AcasăACTUALAvocat, reacţie după decizia CCR: Toate amenzile date şi contestate cu privire...

Avocat, reacţie după decizia CCR: Toate amenzile date şi contestate cu privire la purtarea măştii se vor anula!

spot_img

Avocatul Adrian Cuculis spune că decizia CCR de marţi arată că toţi care au fost amendaţi pentru că nu au purtat mască pe stradă au fost sancţionaţi ilegal.

- Publicitate -

Cuculis dă asigurări că toate amenzile care vor fi contestate în instanţă vor fi anulate. El mai spune că măsura nu mai poate fi impusă nici pe viitor.

„S-a clarificat. Toti cei care au fost amendati VREODATA pentru ca nu au purtat masca in spatii deschise , pe strada etc. au fost amendati ILEGAL adica NECONSTITUTIONAL. Toate amenzile date si CONTESTATE cu privire la purtarea mastii se vor ANULA! Decizia este evident OBLIGATORIE fiindca este pronuntata de catre CCR. Pe viitor masca nu mai poate fi obligatorie in spatii deschise”, explică avocatul.


Curtea Constituţională a constatat că OUG 192/2020 care reglementează, printre altele, obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise este neconstituţională din motive care ţin de procedura legislativă.

CCR invocă, în explicaţia deciziei luate, nerespectarea articolului 79 din Constituţia României referitor la avizarea legilor de către Consiliul Legislativ, dar şi articolele din Constituţie comform cărora ”România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate”, iar .în România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”.

CITEŞTE ŞI: Decizie a CCR: Obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise, neconstituţională


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri