AcasăACTUALVal îngrijorător de hepatită în rândul copiilor. Au apărut cazuri și în...

Val îngrijorător de hepatită în rândul copiilor. Au apărut cazuri și în România

spot_img

Hepatita misterioasă la copii care a creat panică în lumea întreagă a apărut și la noi în țară. Cazurile au stârnit îngrijorare în multe state europene, dar și în America. Cel puțin un copil a murit din această cauză.

- Publicitate -

Cel puțin 169 de cazuri de hepatită acută cu origine necunoscută la copii cu vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani au fost identificate în 11 țări, scrie Antena 3.

Dintre cazurile depistate cel puțin un copil a murit și alți 17 au avut nevoie de transplant hepatic. Adică unul din 10 copii bolnavi.


Primele cazuri de hepatită cu origine necunoscută au fost depistate la zeci de copii din Marea Britanie iar numărul acestora a ajuns la 114.

Între timp au apărut cazuri în Spania, Israel, Statele Unite, Italia, Franța și chiar și în România a fost descoperit un astfel de caz.

Cele mai frecvente simptome sunt cele gastrointestinale cum ar fi durerile abdominale, diaree, sau chiar vărsături.


Pentru a preveni răspândirea bolii specialiștii recomandă testarea pentru adenovirus la copii atunci când este vorba despre o cauză necunoscută iar testarea  completă a sângelui,  nu doar a plasmei sanguine, pentru a avea rezultate mult mai clare.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Roşiile şi legumele olteneşti ajung în preparatele singurului restaurant indian din Slatina

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri