AcasăACTUALCampanie de dezinsecție în parcurile Craiovei

Campanie de dezinsecție în parcurile Craiovei

spot_img

O campanie de dezinsecție în parcurile din Craiova va fi desfășurată joi, potrivit unei informări a reprezentanților Salubrității Craiova.

- Publicitate -

Este vorba, spun autoritățile, despre o operațiune de combatere a insectelor dăunătoare aflate la stadiul de larvă prin pulverizare terestră pe suprafața lacurilor din parcurile municipiului Craiova.

„În timpul efectuării tratamentelor, va fi restricționat accesul publicului în Parcul Nicolae Romanescu, Grădina Botanică și Parcul Hanul Doctorului de către Poliția Locală Craiova, conform următorului grafic: Parcul Nicolae Romanescu: 10.00-11.30; Grădina Botanică: 11.30-13.00; Parcul Hanul Doctorului: 13.00-14.30. Operațiunea va fi efectuată în timpul zilei, având în vedere că este necesar ca temperaturile exterioare să fie de cel puțin 10 grade Celsius pentru ca substanțele folosite să fie eficiente”, informează reprezentanții Salubrității Craiova.


Scopul intervențiilor este acela de a efectua larvicidarea având în vedere că, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, în zonele în care sunt luciuri de apă au fost create condiții propice pentru înmulțirea țânțarilor.

Substanța folosită în cadrul intervenției este VectoBac WG, aflată în grupa a treia de toxicitate și avizată de Ministerul Sănătății.

 

 

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri