AcasăACTUALCare sunt beneficiile acupuncturii și de ce ar trebui să încerci această...

Care sunt beneficiile acupuncturii și de ce ar trebui să încerci această terapie?

spot_img

Acupunctura nu este o formă tradițională de tratament și nici nu se recomandă ca metodă de vindecare în locul tratamentelor clasice. Dar cu toate acestea are o serie de beneficii de necontestat atât pentru trup cât și pentru minte și merită încercată ca terapie complementară.

- Publicitate -

Prin acupunctură, pacienții care suferă de diferite afecțiuni își pot îmbunătăți starea de sănătate și de asemenea se pot vindeca mai bine, eliminând riscul apariției unor efecte adverse.

Ce fel de beneficii poți obține prin acupunctură?

Vindecarea migrenelor


Migrenele sunt unul din cele mai comune efecte ale stresului de zi cu zi. Și cu toate că în cele mai multe cazuri ele nu semnalează o problemă de sănătate gravă, chiar și ele în sine sunt destul de deranjante întrucât îți pot afecta capacitatea de concentrare. Din fericire însă, acupunctura face minuni în cazul migrenelor și specialiștii în acupunctură folosesc această tehnică de mii de ani pentru ameliorarea efectelor lor.

Reducerea efectelor stresului cotidian

Indiferent de vârstă, sex, situație socială, ocupație și alte caracteristici care ne diferențiază pe fiecare dintre noi, fiecare resimțim efectele stresului mai mult sau mai puțin, zi de zi. Stresul cotidian este unul din principalii factori care determină numeroase probleme de sănătate, dar și un aspect aproape imposibil de evitat pentru majoritatea noastră, oamenii moderni. Conform statisticilor, se pare că aproximativ 77% din populația globului resimte un anumit grad de stres, precum și efectele acestuia. În ceea ce privește stresul, acupunctura este benefică deoarece restabilește echilibrul hormonal din organism și ameliorează stările de anxietate.


Ameliorarea simptomelor bolilor de ochi

Dacă suferi de afecțiuni oculare ca de exemplu: prezbitism, astigmatism, glaucom sau cataractă, merită să apelezi la o clinică specializată în acupunctură, ca de exemplu clinica de recuperare medicală Kineto Help. Nimeni nu poate garanta vindecarea unei astfel de afecțiuni prin acupunctură, dar, în schimb, în funcție de evoluția bolii, aceasta poate recidiva sau își poate opri evoluția.

Ameliorarea durerilor de spate

Dacă te confrunți des cu dureri de spate din cauza poziției necorespunzătoare în care îți petreci timpul la birou sau din orice alte motive, atunci poți să încerci acupunctura ca metodă de ameliorare. Tot în acest sens, acupunctura este benefică și pentru elevii care poartă zi de zi ghiozdane prea grele pentru statura și forța lor sau pentru muncitorii care prestează sarcini foarte solicitante pentru fizicul lor.

Rărirea perioadelor de boală

Dacă obișnuiești să răcești des sau te molipsești ușor cu gripe și viroze, atunci poți încerca acupunctura pentru a-ți fortifica sistemul imunitar. În acest sens, ar fi bine să începi terapia înainte de sezonul gripelor, dar în același timp și dacă te-ai îmbolnăvit deja, după ce treci de perioada în care ești contagios, ai putea apela la acupunctură ca să grăbești convalescența.

Ameliorarea simptomelor cauzate de alergii

Dacă ai alergii respiratorii, alimentare sau de orice alt fel, atunci, cu ajutorul acupuncturii, îți poți îmbunătăți radical starea fizică prin ameliorarea simptomelor acestora. Acupunctura reduce senzația de măncărime de la nivelul pielii, episoadele de tuse și strănut, precum și starea generală de indispoziție cauzată de alergii. De asemenea, dacă apelezi la această formă de tratament din timp, ca și în cazul persoanelor cu o imunitate slabă, poți obține efecte pe termen lung și, în timp, poți ajunge chiar să nu te mai deranjeze atât de mult sezonul de înflorire a anumitor plante, casele cu puțin mucegai, praful de pe stradă și alte lucruri inofensive pentru cei care nu suferă de alergii.

Renunțarea mai ușoară la fumat

Doar o persoană care a fumat ani de zile și a încercat să se lase de acest prost obicei cunoaște cât de greu este în realitate să te lași de fumat. Cu cât ai fumat mai mult cu atât îți este mai dificil să scapi de pofta de țigări care apare chiar de atunci când îți pui în gând că vrei să renunți. Din fericire însă, acupunctura are efecte pozitive și în acest sens și mulți din cei care au apelat la această metodă pentru a-și reduce pofta de țigări susțin că ea este mai eficientă decât alte soluții.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri