evaluăm în momentul acesta că piața românească, dacă ar porni PNRR, ar putea să absoarbă circa 200.000 de muncitori, din care 100.000 apreciem că ar putea să fie necesari în ianuarie 2023″.

O altă soluție este aducerea de muncitori de pe piețele asiatice. Această fabrică de îmbrăcat volane din Oradea a adus deja câteva zeci de srilankezi și indieni, cărora le oferă casă, masă și un salariu de 2-3 ori mai mare decât cel de acasă.

Valeriu Trip – manager fabrică volane îmbrăcate: ,,Cei pe care i-am adus sunt de un an de zile, s-au acomodat foarte bine și sunt foarte mulțumit de ei”.

,,Trimit familiei cam 2.000 de lei lunar din salariu, iar mie îmi păstrez în România cam 1.000 de lei”, spune Chan – muncitor din Sri Lanka.

Planul Național de Redresare și Reziliență al României ar trebui aprobat la finalul lunii septembrie.

CITEȘTE ȘI: LOCURI DE MUNCĂ la stat. Ce instituţii din Olt fac ANGAJĂRI

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.