AcasăACTUALCaptură impresionantă de ţigări de contrabandă, în vamă

Captură impresionantă de ţigări de contrabandă, în vamă

spot_img

Poliţiştii de frontieră vasluieni au descoperit aproximativ 40.000 de pachete de ţigări de provenienţă R. Moldova, pe care doi bărbați încercau să le introducă ilegal prin Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, cu destinaţia Italia.

- Publicitate -

Potrivit Poliției de Frontieră, joi, s-a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa.

Astfel, oamenii legii au identificat un autocar care mergea în Italia, condus de un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 45 de ani, despre care existau suspiciuni că transportă ţigări.


În autocar se mai afla şi şoferul de rezervă, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 36 de ani.

S-a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, în urma căruia echipa comună de control, formată din poliţist de frontieră şi lucrător vamal, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în bagajele din cala autocarului, cantitatea totală de 759.600 ţigarete (37.980 pachete), de diferite mărci, de provenienţă R. Moldova.

În urma cercetărilor şi a declaraţiilor date de către cei doi şoferi s-a stabilit că ţigările le aparţin şi intenţionau să le transporte şi, ulterior, comercializeze pe piaţa neagră din Italia.


„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de introducerea în/scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei, în cazul produselor supuse accizelor, şi mai mare de 40.000 lei, în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri”, arată Poliția de Frontieră.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 49.379 lei, a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor.

CITEȘTE ȘI: VÂLCEA: Bărbat arestat, după ce și-a lovit bunica și mama cu un topor

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri