Connect with us

ACTUAL

Bărbat dintr-o comună din judeţul Dolj, reţinut pentru violenţă în familie şi încălcarea ordinelor de protecţie

Octavia Hantea

Publicat

în

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Almăj, judeţul Dolj, a fost reţinut de către poliţişti, luni, fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de violenţă, încălcarea ordinului de protecţie provizoriu şi încălcarea ordinului de protecţie.

Poliţiştii au stabilit, în urma verificărilor, că bărbatul a agresat-o pe concubina sa, o femeie în vârstă de 51 ani, din comuna Almăj, în ziua de 9 februarie, fapt pentru care a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie şi totodată au emis pe numele doljeanului un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile prin care i se interzicea  să se apropie la mai puțin de 50 metri față persoana vătămată și locuința acesteia.

În ziua 16 februarie, bărbatul a fost depistat de poliţişti în curtea casei din comuna Almăj, sat Moşneni, deşi avea emis ordin de protecţie provizoriu pe numele său, fiind astfel întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecţie provizoriu.

De asemenea, în ziua de 31 martie, bărbatul a încălcat ordinul de protectie emis de instanţa de judecată pentru o perioadă de şase luni în data de 19 februarie, prin care era obligat să păstreze o distanță minimă de 50 metri față de persoana vătămată şi locuinţa acesteia și ar fi agresat-o pe concubina sa, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de încălcarea ordinului de protecție și violență în familie.

În ziua de 4 aprilie, bărbatul ar fi încălcat încă o dată ordinul de protecţie fiind şi de această dată întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecţie.

“În urma administrării probatoriului de către poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Melinești, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, bărbatul a fost reținut pentru 24 ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de violență în familie (două infracțiuni), încălcarea ordinului de protecţie provizoriu şi încălcarea ordin de protecţie (două infracțiuni). Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Dolj, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, au menţionat reprezentanţii IPJ Dolj.

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Staţii de tratare a apei din judeţul Olt, reabilitate cu fonduri europene

reporter24

Publicat

în

Contractul de execuţie a proiectului „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, a fost semnat, miercuri, de compania de apă. Proiect are o valoare totală eligibilă de  1.147.116.622,49 lei fără TVA.

Potrivit unui comunicat remis de CAO, în cadrul acestui proiect se vor reabilita și extinde stațiile de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile.

Stația de tratare și pompare „Nicolae Bălcescu” va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 540 mc/h, iar stația de tratare Salcia va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 490 mc/h.

Contractul de Lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei” a fost atribuit în urma unei licitații publice deschise, asocierii SC ELSACO ELECTRONIC SRL & CVW TECHNOLOGIES SA, lider de asociere fiind SC ELSACO ELECTRONIC SRL. Valoarea contractului este de 51.783.368,51 lei fără TVA, din  care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local.

Durata contractului de execuție este de 35 luni, la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor.

„Contractul pe care l-am semnat astăzi este o veste bună pentru toți cetățenii municipiului Slatina pentru că, odată finalizate aceste lucrări la cele două stații de tratare, Nicolae Bălcescu și Salcia, vom putea spune că am eliminat disconfortul cauzat de turbiditatea crescută a apei potabile. În aceste două uzine de apă, așa cum le spun eu, vom îmbunătăți calitatea apei furnizate locuitorilor, contribuind astfel de reînnoirea și dezvoltarea orașului nostru. Sunt convins că și stațiile de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia vor deveni puncte de atracție, așa cum este acum Stația de Epurare, pentru elevi, profesori și pentru toți cetățenii din municipiul Slatina care vor să afle povestea apei pe care noi o furnizăm. Compania de Apă Olt este parte din fiecare comunitate”, a explicat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

Prin implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, Compania de Apă Olt are ca obiectiv îmbunătățirea standardelor de viață și protejarea mediului înconjurător.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Pasajul Universității din Craiova, închis pentru efectuarea unor lucrări

Octavia Hantea

Publicat

în

Primăria Municipiului Craiova anunţă închiderea circulaţiei rutiere în Pasajul Universităţii, în vederea executării unor lucrări de reparaţii la instalația de iluminat.

Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, circulația rutieră în Pasajul Universităţii va fi restricționată, în data de 24 aprilie, în intervalul orar 04.00-11.00.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Liviu Dragnea poate fi eliberat din închisoare

reporter24

Publicat

în

Comisia de eliberări condiționate din penitenciarul Jilava a avizat favorabil cererea depusă de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, au declarat surse din sistem jurnalistei Realitatea Plus, Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii “Culisele statului paralel”.

În acest context, urmeaza ca judecatoria Sectorului 5 din Capitală să analizeze cererea de eliberare conditionață, pe data de 27 aprilie. Potrivit portalului instanţelor, cererea a fost depusă pe data de 12 aprile.

Liviu Dragnea a încercat în repetate rânduri să iasă din închisoare. În toamna anului trecut a fost sancţionat prin retragerea dreptului la muncă, după ce în iunie a acordat un interviu Ancăi Alexandrescu, pentru “Culisele Statului paralel”.

Fostul lider PSD execută o pedeapsă de trei ani și șase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanța Supremă pe 27 mai 2019, pentru instigare la abuz în serviciu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.