AcasăACTUALCardiologie și gastroenterologie pediatrică la Spitalul Județean de Urgență Craiova

Cardiologie și gastroenterologie pediatrică la Spitalul Județean de Urgență Craiova

spot_img

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova vor funcționa două noi compartimente pentru copii, fiind vorba despre cardiologie pediatrică și gastroenterologie pediatrică. 

- Publicitate -

Managerul unității spitalicești, Eugen Georgescu, a menționat că instituția este în curs de avizare la DSP pentru cele două compartimente.

„Spitalul este în curs de avizare la Direcția de Sănătate Publică a compartimentelor de cardiologie pediatrică și gastroenterologie pediatrică, în premieră la nivelul sistemului public de sănătate în regiunea Olteniei. Cardiologia pediatrică va fi cu cinci paturi și gastroenterologia va funcționa cu 10 paturi, pe Secția Pediatrie 1 condusă de doamna profesor Carmen Niculescu”, a menționat Georgescu.


Gastroenterologia pediatrică se ocupă cu prevenirea, tratarea si diagnosticarea tulburărilor la nivelul sistemului digestiv (esofag, ficat, pancreas, colon, intestin subțire, stomac) în rândul bebelușilor, copiilor și adolescenților.

Pe lângă tratarea afecțiunilor sistemului digestiv la copii, un medic gastroenterolog va putea oferi cu sfaturi de nutriție și alimentație pentru copil.

Conducerea unității medicale a luat în calcul și extinderea compartimentului de oncopediatrie de la 10 la 15 paturi.


CITEȘTE ȘI: Căsuță pentru donații în fața Primăriei Caracal

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri