Connect with us

ACTUAL

Au vrut să fie traficanţi, dar i-au vândut droguri unui poliţist sub acoperire. Ce pedepse au primit patru tineri din Slatina

Publicat

în

Patru tineri din Slatina, care au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau cannabis în zona Podului Olt, au fost condamnaţi pentru trafic de droguri. Întreaga operaţiune a fost dată în vileag după ce traficanţii au vândut droguri unui poliţist sub acoperire.

Trei dintre tineri au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare, în timp ce al patrulea inculpat s-a ales cu doar şase luni. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, însă primii trei

Potrivit anchetatorilor, cei patru au început să vândă droguri, în Slatina, începând din toamna anului 2020, încasând importante sume de bani. Ca să-şi crească numărul de clienţi şi pentru a se face cunoscuţi, aceştia ofereau droguri şi gratuit.


La finalul lunii ianuarie 2021, procurorii DIICOT au decis să folosească un investigator sub acoperire care, cu ajutorul unui alt tânăr, a reuşit să se întâlnească cu doi dintre traficanţi, într-o staţie peco din Slatina. Tinerii au venit la întâlnirea cu „clientul” cu maşina tatălui unuia dintre ei. Au reuşit să vândă patru pachețele în care se afla cannabis, pentru suma de 200 lei.

Pentru că investigatorul a manifestat interes pentru cumpărarea unei cantități mai mari de cannabis, inculpații i-au spus că vor primi „marfă foarte bună”, în perioada imediat următoare, şi l-au asigurat că îi pot vinde orice cantitate de cannabis pentru suma de 35 lei pe gram. Totodată, tinerii traficanţi i-au pus clientului la dispoziție un număr de telefon la care să îi contacteze pe aplicația Whatsapp pentru următoarele tranzacții.

La data de 17 februarie 2021, în jurul orei 12.30, investigatorul sub acoperire a fost apelat prin intermediul aplicației Whatsapp de către unul dintre membrii reţelei, care i-a cerut să se întâlnească în aproximativ două ore în Slatina, pentru a- i vinde cannabis.


Locul de întâlnire a fost tot o staţie peco din municipiu, poliţistul sub acoperire achiziționând de la inculpați pentru suma de 700 lei cantitatea de aproximativ 20 grame cannabis.

După mai multe tranzacţii dintre tinerii traficanţi şi poliţistul sub acoperire, pe 23 februarie 2021, „clientul” şi doi dintre traficanţi au stabilit să se întâlnească în aceeaşi staţie de carburanţi. În acest loc, inculpații s-au oferit să-i vândă investigatorului cantitatea de 300 grame cannabis pentru suma de 9.500 lei, urmând ca tranzacția să se realizeze într-o parcare situată, în apropierea podului care traversează râul Olt.

În momentul derulării tranzacției, au intervenit polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova şi procurorii DIICOT Craiova, care au descoperit pe bancheta din spate a autoturismului traficanţilor o pungă din material plastic care conținea fragmente vegetale de culoare verde-olive, exact cantitatea de 300 grame cannabis și urma să fie vândută pentru suma de 9.500 lei.

Ulterior, anchetatorii au efectuat mai multe percheziții domiciliare pe raza Slatinei.

CITEŞTE ŞI: Copil de 7 ani, accidentat mortal într-o comună din Gorj

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Demonstraţie VIDEO de utilizare a unui test de salivă, făcută de Cîmpeanu şi Rafila

Publicat

în

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, a postat pe contul său de Facebook un scurt film, al cărui protagonist este, alături de un elev, arătând cum se utilizează testele de salivă pentru COVID-19 care vor fi introduse de joi în şcoli.

De asemenea, el a anunţat că profesorii care se implică în asamblarea testelor pe bază de salivă pentru elevi – în condiţiile în care acesteea au fost distribuite cu componentele separate – vor primi zile de concediu, precizând că acesta este un efort pe care îl apreciază şi care este realizat în interesul siguranţei sanitare în şcoli, notează news.ro.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu arată cum se utilizează un test de salivă, afirmând că administrarea acestuia de către orice persoană fără pregătire medicală durează mai puţin de un minut.


Cîmpeanu a declarat, luni, la Antena 3, că asamblarea testelor de salivă a fost realizată deja în mai multe judeţe.

“Este într-adevăr o dificultate, cea a asamblării pe componente a acestor teste. Dar acest lucru s-a făcut deja în multe judeţe, avem raportările de la inspectorate. În al doilea rând, acest consum de timp din partea cadrelor didactice este compensat de importanţa existenţei acestor teste în şcoli. (…) Pentru acei colegi care s-au implicat deja şi care se vor implica am anunţat că Ministerul Educaţiei, apreciind acest efort făcut în zile libere, va compensa prin zile de concediu, în măsura posibilului. Este un efort pe care îl recunoaştem şi îl apreciem, este făcut în interesul siguranţei sanitare în şcoli”, a explicat ministrul Educaţiei.

El a menţionat că directorul este cel care coordonează operaţiunea de asamblare a testelor în fiecare unitate de învăţământ.


“Fiecare şcoală are un director. Directorul este responsabil pentru managementul acelei şcoli, va apela la colegi cadre didactice, va apela la personalul didactic şi didactic auxiliar, personal nedidactic şi, acolo unde există, un rol foarte important, îi rog pe cei care sunt angajaţi ai Ministerului Sănătăţii, asistenţi medicali, să se implice în acest proces. Sunt convins că se vor implica”, a transmis Sorin Cîmpeanu.
El a reamintit că acolo unde aceste teste vor fi făcute în şcoli, este nevoie de acordul părinţilor, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, testele sunt date elevilor, care le vor face acasă, sub supravegherea părinţilor.

CITEŞTE ŞI: Testele antigen care au ajuns în şcoli sunt dezasamblate. Arafat: Aşa se livrează ele

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

FOTO: Caracal, inundat de steaguri, ca simbol al Marii Uniri

Publicat

în

Pentru a marca Ziua Națională, ziua Unirii de la 1918,  caracalenii au răspuns provocării municipalităţii şi au arborat Drapelul Național al României în loc vizibil, la poartă, la intrările în blocuri, la balcoane, la intrările în spații comerciale, ca simbol a importanței aceste zile pentru poporul român.

Municipiul oltean este împânzit de steaguri tricolore, ca simbol al Marii Uniri ce va fi sărbătorită miercuri.

„Sărbătorim românește! O provocare pentru caracaleni: Vă invit ca împreună să transformăm orașul într-un simbol al Unirii! De ce nu, să fim unul dintre orașele cu cele mai multe steaguri arborate pentru a  marca Ziua Națională a României. Miercuri, 1 Decembrie 1918, sărbătorim ZIUA MARII UNIRI!”, a transmis şi primarul Ion Doldurea, pe pagina sa de socializare.


CITEŞTE ŞI: Cula Călăţeanu din Piatra-Olt, restaurată cu ajutorul unui ONG local (FOTO&VIDEO)

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Accident pe autostrada A1. Un autoturism a sărit peste parapet

Publicat

în

Un accident rutier s-a petrecut, luni, pe autostrada A1, la ieşirea spre localitatea Bascov, din judeţul Argeş.

Potrivit ISU, este vorba despre un autoturism care a sărit peste parapet.

“Intervin pompierii pentru a asigura măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor și asigurarea primului ajutor calificat, alături de un echipaj SAJ”, transmite ISU Argeş.


CITEŞTE ŞI: Cinci persoane rănite într-un accident rutier în judeţul Olt

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.