Connect with us

ACTUAL

„Cântecul e moștenire”, spectacol marca Maria Tănase. Niculina Stoican: „Fiecare artist va avea câte un recital și câte un moment cu tinerii pe care îi promovează”

Publicat

în

Iubitorii de folclor sunt așteptați la spectacol, în data de 31 octombrie, marii artiști ai Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” aducând alături de ei tineri talentați cărora le insuflă dragostea și respectul pentru cântecul popular.

Ideea de a aduce în fața publicului cele patru mari nume de la Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” a pornit tocmai de la dorința oamenilor de a-i vedea mai mult timp pe scenă în cadrul unui spectacol.

„Mi-am dorit foarte tare să am un spectacol în care să existe un recital al celor patru vedete pentru că publicul este dornic să le vadă mai mult pe scenă, să cânte mai mult și să se bucure de prezența lor. Am căutat să am această strategie și cumva să promovez valorile care produc valoare. Noi, la Maria Tănase, ne bucurăm de patru nume mari din din muzica populară care au un impact major în toată țara și atunci am căutat să profit de acest lucru. Pornind de la această idee m-am gândit să arăt cumva că cei care sunt promotorii cântecului popular din Oltenia pot să aducă, la rândul lor, tineri cărora să le insufle dragostea și respectul pentru cântecul popular. Pe lângă recitalul pe care îl oferă vedetele, acestea aduc tineri care le-au atras atenția, în care au încredere și pe care își doresc să îi promoveze. De aici și titlul <<Cântecul e moștenire>>, pentru că pornind de la definiția folclorului, clar tot ce ține de tradiție este moștenirea noastră”, a spus managerul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.


Cei patru artiști și-au ales tineri pe care doresc să îi promoveze. Vedetele și-au construit momentele artistice așa cum și-au dorit.

„Vom vedea pe scenă pe cei patru , Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Constantin Enceanu și Petrică Mâțu Stoian. Fiecare va avea câte un recital și câte un moment cu tinerii pe care îi promovează. Fiecare interpret și-a ales un tânăr din zona pe care o reprezintă. De exemplu, eu am venit, din Mehedinți, cu Cosmin Bîrlan și cu Cosmina Gherghinescu. Sunt doi tineri frumoși pentru care eu girez în acest spectacol și pe care îi aduc în fața publicului pentru a le arăta oamenilor că există continuitate în folclor. Vedetele au avut libertatea de a-și construi momente artistice cu tinerii așa cum au dorit”, a mai menționat Niculina Stoican.

Pe scenă vor urca și elevii de la atelierele de dans popular.


„Atelierele de folclor au un mesaj. Încercăm să inițiem persoanele ce înseamnă tradiția și atunci îi prezentăm în acest spectacol pe cei de la atelierele de dans popular pentru că ei au acolo un dialog al generațiilor, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă. Ne-am dorit să punem accent pe această trecere de la o generație la alta. Marga Chiurtu este cea care se ocupă de dansatori și ea va asigura momentul în cadrul spectacolului”, a conchis managerul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”.

Alături de cei patru mari artiși vor cânta Cosmina Gherghinescu, Alin Milică, Maria Dinu, Cosmin Bîrlan, Alin Gabriel și Alex Golfin.

Biletele se găsesc la sediul Ansamblului Folcloric „Maria Tănase” din strada Crișului nr. 9. Spectacolul va avea loc la Teatrul Colibri din Craiova.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Bărbat găsit împușcat în curtea casei

Publicat

în

Un bărbat a fost găsit decedat, luni, în curtea locuinţei sale din localitatea Spătăreasa, judeţul Vrancea, pe cadavru fiind observată o plagă produsă prin împuşcare.

“Dispeceratul (…) a fost sesizat cu privire la faptul că în comuna Ciorăşti, sat Spătăreasa, un bărbat a fost găsit decedat în curtea locuinţei sale. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, stabilind că este vorba despre un bărbat de 46 de ani, din localitate, care prezenta o plagă prin împuşcare”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, scrie Agerpres.


Conform sursei citate, decesul a fost constatat de echipajul de la Serviciul de Ambulanţă judeţean deplasat la faţa locului.

O echipă operativă din cadrul IPJ Vrancea efectuează cercetarea la faţa locului. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzei morţii.

“Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.


CITEȘTE ȘI: Un primar s-a sinucis. A fost găsit împuşcat

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Studenți din cadrul Universității din Craiova, în vizită de studiu la Sibiu

Publicat

în

35 de studenți ai Universității din Craiova, incluși în proiectul „Student antreprenor” în cadrul Facultăţilor de Ştiinţe şi Inginerie, au mers în vizită de studiu la Uzina de Hidrocentrale Ciunget – UHE Dorin Pavel ṣi Continental Automotive Systems Sibiu, în perioada 22-23 iulie. 

Cinci dintre studenți au participat și la un interviu organizat de Continental Automotive Systems, cu ocazia vizitei, informează reprezentanții Universității din Craiova.


Excursia de studiu a fost finanțată în cadrul proiectului și a avut drept scop dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale SGT, dar ṣi contactul ṣi familiarizarea studenților cu cele mai noi tehnologii şi practici din domeniile fascinante ale producerii energiei curate ṣi industriei auto.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea numărului de absolvenți de învăţământ superior din domenii de specializare inteligentă aferente facultăţilor de Științe şi Inginerie, proveniți din medii defavorizate, prin măsuri active (consiliere, programe antreprenoriale, creșterea competenţelor profesionale ale cadrelor didactice universitare, acordarea de burse, interacţiunea activă cu partenerii sociali din mediul economic)”, spun reprezentanții instituției din Craiova.

Proiectul contribuie și la îmbunătățirea bazei logistice a Universității din Craiova


 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Ministrul de Interne anunţă că masca rămâne obligatorie şi după 1 august

Publicat

în

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat că masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţii închise şi după data de 1 august, precizând că de la această dată nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente, dând ca exemplu o creştere a numărului de participanţi la evenimente private.

Lucian Bode a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Cernavodă, că structurile MAI verirică în continuare dacă se respectă portul măştii de protecţie, iar în caz contrar sunt date amenzi, relatează news.ro.

CITEŞTE ŞI: Deputat PSD: Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani


“În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a afirmat Bode.

El a mai transmis că, de la 1 august, nu vor mai fi neapărat noi măsuri de relaxare, ci vor exista completări la ce aflate deja în vigoare.

“Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură. Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Nu există altă soluţie decât op campanie de vaccianre care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a declarat Lucian Bode.


CITEŞTE ŞI: VIDEO | Noi imagini de pe şantierul „Autostrăzii Ford”. Ce progrese a făcut constructorul la noul pod peste Olt

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.