AcasăACTUALBlocaj de natură legislativă pentru investigațiile de monitorizare a pacientului. Ministrul Sănătății...

Blocaj de natură legislativă pentru investigațiile de monitorizare a pacientului. Ministrul Sănătății dă asigurări că programul nu se va opri

spot_img

Programul ce prevede acces rapid al pacientului la investigații de monitorizare nu va fi întrerupt, chiar dacă a fost o perioadă, după încetarea stării de alertă, când nu s-au mai făcut programări în acest sens. 

- Publicitate -

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dat asigurări că nu se renunță la acest program, ci că în cel mai scurt timp clinicile vor putea face programări de acest tip.

„Abia acum, Casa Națională de Sănătate a putut să deblocheze aceste programe. Sunt o serie întreagă de afecțiuni, inclusiv oncologice, pentru care se pot face investigații gratuite. După încetarea stării de alertă a fost o perioadă de reintrare în normal și abia acum avem o bază legală, dincolo de valoare de contract, în funcție de necesități. Am avut un blocaj de natură legislativă, a fost depășit. Revenirea la normalitate necesită un parcurs. Nu se poate peste noapte. Eu cred că în perioada imediat următoare toate aceste lucruri se vor rezolva”, a declarat ministrul Sănătății, prezent vineri la Craiova.


Acest program presupune programare în cel mai scurt timp pentru investigații de monitorizare a pacienților oncologici, a celor cu probleme post Covid, a celor cu diabet zaharat, a persoanelor cu boli cardiovasculare, a celor cu boli rare, cu boli neurologice sau a celor cu boli cerebovasculare.

Medicul specialist scrie pe biletul de trimitere unul dintre ce șapte tipuri de „Monitor” și astfel clinicile de specialitate programează mult mai repede pacientul, iar acesta beneficiază de decontare în totalitate.

Există 7 tipuri de monitoare puse la dispoziție de CAS, acestea având fond nelimitat indiferent de perioada anului.


Potrivit Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, începând cu data de 1 octombrie 2020, „pentru a facilita accesul la investigaţii medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate, necesare monitorizării pacienţilor cu COVID-19 după externare, precum şi a pacienţilor diagnosticati cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare, furnizorii de investigatii paraclinice pot acorda investigaţiile, chiar dacă depăşesc valoarea de contract”.

CITEȘTE ȘI: Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova, inaugurat. Tratament gratuit pentru pacienți

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri