AcasăACTUALCarantina zonală în București și Ilfov, respinsă de CNSU

Carantina zonală în București și Ilfov, respinsă de CNSU

spot_img

Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, ca organism de suport al CNSU, a votat împotriva carantinării zonale în Bucureşti şi Ilfov.

- Publicitate -

Singurii care au vrut carantină au fost reprezentanţii INSP, cei care au şi făcut propunerea, şi medicii de la Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş”, potrivit observatornews.ro.

Din grupul de suport fac parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, INSP, DSP Bucureşti, Matei Balş, MAI – DSU şi DGMO, IGSU, MAE, Ministerul Educaţiei, STS, SPP, MApN, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.


Situaţia Covid din Bucureşti şi Ilfov riscă să scape de sub control. Institutul Naţional de Sănătate Publică cere carantinarea zonei metropolitane a Capitalei. Specialiştii spun că sistemul sanitar e aproape de colaps, iar numărul infectărilor nu va scădea în următoarea perioadă.

Premierul demis Florin Cîţu nu e de acord cu propunerea şi vrea în schimb o altă măsură: certificatul verde să devină obligatoriu cât mai repede. Chiar şi în magazine.

Raed Arafat consideră de asemenea că o decizie de carantinare a Capitalei și a județului Ilfov, acolo unde rata de infectare a ajuns la cifre record pentru România, este una greu de implementat, dat fiind numărul mare de locuitori și importanța economică a zonei. Șeful DSU a precizat, totuși, că acesta este un punct de vedere personal, urmând ca o CNSU să ia o hotărâre în acest sens. Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit şi despre certificatul verde, menţionând că acesta nu va fi obligatoriu pentru accesul în magazinele esențiale.


Institutul Naţional de Sănătate Publică a trimis o propunere către Ministerul Sănătăţii şi către CNCCI prin care se dorea carantina zonală pentru “zona metropolitană a municipiului Bucureşti”, după ce şase localităţi din Ilfov au depşit o incidenţă de 20 de infectări la mia de locuitori, iar Capitala are o rată de infectare de 15,42.

CITEȘTE ȘI: Propunere de carantină zonală în Ilfov și București, după ce rata de infectare a trecut de 15 la mie

 

 

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri