AcasăACTUALAutoritățile iau în calcul reducerea TVA și a contribuției la fondul de...

Autoritățile iau în calcul reducerea TVA și a contribuției la fondul de pensii. Ministrul Investițiilor: „Sunt realizabile”

spot_img

Scăderea TVA de la 19% la 15%, precum şi reducerea contribuţiei salariului la fondul de pensii de la 25 la 20% sunt realizabile, anunță ministrul Dan Vîlceanu, ministrul Investițiilor. 

- Publicitate -

“Reducerea de taxe ajută în momentul în care ai inflaţie. Ar ajuta mult. Gândiţi-vă că ai creşteri la energie, la gaze, la combustibil, motorină şi benzină, la ratele de la bănci, inflaţia vine cu creşteri de dobândă. Toate aceste lucruri costă pentru fiecare în parte.

Şi poate nu ar fi rău să găsim o variantă prin care să laşi mai mulţi bani în piaţă, să laşi mai mulţi bani oamenilor şi să o faci pentru toţi. Pentru că toţi au probleme, nu numai cei care lucrează la stat, de exemplu.


Şi atunci, o variantă ar fi să reduci TVA-ul şi să reduci contribuţiile. Poţi apela la reducerea TVA pentru că mai ai spaţiu până la 15% şi poţi apela la reducerea de contribuţii, lăsând mai mulţi bani oamenilor.

De la 15% în jos, ca şi cotă standard de TVA nu mai poţi. E directiva de TVA. Eu nu am spus că la 15% să fie redusă cota TVA, ci până acolo poate fi redusă.

Propunerea noastră a fost la 17% şi reducerea contribuţiilor cu 5% lăsând mai mulţi bani oamenilor. Pentru că altfel, dacă ne apucăm să găsim mecanisme de compensare pentru fiecare produs în parte nu o să ajungem niciunde”, a declarat Dan Vîlceanu, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, scrie Antena 3.


CITEȘTE ȘI: Râmnicu Vâlcea intră oficial în competiţia pentru participarea la Misiunea „100 de Oraşe Inteligente şi Neutre Climatic”

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri