AcasăACTUALBrățările electronice pentru agresori, folosite din toamnă. Proiectul demarează în București și...

Brățările electronice pentru agresori, folosite din toamnă. Proiectul demarează în București și în trei județe

Brățările electronice pentru agresori vor fi folosite peste nouă luni, potrivit anunțului făcut, miercuri, de către ministrul de Interne, Lucian Bode. 

Este vorba despre un proiect pilot care va fi implementat în trei județe și în București.

Guvernul a aprobat miercuri operaționalizarea sistemului informatic de monitorizare electronică, în conformitate cu prevederile legii aprobate anul trecut.


Prin investiția aprobată de miniștri vor fi cumpărate sisteme informatice, aplicații și echipamente de comunicații.

„Suma prevăzută este de 32 de milioane, care va asigura, pentru început, achiziția a 964 de kituri de monitorizare și a infrastructurii hardware și software pentru următorii 3 ani. Până în 2025, efortul bugetar va include achiziția unui număr total de 15.000 de kituri pentru monitorizarea electronică”, a explicat Lucian Bode.

Sistemul va fi implementat în trei județe și în Capitală.


„După ce realizăm această aceste achiziții vom operaționaliza acest proiect în trei județe și în municipiul București… Încă nu am luat o decizie. Sunt mai mulți factori care vor concura la o decizie. Vrem să avem, pe de o parte, județe cu un număr ridicat de astfel de situații. În același timp, vrem să vedem și cum ne descurcăm cu semnalul în zone îndepărtate, vom lua cu siguranță un județ de la granița României și sunt mai mulți factori care vor concura la decizia finală pe care noi o vom prezenta public”, a adăugat Bode.

Potrivit statisticii, aproape 45.000 de cazuri de violență în familie au fost înregistrate în România în primele 11 luni ale anului 2021.

CITEȘTE ȘI: O importantă societate de pe platforma industrială a Slatinei face angajări. Ce se caută

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri