Connect with us

ACTUAL

Bărbat dintr-o comună din judeţul Dolj, reţinut pentru violenţă în familie şi încălcarea ordinelor de protecţie

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Almăj, judeţul Dolj, a fost reţinut de către poliţişti, luni, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de violenţă, încălcarea ordinului de protecţie provizoriu şi încălcarea ordinului de protecţie.

Poliţiştii au stabilit, în urma verificărilor, că bărbatul a agresat-o pe concubina sa, o femeie în vârstă de 51 ani, din comuna Almăj, în ziua de 9 februarie, fapt pentru care a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie şi totodată au emis pe numele doljeanului un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile prin care i se interzicea  să se apropie la mai puțin de 50 metri față persoana vătămată și locuința acesteia.

În ziua 16 februarie, bărbatul a fost depistat de poliţişti în curtea casei din comuna Almăj, sat Moşneni, deşi avea emis ordin de protecţie provizoriu pe numele său, fiind astfel întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu.


De asemenea, în ziua de 31 martie, bărbatul a încălcat ordinul de protectie emis de instanţa de judecată pentru o perioadă de şase luni în data de 19 februarie, prin care era obligat să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de persoana vătămată şi locuinţa acesteia și ar fi agresat-o pe concubina sa, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și violență în familie.

În ziua de 4 aprilie, bărbatul ar fi încălcat încă o dată ordinul de protecţie fiind şi de această dată întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecţie.

“În urma administrării probatoriului de către poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Melinești, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, bărbatul a fost reținut pentru 24 ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie (două infracțiuni), încălcarea ordinului de protecţie provizoriu şi încălcarea ordin de protecţie (două infracțiuni). Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, au menţionat reprezentanţii IPJ Dolj.


Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

LISTA ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, ACTUALIZATĂ. Grecia trece în zona galbenă, Croaţia şi Austria în zona roşie

Publicat

în

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de joi actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Cele mai importante modificări sunt următoarele:

în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao;


în zona galbenă au intrat:

din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Grecia, Cipru, Norvegia Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla;

din zona verde, în urma creșterii incidenței: România, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe;


în zona verde au intrat: Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Totodată, este  crescută vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obigativității prezentării unui test RT-PCR copiii, de la 6 la 12 ani.

Lista State cu risc epidemiologic ridicat_rosu si galben_23 09 2021

CITEŞTE ŞI: Un bărbat din Olt, amendat de poliţie pentru că nu avea buletinul la el, a obţinut în instanţă înlocuirea amenzii cu avertisment

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Spitalul din țară unde toți angajații nevaccinați vor fi testați la fiecare trei zile

Publicat

în

Toţi angajaţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad care nu sunt vaccinaţi, aproximativ 1.400, vor fi testaţi pentru infecţia cu SARS-CoV-2 la fiecare trei zile, a decis conducerea unităţii medicale.

Măsura va fi aplicată începând de luni “pentru a preveni şi reduce riscul îmbolnăvirii şi răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul instituţiei”, scrie Agerpres.


Vor fi folosite teste de tip antigenic, iar angajaţii nu vor trebui să plătească pentru procedură.

“Am luat această măsură pentru a evita îmbolnăvirea personalului medical şi a pacienţilor. Testarea se va efectua cu teste rapide, de tip antigenic şi doar pentru personalul nevaccinat. Această măsură va fi menţinută la nivelul instituţiei până când incidenţa cazurilor noi va ajunge la mai puţin de 1,5 la 1.000 de locuitori”, a declarat dr. Lenuţa Timiş, director medical al spitalului.

SCJU Arad are aproximativ 2.200 de angajaţi, din care în jur de 1.400 nu sunt vaccinaţi.


CITEȘTE ȘI: Testări RT-PCR cu eliberarea rezultatelor în aceeași zi la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

PROIECT. Orice act sexual cu un minor de sub 14 ani va fi încadrat la infracțiunea de viol

Publicat

în

Parlamentarii USR-PLUS au depus un proiect de lege ce presupune că un act sexual cu un minor sub 14 ani va fi încadrat direct la infracțiunea de viol.

Paralamentarii USR-PLUS au depus depus un proiect de lege în Parlament care propune ca orice act sexual cu un minor sub 14 ani să fie încadrat direct ca infracțiune de viol.
Această inițiativă are rolul de a elimina situațiile când agresorii minorilor au primit pedepse cu suspendare, scrie româniatv.net.

„Odată ce această lege va fi adoptată în România, automat orice act sexual cu un minor sub 14 ani va fi considerat viol, cu o singură excepție, când între cei doi există o diferență de 3 ani. Dacă până acum aveam condamnări doar pentru 3.000 de cazuri din 18.000 de sesizări ale unor infracțiuni sexuale cu victime minore, condamnări pentru infracțiuni mai puțin grave, precum actul sexual cu un minor, odată cu adoptarea acestei legi va crește și gravitatea pedepselor prin încadrarea diferită a faptelor”, declară Andrei Lupu, deputat USR PLUS și membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, citat în comunicatul de presă.

Majoritatea faptelor penale care presupun acte sexuale cu un minor au fost încadrate ca acte sexuale consimțite și nu ca infracțiune de viol. De asemenea, legea din România prevede că doar atunci când urme de violență, fapta poate fi încadrată ca infracțiune de viol, însă în lipsa urmelor de agresiune fizică, actul sexual cu un minor se consideră consimțit.

„În continuare, ​​3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanțele românești ca fapte consimțite, ceea ce reflectă o realitate cruntă a modului în care șansele copiilor la dreptate sunt diluate în deciziile judecătorești. Practica europeană aplică deja pedepse mai aspre agresorilor care abuzează sexual un minor sub 15 ani, exemple fiind Germania și Franța”, afirmă și Anca Dragu, senatoare USR PLUS și președinta Senatului.

Conform parlamentarilor USR-PLUS în ultimii 5 ani, au existat 2.037 de dosare penale care vizează infracțiunea de act sexual cu un minor, iar în aproximativ 50% dintre cazuri, victimele au avut vârsta sub 15 ani.

CITEȘTE ȘI: Cîţu spune că se poate desfăşura Congresul PNL: ,,Avem recomandare de la specialiști”

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.