AcasăACTUALBărbat reținut după ce a fost prins cu două kilograme de droguri...

Bărbat reținut după ce a fost prins cu două kilograme de droguri asupra sa

Un cetăţean român a fost reținut, joi, după ce a fost prins cu aproape două kilograme de droguri de risc asupra sa, în timpul unui control efectuat în localitatea Sighetu Marmaţiei din judeţul Maramureş, a anunţat, vineri, Poliția de Frontieră. 

Acţiunea de combatere a traficului de droguri a fost desfăşurată de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş în cursul zilei de joi, în baza delegării din partea unui procuror DIICOT.


Astfel, în jurul orei 17.00, pe o stradă din Sighetu Marmației, polițiștii de frontieră au oprit pentru verificări un cetăţean român. În momentul în care i s-au solicitat actele de identitate, bărbatul a scos din buzunarul hainei un pachet pe care l-a aruncat pe jos, încercând să fugă, însă imediat a fost reținut și imobilizat.

În pachetul respectiv, poliţiştii de frontieră au descoperit o substanță de culoare verde oliv, care în urma cântăririi a rezultat cantitatea de 128,5 g substanţă vegetală, posibil canabis.

„În continuarea cercetărilor, în baza unui mandat de percheziţie emis de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș, la un imobil folosit de către persoana în cauză, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție domiciliară, în urma căreia au descoperit două pungi care conţineau 1.853,9 g de substanță vegetală, de culoare verde oliv, posibil canabis. La percheziție a participat și un lucrător din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureș.


Întreaga cantitate de substanță vegetală a fost ridicată în vederea confiscării si trimisă spre expertizare la laboratorul de specialitate, iar cetăţeanul român, în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș, este cercetat acum pentru trafic de droguri de risc, mai exact cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deținerea de droguri pentru consum propriu fără drept.

Procurorul din cadrul DIICOT – Biroului Teritorial Maramureș, în baza probatoriului administrat, a emis ordonanță de reținere pe o durată de 24 ore, persoana în cauză fiind depusă la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă – I.P.J. Maramureș, urmând ca azi, 31.12.2021, procurorul să analizeze necesitatea formulării propunerii de arestare preventivă”, arată Poliția de Frontieră.

CITEȘTE ȘI: Sindicatele din Poliție vor continua acțiunile de protest

- Advertisement -spot_img
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri